Festivals in Ethiopië

Festivals in Ethiopië

Timkat Festival

Jaarlijks wordt in Ethiopië op uitbundige wijze het 'Ethiopische Doopfeest' Timkat gevierd, hèt belangrijkste feest van het land. In processies wordt de Ark des Verbonds vanuit de kerken meegedragen. De tocht voert langs de meeste kerken, waar priesters zich aansluiten, ieder met hun eigen replica van de tabot en een felgekleurde parasol.

Bezoek dit festival

» Ethiopië 23 dagen - vertrek 30 december 2022
» Ethiopië 16 dagen - vertrek 6 januari 2023
» Ethiopië 23 dagen - vertrek 31 december 2023Sint Lalibela Festival

Op Sint Lalibela wordt jaarlijks de dood herdacht van de heilige koning Lalibela. Het is het op een na grootste festival van Lalibela. Er komen veel Ethiopische pelgrims op het festival af… maar erg weinig toeristen. ‘s Avonds klinken religieuze gezangen bij Bete Mikael en Golgotta (waar de heilige is begraven) en ‘s ochtends worden de twee ‘tabots’ (Stenen Tafelen) van Mikael en Lalibela in een parade rondgedragen.

Bezoek dit festival

» Ethiopië 16 dagen - vertrek 6 juni 2022
» Ethiopië 23 dagen - vertrek 30 mei 2022
» Ethiopië 16 dagen - vertrek 6 juni 2023
» Ethiopië 23 dagen - vertrek 30 mei 2023

St. Mary of Tsion Festival

Gekleed in sneeuwwitte gewaden en met goud versierde strak gevlochten kapsels komen devote Tigrayers in grote getale naar het pelgrimsstadje Aksum om hulde te brengen aan de heilige maagd Maria. Iedereen volgt langzaam de massa naar een prominente vijgenboom op een plein nabij de hoofdkerk, waar in paarsgele priestergewaden gehulde diakens met gouden kruizen, zilveren cistra en rode ceremonie paraplu's zich in een grote cirkel rond de lommerrijke boom hebben geschaard.

Bezoek dit festival

» Ethiopië 16 dagen - vertrek 21 november 2022
» Ethiopië 16 dagen - vertrek 22 november 2023

Leddett Festival

Het Ethiopische kerstfeest wordt o.a. uitbundig in Lalibela gevierd. Hier vind je onder de grond elf monolithische kerken en een kapel, onderling verbonden met een gangenstelsel. De kerken zijn gedecoreerd met prachtige fresco's. In en rond de kerken vind je talloze priesters, devote christenen in witte gewaden en pelgrims. De geur van wierook, het gezang van de kerkgangers, kaarslicht, de muziek van trommels, ratels en fluiten die weergalmen door de hoge kerken; het is hier allemaal.

Bezoek dit festival

» Ethiopië 23 dagen - vertrek 18 december 2022
» Ethiopië 16 dagen - vertrek 25 december 2022
» Ethiopië 23 dagen - vertrek 18 december 2023
» Ethiopië 16 dagen - vertrek 25 december 2023