header image

Familiereis NEPAL

16 dagen - v.a. € 1.795,- Boek nu

Excursies Familiereis NEPAL

8,7 (33)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de US dollar en Nepalese rupee. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen in Nepal kunnen de prijzen verhoogd worden.

Kathmandu - Bergvlucht naar Mount Everest

Ter plaatse boekbaar € 181,-

Een van de beste manieren om dicht bij de Himalaya en vooral de Mount Everest te komen is het nemen van een bergvlucht. Tijdens de één uur durende vlucht zul je een indrukwekkend uitzicht op de bergtoppen hebben, zoals Mount Everest – ’s werelds hoogste bergtop (8848 m) en andere Himalayatoppen als Gauri Shankar (7134 m), Nuptse (7855 m), Lhotse (8516 m), Amadablam (6812 m), Chamlang (7319 m), Makalu (8463 m) en Cho Oyu (8201 m). De vliegtuigen nemen een beperkt aantal passagiers mee zodat iedereen een raamplaats heeft.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
05.30 uur - Vertrek naar de luchthaven
07.00 uur - Mountain Flight (ongeveer een uur)
08.00 uur - Transfer terug naar het hotel

Inbegrepen: vervoer naar de luchthaven, rondvlucht
Niet inbegrepen: op het vliegveld betaal je de airport tax van 200 Nepalese rupee p.p. (bedrag onderhevig aan veranderingen).

NB: De prijs van deze excursie is sterk aan wijzigingen onderhevig!

Kathmandu – Durbar Square, Pashupathinath & Patan

Ter plaatse boekbaar € 23,-

De stadstour door Kathmandu voert je langs de bekendste plekken van de stad. Je bezoekt Durbar Square (hét centrale plein van de stad) en Pashupatinath (de heiligste plek voor de Nepalese hindoes aan de rivier Bagmati). De zusterstad van Kathmandu, Patan, ligt vergroeid aan de hoofdstad. Zo het al mogelijk is, heeft het oude gedeelte van de stad een nog grotere dichtheid aan tempels en kloosters dan de hoofdstad. Patan (lokaal bekend onder de naam Lalitpur) is veel rustiger dan Kathmandu en een verademing na de drukte van die stad. Je bezoekt in Patan het Durbar Square met zijn vele tempels. Toegangsprijzen zijn bij deze excursie niet inbegrepen. De genoemde prijs geldt bij een minimum van 6 deelnemers; bij minder deelnemers wordt een toeslag gevraagd.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09.30 uur - Vertrek vanaf het hotel in Kathmandu
16.30 uur - Einde sightseeing

Inbegrepen: vervoer en Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, lunch, cameratoeslagen en fooi

Kathmandu – Nepalese kookles

Ter plaatse boekbaar € 23,-

In het hart van Kathmandu volg je een kookdemonstratie in het boutique hotel ‘Traditional Comfort’, dat in Newari stijl is opgetrokken. Je leert van de ‘chef’ over de ingrediënten die gebruikt worden in de Nepalese keuken en hoe gerechten als dumplings (momo’s), ‘chicken curry’ (kukhura ko masu ko jhol), groente curry (tarkaari) of ‘kalo dal’ (linzengerecht) worden geprepareerd. Liefhebbers kunnen een handje helpen bij de bereiding. Na de demonstratie volgt een diner.

Inbegrepen: kookles, maaltijd
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Pokhara naar Kathmandu – Binnenlandse vlucht inclusief transfers

Te boeken voor vertrek € 155,-

Je kunt ervoor kiezen om het traject tussen Pokhara en Kathmandu optioneel af te leggen per vliegtuig (in plaats van de bus, een traject van 250 km, waar de bus ongeveer 8 uur over doet). Wij zorgen voor het transfer van het hotel in Pokhara naar de luchthaven van Pokhara, de vlucht van Pokhara naar Kathmandu en het transfer van de luchthaven in Kathmandu naar het hotel. Bij beide transfers is een Engelssprekende assistent aanwezig. Als je dit wilt, geef dat dan door bij de boeking van je reis.