header image

Familiereis THAILAND AVONTUUR

22 dagen - v.a. € 1.920,- Boek nu

Excursies Familiereis THAILAND AVONTUUR

8,3 (348)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de US dollar en Thaise baht. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Bangkok - Wandeling oud Bangkok

Ter plaatse boekbaar € 21,-

Je maakt met een Engelstalige gids een wandeling door ‘Old Bangkok’. Met het openbaar vervoer reis je naar de eerste stop van de excursie, de ‘Giant Swing’. Deze enorme schommel werd oorspronkelijk gebruikt tijdens religieuze ceremonies. Nadat je de Vishnu schrijn hebt bezocht, ga je naar de Bangkok Remand Prison, een actieve gevangenis gebouwd in 1890, en de kanonnen van het Ministerie van Defensie. De Lack Muang schrijn werd door Koning Rama I gebouwd om het nieuwe deel van Bangkok te eren. Je laatste stop tijdens de ochtendwandeling is de grootste amuletmarkt van Bangkok, vlakbij Wat Mahathat. Aan het einde van de excursie ga je met het openbaar vervoer weer terug naar je hotel. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf hotel
12:00 uur: Terug bij hotel

Inbegrepen: transfer van/ naar hotel met openbaar vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: eten, drankjes, fooi, etc

Bangkok - Fietstour (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 48,-

Je tocht voert door de 'achterafstraatjes' en kronkelende steegjes van Bangkok. Je fietst over de grens van de bebouwde kom afgewisseld met fascinerend tropisch groen. Je ontdekt op deze manier 'het andere Bangkok': hier fiets je dwars door de natuur! Per longtailboot, waar ook de rijwielen ingaan, vaar je over de wirwar van klongs (kanaaltjes) en de Chao Phraya rivier. Je ziet waarom Bangkok soms ook wel het 'Venetië van het Oosten' wordt genoemd. Huizen op palen, vrouwen die aan de oever de was doen, plonzende kinderen...

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursieduur is circa 4 uur.

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottransfer, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen; voor kinderen gelden lagere tarieven.

Bangkok - Kanaaltour

Ter plaatse boekbaar € 29,-

Vandaag reis je met het openbaar vervoer door de kanalen (of klongs). Vanaf de pier neem je de boot naar Wat Arun, één van de bekendste en mooiste tempels van Thailand. Met een typisch Thaise longtail boat vaar je verder Bangkok in. Terwijl je langs houten huizen vaart, zie je de voor Thai zo belangrijke ‘geestenhuisjes’. Het is eenvoudig te begrijpen waarom Bangkok het 'Venetië van het Oosten' wordt genoemd. Het kunstenaarshuis ‘Baan Silapin’ is een bezienswaardigheid in de Klong Bang Luang gemeenschap. Het houten gebouw staat aan de waterkant naast een meer dan 300 jaar oude chedi. In het kunstenaarshuis vinden wisselende tentoonstellingen plaats, variërend van fotografie tot schilderijen en beeldhouwwerk. 

Excursieduur: 3 uur

Inbegrepen: transfer van/ naar hotel met openbaar vervoer, entree
Niet inbegrepen: eten, drinken, fooi, etc

Bangkok - Stadstour

Ter plaatse boekbaar € 45,-

Tijdens de stadstour Bangkok verken je deze bruisende stad met het openbaar vervoer en zul je keer op keer verbaasd zijn door de schoonheid van de monumenten die Bangkok rijk is. Het “Grand Palace” is in 1782 gebouwd en was tot 1925 één van de residenties van de koninklijke familie. Vandaag de dag wordt het paleis alleen nog voor ceremoniële doeleinden gebruikt. Het hoogtepunt van het paleis is ‘Phra Kaew Morakot’, de tempel van de Emerald Buddha. Niet ver van het paleis bezoek je Wat Pho, het tempelcomplex waar de 46 meter lange en met goud bedekte, liggende Boeddha kan worden bewonderd. Je gaat verder met de watertaxi naar Wat Arun, één van de mooiste tempels van Thailand. Aan het eind van de stadstour ga je met het openbaar vervoer weer terug naar het hotel. 

