header image

Familiereis THAILAND AVONTUUR

22 dagen - v.a. € 1.817,- Boek nu

Excursies Familiereis THAILAND AVONTUUR

8,3 (348)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de US dollar en Thaise baht. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

Bangkok – Ochtendwandeling in ‘Old Bangkok’

Ter plaatse boekbaar € 14,-

Je maakt met een Engelstalige gids een wandeling door ‘Old Bangkok’. Je loopt door steegjes, langs markten en houten huizen en ziet de voor Thai zo belangrijke ‘geestenhuisjes’. De ‘Giant Swing’, de 200 jaar oude tempel Wat Suthat Thepwararam, het Saranrom Park en het ‘Corrections Museum’ (vroeger dienst doend als gevangenis) staan o.a. ook op je programma.

NB: Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:00 uur: Vertrek vanaf Banglampoo
10:30 uur: Terug bij Banglampoo

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Bangkok – Op de fiets en de boot (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 49,-

Je tocht voert door de 'achterafstraatjes' en kronkelende steegjes van Bangkok. Je fietst over de grens van de bebouwde kom afgewisseld met fascinerend tropisch groen. Je ontdekt op deze manier 'het andere Bangkok': hier fiets je dwars door de natuur! Per longtailboot, waar ook de rijwielen ingaan, vaar je over de wirwar van klongs (kanaaltjes) en de Chao Phraya rivier. Je ziet waarom Bangkok soms ook wel het 'Venetië van het Oosten' wordt genoemd. Huizen op palen, vrouwen die aan de oever de was doen, plonzende kinderen...

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursieduur is circa 5 uur.

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottransfer, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen; voor kinderen gelden lagere tarieven. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen circa € 36, kinderen van 13 t/m 15 jaar betalen circa € 43.

Chiang Mai – Dagtocht bij Chiang Dao

Ter plaatse boekbaar € 68,-

Je Engelssprekende gids haalt de deelnemers op bij het hotel voor een avontuurlijke trektocht. Je wordt naar een regio ten oosten van Chiang Dao gebracht, die het leefgebied is van stammen als de Akha, Lisu, Lahu, Palong (aka Dara-ang) en Karen. Ze wonen in een landbouwgebied dat omgeven wordt door beboste bergen. Er worden verschillende producten geteeld, zoals mais, rijst, mango’s, longan en papaja.

Je stopt bij de markt van Mae Malai, waar je gids uitleg kan geven over de verschillende groenten en kruiden. Dan ga je verder naar het ‘rafting camp’, waar op de rivier de bamboevlotten (afhankelijk van het waterniveau!) al op je liggen te wachten. Je maakt met een bootsman een ontspannen rafttocht, waarbij je geniet van het landschap en de vogels.

Dan ga je verder naar Chiang Dao. Je verlaat de hoofdweg en bezoekt een dorp van de Akha-stam, waar je even kunt rondkijken. Dan wandel je naar een nabijgelegen Lisu-dorp en verder naar een Palong-dorp. Je loopt door een bos met plankwortelbomen en langs bamboebossen. Het pad gaat steeds op en neer. Er is voldoende tijd voor uitleg over de vegetatie.

Na de wandeling keer je terug naar Chiang Mai, waar je in de late namiddag aankomt.

Inbegrepen: Transfers, Engelstalige gids, lunch, raften op een bamboe vlot

Chiang Mai – Kookles ‘Chiang Mai cuisine’

Ter plaatse boekbaar € 27,-

Een leuke ‘join in’ kookcursus onder leiding van gedreven, vriendelijke leerkrachten. Een mooie kans om Thaise gerechten leren te bereiden in een traditionele setting. Je wordt opgehaald van je hotel en naar de Baan Thai Cookery School gebracht. Voordat je daadwerkelijk de Thaise gerechten gaat maken die je tijdens je vakantie gegeten hebt (of nog gaat eten), bezoek je 's ochtends eerst samen met de ‘chef’ de lokale markt. Hier worden de nodige ingrediënten gekocht voor het maken van je eigen pittige Thaise garnalensoep of kruidige ‘noodle gerecht. Weer terug in de kookschool begin je met de les. Je bereidt in een gezellige atmosfeer je eigen Thaise lunch! Na afloop van de cursus word je weer teruggebracht naar je hotel.

