Familiereis SRI LANKA AVONTUUR
21 dagen - v.a. €1 995 Boek nu

Excursies Familiereis SRI LANKA AVONTUUR

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de US dollar en Srilankaanse rupee van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Negombo - Dutch Channels & Sightseeing Negombo

Ter plaatse boekbaar voor € 12

Per motorboot bezoek je het gebied van de Dutch Channels. Het door de Nederlanders aangelegde kanaal is honderd km lang en deed oorspronkelijk dienst om de Nederlandse kerken en dorpen te bevoorraden. Het is een vogelrijk gebied met meertjes en kreken. Toddytappers lopen als koorddansers over touwen die tussen de palmen gespannen zijn. Van het afgetapte sap van de bloemen van de palmen wordt de sterke lokale drank arrack gestookt. Vaak weet de bootsman wel een illegaal stokerijtje op te sporen.
Ook breng je een bezoekje aan Negombo. In het centrum van dit plaatsje staan nog verscheidene huizen die dateren uit de Hollandse tijd. De Hollandse invloeden zie je ook terug bij het Nederlandse fort. Opvallend zijn de barokke katholieke kerken van de Karava vissers die in Negombo wonen. Hun catamarans zijn voorzien van vierkante zeilen en flinke drijvers aan beide kanten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De boottocht zal ongeveer 1½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd in de ochtend of aan het eind van de middag. De sightseeing door Negombo duurt ongeveer een uur.

Inbegrepen: boottocht, transfers, sightseeing Negombo
Niet inbegrepen: fooi, entreegelden, drankjes

Udawalawe Nationaal Park - Safari

Ter plaatse boekbaar voor € 40

Per 4x4 open jeep bezoek je het Udawalawe Nationaal Park dat bekend staat om de ongeveer 400 olifanten die hier leven. Tijdens een bezoek is het goed mogelijk een hele kudde olifanten in het water te zien spelen, wassen en eten. Ook waterbuffels, apen, sambar herten en zelfs luipaarden komen hier voor.
NB: De genoemde prijs is voor volwassenen. Voor kinderen onder 12 jaar geldt een gereduceerd tarief.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De safari zal ongeveer 2½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd aan het eind van de middag. Tegen zonsondergang maak je een goede kans veel ‘wildlife’ te zien.

Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale parkgids, safari per jeep
Niet inbegrepen: fooi
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.