Excursieduur (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 3 uur en 30 minuten

Inbegrepen: transfer van/ naar hotel met openbaar vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: eten, drankjes, fooi, etc

Chiang Mai - Dagtocht bij Chiang Dao

Ter plaatse boekbaar € 70,-

Je Engelssprekende gids haalt de deelnemers op bij het hotel voor een avontuurlijke trektocht. Je wordt naar een regio ten oosten van Chiang Dao gebracht, die het leefgebied is van stammen als de Akha, Lisu, Lahu, Palong (aka Dara-ang) en Karen. Ze wonen in een landbouwgebied dat omgeven wordt door beboste bergen. Er worden verschillende producten geteeld, zoals mais, rijst, mango’s, longan en papaja.

Je stopt bij de markt van Mae Malai, waar je gids uitleg kan geven over de verschillende groenten en kruiden. Dan ga je verder naar het ‘rafting camp’, waar op de rivier de bamboevlotten (afhankelijk van het waterniveau!) al op je liggen te wachten. Je maakt met een bootsman een ontspannen rafttocht, waarbij je geniet van het landschap en de vogels.

Dan ga je verder naar Chiang Dao. Je verlaat de hoofdweg en bezoekt het Palongdorpje Pang Daeng Nai. De vrouwen in het dorp dragen nog grotendeels traditionele kleding. Je wandelt door de bosrijke omgeving via een bamboebos naar het Palongdorpje Mae Chon. Tijdens de wandeling gaat het pad wisselend wat omhoog en daal je weer af. Onderweg leer je over de vegetatie en kun je genieten van de rust van de natuur. In Mae Chon krijg je een rondleiding door het dorp. De vrouwen van het dorp staan bekend om hun vaardigheden in het weven en liefhebbers kunnen in het winkeltje van het dorp hun slag slaan. Onderweg terug naar Chiang Mai maak je nog een stop bij een orchideekwekerij. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Transfers, Engelstalige gids, lunch, raften op een bamboe vlot, entreegeld
Niet inbegrepen: Fooi, drankjes

Wat mee te nemen: t-shirt en (korte) broek. Van november tot en met februari is het beter lange mouwen en een jas mee te nemen. Schoenen met goed profiel, slippers, dagrugzak en insectenmiddel. 

NB: indien de weersomstandigheden ongunstig zijn, kan het voorkomen dat het programma van deze excursie wordt aangepast

Chiang Mai - ChangChill Elephant Center (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 80,-

Olifantentoerisme is big business en niet zelden worden in kampen opgevangen olifanten intensief gebruikt om toeristen te vermaken. Het ChangChill olifantenkamp is anders. Het is, met steun van onder andere de World Animal Protection (WAP) opgezet met als doel de opgevangen olifanten daadwerkelijk een beter leven te geven. Zo is het maken van ritjes op de olifanten of het wassen van de dieren niet mogelijk. In ChangChill kunnen de zes vrouwelijke olifanten die er op dit moment wonen vrij rondlopen en zelf in het water van rivier, in modder of zandbaden wanneer zij dat willen. Tijdens je bezoek aan ChangChill observeer je de olifanten in de natuur, leer je over de cultuur van de Karen bergstam en geniet je van het geweldige uitzicht van het observatiedek. 

Hoe zit je dag bij ChangChill eruit? 
Na aankomst in het park maak je samen met een ranger een wandeling door het bos om op zoek te gaan naar de olifanten en ze van een afstand te bewonderen. De ranger zal je over de Aziatische olifanten vertellen en over de rol van de olifantentrainers en leiders, de mahouts. Na ongeveer een uurtje wandelen kom je aan bij de rustplek waar je energie kunt bijtanken en kunt genieten van een traditioneel Thais drankje. De rustplek ligt boven een modderpoel waar de olifanten op warme dagen graag komen om te spelen en verkoeling te zoeken. Je krijgt uitleg over de voeding voor de olifanten en kunt helpen met het vullen van de voedingsbuizen met mais, suikerriet, gras bananen en andere supplementen. Tijdens de vegetarische lunch kun je vanaf het observatiedek zien hoe de olifanten eten. Na de lunch is het tijd om over de lokale Karen gemeenschap te leren. In het cultureel centrum leer je over de geschiedenis van deze mensen en over hun weeftechnieken. ’s Middags bezoek je de traditionele kruidentuin van ChangChill en krijg je uitleg over de medicinale werking voor zowel mens als olifant. Daarna is het tijd om voor de olifanten een voedingssupplement te maken waarbij je ook uitleg krijgt over waar een gezond dieet voor olifanten aan moet voldoen. Rond 15:00 ’s middags is het tijd om afscheid te nemen en weer op weg naar Chiang Mai te gaan. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:30 – 08:00 uur: Vertrek vanaf hotel
16:30 – 17:00 uur: Terug bij hotel

Inbegrepen: transfer van/ naar hotel, Engelstalige gids, Thaise verfrissing, vegetarische lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, etc

De genoemde prijs is voor volwassenen; voor kinderen jonger dan 10 jaar gelden lagere tarieven.