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):

09:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige ‘join in’ kookcursus, zelfbereide lunch, kookboekje, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Chiang Mai – Op de fiets

Ter plaatse boekbaar € 29,-

Een verkenning van de omgeving van Chiang Mai op de fiets! In het begin van de tocht volg je de Ping-rivier zuidwaarts. De rit voert door een groene omgeving. Je stopt op verschillende plaatsen, zoals bij een voormalige leprakolonie uit het begin van de vorige eeuw. De weg leidt verder over landweggetjes waarbij de je de groene natuur en het landelijke Thailand kunt proeven. Als afsluiting van de fietstocht wordt er gestopt bij de tempelruïnes van het Lanna koninkrijk (1259-1588), voordat je Chiang Mai weer binnen rijdt.

NB: het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 2 personen. Je reisbegeleider moet tijdig weten of je mee wilt doen aan deze excursie. Hij/zij moet namelijk je lengte doorgeven, zodat je een goed formaat fiets hebt.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
8:00-8:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
11:00-11:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Chiang Mai - Thai Elephant Care Center (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 69,-

Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt door een schilderachtig landschap naar het ‘Thai Elephant Care Center’. Deze plek is een natuurlijk thuis voor oudere olifanten. Door je bezoek aan het park steun je regionale projecten en help je mee aan het behoud van de olifant.

In het ‘Thai Elephant Care Center’ kun je olifanten observeren in hun natuurlijke leefomgeving en heb je de mogelijkheid om eten voor te bereiden en de olifanten te voeren. Dit is een van de weinige plekken in het land waar bejaarde olifanten worden opgevangen. Aanschouw de olifanten terwijl ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een borstel en help de vriendelijke dieren bij het wassen. Als je niet van zwemmen houdt kun je de olifanten ook vanaf de oever van de rivier bewonderen. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van de olifanten en word je terug gebracht naar het hotel in Chiang Mai.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30-12:00 uur
Of:
13:30-17:00 uur

Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale gids
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen. Voor kinderen t/m 11 jaar geldt een bedrag van € 39.

Meer weten? Kijk eens op: http://www.thaielephantcarecenter.com/

Chiang Mai – Tweedaagse trektocht (opgeven bij boeking!)

Te boeken voor vertrek € 125,-

Deze tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen. Je wandelt en vaart op een bamboe vlot. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de overnachtingplaatsen zijn bedden en muskietennetten aanwezig. We raden je aan om een lakenzak mee te nemen en stevige wandelschoenen aan te trekken. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Een handdoek is wel handig. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt. Je hoofdbagage kan worden achtergelaten in Chiang Mai. Die zie je daar na je trektocht weer terug.

Geef bij de boeking door of je mee wilt gaan met deze trektocht. NB: Indien er slechts 1 t/m 4 deelnemers zijn voor deze optionele trektocht, dan zal deze worden uitgevoerd op ‘join in’ basis. Dat betekent dat ook andere reizigers (buiten je groepsgenoten) kunnen deelnemen aan de trektocht. Vanaf 5 deelnemers heb je een ‘eigen’ groep.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Chiang Mai te besteden hebt.

Eerste wandeldag Chiang Mai - Karen dorp:
Tussen 09:00 en 09:15 uur word je per pick-up truck opgehaald van je hotel. Het avontuur vangt aan, even ‘back to basic’! In het dorpje Mae Malai wordt nog even gestopt bij de lokale markt, je gids doet hier de laatste inkopen voor het avondeten. Verder naar de Mork Fah waterval, waar je even kunt zwemmen en ontspannen. In een lokaal restaurant gebruik je de lunch, om vervolgens verder te rijden naar de Pong Deuad warmwaterbronnen voor een korte stop. Hier begint de trektocht. Je wandelt gedurende circa vier uur over de beboste heuvels en langs rijstvelden. Na aankomst in een dorp van de Karen-minderheid, waar je ook overnacht, kun je op eigen gelegenheid het dorpje en zijn omgeving verkennen. Je gids houdt zich bezig met het bereiden van een smakelijk, doch eenvoudig diner. Na het avondeten is het tijd voor een gezellig samenzijn met verhalen, grapjes en dansen om het kampvuur.
Inbegrepen maaltijden zijn vandaag lunch en diner.

