Online Chat

Festivals in Nepal

Festivals in Nepal

Shivaratri Festival

Dit is het grootste feest dat ter ere van de verjaardag van de hindoegod Shiva wordt gevierd. Duizenden gelovigen nemen een bad in het heilige water van de rivier Bagmati in Pashupatinath, vlakbij Kathmandu. Onder hen bevindt zich een groot aantal saddhu’s en andere asceten. Op de achtergrond offeren de pelgrims bloemen, fruit en muntjes en er worden gebeden gezongen. Alles bijeen een bijzondere sfeer.

Bezoek dit festival

» Nepal 16 dagen - vertrek 13 februari 2025


Holi Festival

Een heel populair festival omdat, net zoals bij ons met carnaval, even de bestaande normen en regels wegvallen en alles lijkt te mogen. Tijdens Holi dansen mensen gemaskerd door de straten, spettert iedereen elkaar met water nat en wordt er naar hartenlust met kleurig verfpoeder gegooid. Zorg dat je oude kleren aan hebt, want als toerist ben je een geliefd slachtoffer en de verf houdt veel langer dan je lief is...

Bezoek dit festival

» Nepal 23 dagen - vertrek 22 februari 2025
» Nepal 16 dagen - vertrek 1 maart 2025

Indra Jatra Festival

Zowel hindoes als boeddhisten nemen deel aan de feestelijkheden ter ere van de regengod Indra. De Kumari, een jonge levende godin, wordt in processie door de straten van Kathmandu gereden. Twee jongens die beschouwd worden als incarnaties van de god Shiva (Bhairab) en de god Ganesh (de god met het olifantenhoofd) begeleiden haar wagen. Op straat vinden indrukwekkende maskerdansen plaats.

Bezoek dit festival

» Nepal 16 dagen - vertrek 4 september 2024
» Nepal 23 dagen - vertrek 15 september 2024
» Nepal 16 dagen - vertrek 24 augustus 2025
» Nepal 23 dagen - vertrek 4 september 2025

Tihar Festival

Gedurende het vijfdaagse Tihar versieren Nepalezen hun huis en verlichten ze het met olielampjes Ze doen dit voor Lakshmi. Deze geliefde hindoeïstische godin kiest namelijk volgens de traditie het allermooiste huis om een jaar lang in te wonen. Ook worden op verschillende dagen kraaien, koeien en honden geëerd. Ze staan symbool voor Lakshmi. Tihar wordt ook het ‘feest van het licht’ genoemd.

Bezoek dit festival

» Nepal 16 dagen - vertrek 21 oktober 2024
» Nepal 16 dagen - vertrek 10 oktober 2025