Chiang Mai - Doi Sutep

Ter plaatse boekbaar € 19,-

Je verkent tijdens deze excursie een van de hoogtepunten van Chiang Mai. Wat Phra Doi Suthep is één van de heiligste tempels van het noorden van Thailand en is bovenop een berg gelegen. Er zijn verschillende manieren om het laatste stuk naar de tempel af te leggen. Je kunt de 300 treden omhoog wandelen, langs verschillende beelden van ‘Nagas’ (bovennatuurlijke wezens). Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je de lift nemen. Eenmaal boven wacht een verzameling prachtige tempels met als allerheiligste de met plaatkoper bedekte pagode. Op de weg terug naar Chiang Mai stop je nog bij een uitkijkpunt met zicht op Chiang Mai en de vallei van de Mae Pingrivier.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
12:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids, entree 
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Chiang Mai - Zweven door de bomen

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Hier beleef je je ‘Treetop Eco Adventure’. Al tokkelend ontdek je op flinke hoogte, op een unieke manier, het maagdelijke regenwoud. Door middel van met kabels (‘ziplines’) verbonden bomen zoef je door de boomtoppen van platform naar platform. Vanuit een compleet ander perspectief bekijk je de jungle. Na afloop van dit jungleavontuur geniet je van een lunch en word je terug naar je hotel gebracht.

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Deelnemers aan deze excursie dienen minimaal 8 jaar oud te zijn én 120 centimeter lang. Ook is er een maximumgewicht van 120 kg.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
12:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids, entree, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Chiang Mai - Fietstour

Ter plaatse boekbaar € 37,-

's Ochtends trek je er op de fiets op uit voor een verkenning van de omgeving van Chiang Mai. In het begin van de tocht volg je de Ping-rivier zuidwaarts. De rit voert door een groene omgeving. Je stopt op verschillende plaatsen, zoals bij een voormalige leprakolonie uit het begin van de vorige eeuw. De weg leidt verder over landweggetjes waarbij de je de groene natuur en het landelijke Thailand kunt proeven. Als afsluiting van de fietstocht wordt er gestopt bij de tempelruïnes van het Lanna koninkrijk (1259-1588), voordat je Chiang Mai weer binnen rijdt.

NB: het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 2 personen. Je reisbegeleider moet tijdig weten of je mee wilt doen aan deze excursie. Hij/zij moet namelijk je lengte doorgeven, zodat je een goed formaat fiets hebt. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). De transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursieduur (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 4 uur

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, entreegeld, lunch, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen; voor kinderen tot en met 11 jaar zijn de kosten ongeveer € 24 pp.

Chiang Mai - Kookles

Ter plaatse boekbaar € 28,-

Een leuke ‘join in’ kookcursus onder leiding van gedreven, vriendelijke leerkrachten. Een mooie kans om Thaise gerechten leren te bereiden in een traditionele setting. Je wordt opgehaald van je hotel en naar de Baan Thai Cookery School gebracht. Voordat je daadwerkelijk de Thaise gerechten gaat maken die je tijdens je vakantie gegeten hebt (of nog gaat eten), bezoek je 's ochtends eerst samen met de ‘chef’ de lokale markt. Hier worden de nodige ingrediënten gekocht voor het maken van je eigen pittige Thaise garnalensoep of kruidige noedelgerecht. Weer terug in de kookschool begin je met de les. Je bereidt in een gezellige atmosfeer je eigen Thaise lunch! Na afloop van de cursus word je weer teruggebracht naar je hotel.

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige ‘join in’ kookcursus, zelfbereide lunch, kookboekje, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Chiang Mai - Tweedaagse trektocht (opgeven bij boeking)

Te boeken voor vertrek € 85,-

Deze tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen. Je wandelt en vaart op een bamboevlot. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de overnachtingplaatsen zijn bedden en muskietennetten aanwezig. Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Die zie je daar na je trektocht weer terug. Een handdoek is wel handig. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt. De trektocht zal onder begeleiding van een lokale, Engelstalige reisbegeleider worden uitgevoerd. De reisbegeleider van de reguliere reis zal in Chiang Mai achterblijven. 