Tweede wandeldag Karen dorp - Chiang Mai:
Waarschijnlijk word je wakker gekraaid door de dorpshanen. Sta vroeg op en ervaar het ontwakende dorpje. Na het ontbijt neem je afscheid van je gastfamilie en vervolgt de trekking. In een dorp van de Rode Lahu-minderheid liggen op de rivier de bamboevlotten al op je te wachten (afhankelijk van het waterniveau!). Je maakt een ontspannen rafttocht van circa twee uur naar Sob Kai, een dorpje van de Shan-minderheid. Hier gebruik je de lunch voordat je per pick-up truck terug rijdt naar Chiang Mai. Rond 17:00 uur ben je terug bij je hotel.
Inbegrepen maaltijden zijn vandaag ontbijt en lunch.

NB: Deze trekking wordt op verschillende manieren gelopen. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden. Al naar gelang het seizoen en weersomstandigheden wordt de route soms aangepast. Het kan dus zijn dat je op jouw trektocht andere dorpjes aandoet. Je reisbegeleider bekijkt de situatie ter plaatse. Het aantal hierboven vermelde loopuren is bij benadering.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Dag 1 om 09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
Dag 2 rond 17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: ervaren Engelstalige gids/kok, entreegeld Huay Nam Dang Nationaal Park, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, transfers per pick-up truck, eenvoudige accommodatie, bamboe rafting (circa 2 uur)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Chiang Mai – Zweven door de boomtoppen

Ter plaatse boekbaar € 52,-

Je wordt opgehaald van je hotel en naar de jungle gebracht. Hier beleef je je ‘Treetop Eco Adventure’. Al tokkelend ontdek je op flinke hoogte op een unieke manier het maagdelijke regenwoud. Door middel van met kabels (‘ziplines’) verbonden bomen zoef je door de boomtoppen van platform naar platform. Vanuit een compleet ander perspectief bekijk je de jungle. Na afloop van dit jungleavontuur geniet je van een lunch en word je terug naar je hotel gebracht.
NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Deelnemers aan deze excursie dienen minimaal 6 jaar oud te zijn én 120 centimeter lang. Ook is er een maximumgewicht van 120 kg.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
12:30-13:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Chiang Rai – Gouden Driehoek & Doi Tung

Ter plaatse boekbaar € 66,-

Ontdek tijdens deze tour het fascinerende verhaal achter het drielandenpunt bij de ‘Gouden Driehoek’, waar Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. De regio heeft een twijfelachtige reputatie; generaties lang was het gebied met zijn papavervelden berucht om zijn productie van opium en heroïne.

Je brengt allereerst een bezoek aan Mae Fah Luang op de berg Doi Tung, dichtbij de grens met Myanmar. Mae Fah Luang is een enorme tuin, beplant met een duizelingwekkende verscheidenheid aan kleurige bloemen, planten en struiken uit alle hoeken van de wereld. Hij staat onder bescherming van de Thaise Koninklijke familie en wordt omschreven als de prachtigste van het land en misschien zelfs van heel Azië!

Je rijdt de ‘Gouden Driehoek’ in en bezoekt het grensdorp Mae Sai, bekend om zijn Birmese (smokkel)waar en jadefabriekjes. Je gebruikt de lunch in een lokaal restaurant en kunt het stadje verkennen. Liefhebbers kunnen op eigen gelegenheid een kort optioneel bezoek aan Myanmar brengen, het dorp Tachilek ligt aan de overzijde van de rivier en is lopend over een brug bereikbaar. Ook is het mogelijk optioneel een boottochtje te maken op de Mekong-rivier.

NB: De vermelde prijs is bij een minimum van 6 deelnemers.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, optionele activiteiten in Mae Sai

Koh Chang – ‘Vijf eilanden’ tour

Ter plaatse boekbaar € 35,-

Tijdens deze excursie ontdek je de beste snorkelplekjes rond Koh Chang. Met een lokale taxi ga je naar het vissersdorp Bang Bao, in het zuiden van Koh Chang, waar je op de boot stapt naar Koh Rang (Koh = eiland). Onderweg kun je bij de koraaleilanden Koh Yak, Koh Lie en Koh Thong snorkelend de onderwaterwereld ontdekken. Er zijn snorkelspullen aan boord, maar je zou ook je eigen spullen kunnen meebrengen. Je bekijkt het mooie strand van Koh Rong en geniet van een buffetlunch aan boord. Op de terugweg bezoek je nog het mooie eiland, voordat je terugkeert naar Koh Chang.
De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:15 uur: Vertrek vanaf het hotel
Circa 17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, snacks, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, entreegeld voor Nationale Park (200 THB; prijs onder voorbehoud)