Geef bij de boeking door of je mee wilt gaan met deze trektocht. NB: Indien er slechts 1 t/m 4 deelnemers zijn voor deze optionele trektocht, dan zal deze worden uitgevoerd op ‘join in’ basis. Dat betekent dat ook andere reizigers (buiten je groepsgenoten) kunnen deelnemen aan de trektocht. Vanaf 5 deelnemers heb je een ‘eigen’ groep.

NB: wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Chiang Mai te besteden hebt.

Eerste wandeldag Chiang Mai - Karen dorp: Rond 08:00 uur word je per pick-up truck opgehaald bij je hotel. Het avontuur vangt aan, even ‘back to basic’! In het dorpje Mae Malai wordt nog even gestopt bij de lokale markt, je gids doet hier de laatste inkopen voor het avondeten. Verder naar de Mork Fah waterval, waar je even kunt zwemmen en ontspannen. In een lokaal restaurant gebruik je de lunch, om vervolgens verder te rijden naar de Pong Deuad warmwaterbronnen voor een korte stop. Hier begint de trektocht. Je wandelt gedurende circa drie uur over de beboste heuvels en langs rijstvelden. Na aankomst in een dorp van de Karen-minderheid, waar je ook overnacht, kun je op eigen gelegenheid het dorpje en zijn omgeving verkennen. Je gids houdt zich bezig met het bereiden van een smakelijk, doch eenvoudig diner. Na het avondeten is het tijd voor een gezellig samenzijn met verhalen, grapjes en dansen om het kampvuur.
Vandaag zijn je lunch en diner inbegrepen.

Tweede wandeldag Karen dorp - Chiang Mai: Waarschijnlijk word je wakker gekraaid door de dorpshanen. Sta vroeg op en geniet van het ontwaken van het dorpje. Na het ontbijt neem je afscheid van je gastfamilie en vervolgt de trekking. In een dorp van de Rode Lahu-minderheid liggen op de rivier de bamboevlotten al op je te wachten (afhankelijk van het waterniveau!). Je maakt een ontspannen rafttocht van circa twee uur naar Sob Kai, een dorpje van de Shan-minderheid. Hier gebruik je de lunch voordat je per pick-up truck terug rijdt naar Chiang Mai. Rond 18:00 uur ben je terug bij je hotel. Je ontbijt en lunch zijn vandaag inbegrepen. 

NB: Deze trekking wordt op verschillende manieren gelopen. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden. Al naar gelang het seizoen en weersomstandigheden wordt de route soms aangepast. Het kan dus zijn dat je op jouw trektocht andere dorpjes aandoet. Je reisbegeleider bekijkt de situatie ter plaatse. Het aantal hierboven vermelde loopuren is bij benadering. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Dag 1 om 09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
Dag 2 rond 17:00 uur: Terug bij het hotel

Wat moet je meenemen tijdens de trek?
Rugzak, korte broek, lange broek, trui (november – maart), 2 à 3 T-shirts, handdoek, zwemkleding, goede wandel- of hardloopschoenen (goed profiel), regenjas (juni-oktober), hoed of pet tegen de zon (december – mei), zaklamp, toiletpapier, insectenmiddel, zonnecrème, persoonlijke medicatie, zeep, shampoo, tandenborstel, etc. 

Inbegrepen: ervaren Engelstalige gids, entreegeld, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, transfers per pick-up truck, eenvoudige accommodatie, bamboe rafting (circa 2 uur)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Chiang Rai - Gouden Driehoek en Doi Tung

Ter plaatse boekbaar € 59,-

Ontdek tijdens deze tour het fascinerende verhaal achter het drielandenpunt bij de ‘Gouden Driehoek’, waar Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. De regio heeft een twijfelachtige reputatie; generaties lang was het gebied met zijn papavervelden berucht om zijn productie van opium en heroïne.

Je brengt allereerst een bezoek aan Mae Fah Luang op de berg Doi Tung, dichtbij de grens met Myanmar. Mae Fah Luang is een enorme tuin, beplant met een duizelingwekkende verscheidenheid aan kleurige bloemen, planten en struiken uit alle hoeken van de wereld. Hij staat onder bescherming van de Thaise koninklijke familie en wordt omschreven als de prachtigste van het land en misschien zelfs van heel Azië!

Je rijdt de ‘Gouden Driehoek’ in en bezoekt het grensdorp Mae Sai, bekend om zijn Birmese (smokkel)waar en jadefabriekjes. Je gebruikt de lunch in een lokaal restaurant en kunt het stadje verkennen. Liefhebbers kunnen op eigen gelegenheid een kort optioneel bezoek aan Myanmar brengen, het dorp Tachilek ligt aan de overzijde van de rivier en is lopend over een brug bereikbaar. Ook is het mogelijk optioneel een boottochtje te maken op de Mekong-rivier.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, optionele activiteiten in Mae Sai

Kanchanaburi - Erawan watervallen

Ter plaatse boekbaar € 14,-

Je bezoekt tijdens deze excursie de beroemde Erawan watervallen, met zijn de smaragdgroene water. In het park bevinden zich ook verschillende indrukwekkende grotten. De omliggende bergen beschermen het park in de regentijd, waardoor er minder regen valt dan in de jungles in andere delen van het land. Van september tot begin november valt de meeste regen in het park, de rest van het jaar is het redelijk droog. Van november tot januari kan het fris zijn. Vergeet tijdens deze excursie niet om je zwemspullen mee te nemen, het water in Erawan is heerlijk verfrissend. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
11:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Koh Chang - Vijf eilanden tour

Ter plaatse boekbaar € 35,-

’s Ochtends word je opgehaald bij je hotel en naar de haven van Bang Bao gebracht. Bij de pier zal een traditionele Thaise boot op je liggen te wachten. Je vaart in zuidwestelijke richting naar de Koh Rang archipel, een groep kleine eilanden die bekend staat om de beste snorkelmogelijkheden in de wijde omgeving van Koh Chang. Je eerste stop is bij Koh Yak Lek, een rotsachtig eilandje met kleurrijke vissen, koraal en helder water. Een prima plek dus om te snorkelen! Na een stukje varen kom je aan bij het volgende eilandje, Koh Mak Ring. Ook hier is het heerlijk snorkelen. Bij het eiland Koh Rang kun je naar het mooie witte zandstrand zwemmen of wat gaan kayakken. Bij het eilandje Koh Yak Yai en nog een van de eilanden in de omgeving, maak je je laatste stops van dag dag. Snorkelen, foto’s maken of relaxen aan boord, het is allemaal mogelijk.

Tussen de bezoeken aan de eilandjes wordt er een barbecue lunch bereid en ’s middags zijn er snacks aanwezig. Water en koffie zijn tijdens de gehele excursie inbegrepen aan boord en bij de bar kun je frisdrank en alcoholische dranken kopen. Snorkels en maskers zijn inbegrepen bij de excursie, vinnen zijn voor ongeveer € 4 (onder voorbehoud van wijzigingen) te huur. Er zijn een paar kajaks aan boord die je kunt gebruiken wanneer je even wilt bijkomen van het snorkelen. Vraag tijdens de excursies vooral ook aan de begeleiding waar de beste snorkelplekken zijn, ze zullen het je graag laten zien. Elke stop duurt zo'n 45 tot 60 minuten. Om ongeveer 17:00 uur ben je terug bij de pier van Bang Bao, vanwaar je naar je hotel wordt gebracht.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terug bij de pier van Bang Bao

Inbegrepen: lunch, transfers, entreegeld, lokale gids
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Sukhothai - Phitsanulok en Si Satchanalai Historical Park

Ter plaatse boekbaar € 21,-

Tijdens deze dagexcursie verken je de historische omgeving van Sukhothai wat verder. Het zal ongeveer een uur rijden zijn voordat je bij de historische stad Phitsanulok aankomt. Je bezoekt het beroemde tempelcomplex Wat Phra Si Mahathat Woramahaviharn. Eén van de hoogtepunten is Phra Buddha Chinnarat, één van de mooiste Boeddhabeelden van Thailand. Na de lunch reis je door naar het Si Satchanalai Historical Park, een tempelstad vergelijkbaar met Sukhothai maar met minder bezoekers. Verschillende tempels en schrijnen liggen op een grote groene vlakte of deels verborgen tussen de bomen. Si Satchanalai was tussen de 14de en 16de eeuw een belangrijke producent van keramiek. Aan het eind van de dag ben je weer terug in Sukhothai.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
Circa 17:00 uur: Terug naar hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, persoonlijke uitgaven, etc.