Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

header image
Familie
8,6 (83)

Familiereis Indonesië Totaal

22 dagen
v.a. € 3.215,-

Veelgestelde vragen Familiereis Indonesië Totaal

Heb ik een visum nodig voor Indonesië?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming ontvang je bij aankomst in Indonesië een 'Visa on Arrival' voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Het visum kost rond de 35 dollar, en kan ook in euro's betaald worden.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of een 'Visum on Arrival' mogelijk is. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via +31 85 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.  Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de ideale periode om te reizen door Indonesië?

Je kan het gehele jaar door naar Indonesië reizen, ook tijdens de regentijd kan je prima door het land reizen. Voordeel is dat het Indonesische landschap dan op z’n mooist (en groenst) is. Ga je aan het einde van de droge moesson dan heb je de ‘pech’ dat het landschap droog en kaal is. Tijdens de regentijd regent het bijna nooit de hele dag en de temperatuur blijft ook tijdens de buien aangenaam.

Hoe is de accommodatie in Indonesië?

Tijdens onze Indonesiëreizen overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels.

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe wordt er gereisd in Indonesië?

De gebruikte vervoersmiddelen in Indonesië zijn zeer divers.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Indonesië per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Kan ik gebruik maken van Wifi?

De meeste hotels in Indonesië hebben Wifi. Er is niet altijd Wifi in de kamer, maar wel bijna altijd in de lobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de Wifi niet altijd is zoals wij gewend zijn. 

Wij bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van een persoonlijke mobiele Wifi-hotspot. Meer informatie en de prijs kun je terugvinden onder het tabblad "Excursies" op onze website. Hiermee ben je dus altijd bereikbaar en hoef je geen lokale simkaart te kopen. Bij aankomst op de luchthaven ontvang je deze mobiele Wifi-hotspot met 100 GB-data te gebruiken tijdens de gehele reis. Je kunt er tot vijf apparaten tegelijkertijd mee verbinden en het heeft een batterij! Dus bruikbaar in de bus, onderweg of in het hotel.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Indonesië verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt; http://www.wereldstopcontacten.nl/.

Kan ik pinnen in Indonesië?

In de grotere plaatsen kan gepind worden met je bankpas of creditcard. De reisbegeleiding weet altijd wanneer de volgende pingelegenheid is. Let wel op dat de betaalpas ingesteld is op werelddekking. Voor de zekerheid kan je wat cash euro’s meenemen, in het geval de pinautomaat het niet doet. 

Kan ik vegetarisch eten in Indonesië?

In Indonesië kun je heerlijk vegetarisch eten. Er is een zeer ruime keus aan vegetarische gerechten, met onder andere tahu-, tempeh-, ei- en groentegerechten. Ook kun je, vooral op Bali, op veel plaatsen westers (vegetarisch) eten krijgen. 

Wanneer is het regenseizoen?

Het klimaat van Indonesië is tropisch en heeft twee seizoenen. Het droge seizoen (musim kemarau) is tussen april en oktober en het natte seizoen (musim hujan) tussen november en maart. In januari en februari valt de meeste regen. De hoeveelheid neerslag varieert van eiland tot eiland, afhankelijk van de geografische ligging en hoogte. In de berggebieden valt aanzienlijk meer regen dan in de laagvlakten. In Indonesië heeft regen een andere betekenis dan in Nederland: in combinatie met de hoge gemiddelde temperatuur (het hele jaar door vrij constant 30°C) kan een regenbui verfrissend werken. De wegen zijn dan minder stoffig en bloemen en planten lijken extra tot leven te komen.

Wat voor kleding kan ik het beste meenemen naar Indonesië?

Indonesië is een tropisch land, maar er zijn ook zeker momenten dat je het wat frisser zal hebben. Denk aan hoger gelegen gebieden, maar ook aan de airconditioning die soms best koud kan aanvoelen. Dikke truien zijn niet noodzakelijk, maar denk bijvoorbeeld aan een fleecevest. Een warme trui, sjaal en jas is wel aan te raden wanneer je de zonsopgang bij de Bromo vulkaan gaat bekijken. Desgewenst kun je ter plekke een jas huren. 

Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, echter is dit niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, omdat deze veel plaats innemen in de bussen. 

Hoeveel boekers zijn er nodig voor een gegarandeerd vertrek?

Voor al onze familiereizen naar Indonesië geld dat we een minimum van 6 boekers nodig voor een gegarandeerd vertrek, de maximale groepsgrootte is 22. Voor onze reguliere rondreizen geldt een minimum van 4, 6 of 8 boekers voor een gegarandeerd vertrek. Kijk op onze website bij de desbetreffende reis voor de juiste informatie. Voor al onze reizen is de maximale groepsgrootte 18. Vanaf drie boekers of opties kan je de groepssamenstelling van de reis vinden onder het tabblad 'Reisdata & Prijzen'.

Wat is het tijdsverschil?

Op Sumatra en Java is het in de wintertijd 6 uur later dan in Nederland en België, in de zomertijd is dit verschil 5 uur. Op Bali en de Soenda Eilanden is het in de wintertijd 7 uur later en in de zomertijd is het verschil 6 uur.

Kan ik tijdens de ramadan goed reizen in Indonesië?

Tijdens de ramadan (de vastenmaand) kunnen er overdag restaurants en andere eetgelegenheden dicht zijn, maar vaak wordt rekening gehouden met toeristen. In de meer westerse restaurants wordt overal wel gekookt. Het spreekt vanzelf dat je de mensen niet de ogen moet uitsteken door vlak voor hen overdag te eten.

Moet ik een klamboe meenemen naar Indonesië?

Nee, dit is niet noodzakelijk. Muggen zijn niet helemaal te ontlopen in Indonesië, maar een aantal maatregelen kan de overlast toch flink terugdringen. Wij adviseren je een insectenwerend middel mee op reis te nemen met minimaal 30% DEET. In hotels zijn vaak horren voor de ramen, worden op aanvraag muskietennetten verstrekt, of elektrische muggenverdrijvers op je kamer geplaatst.  Ook is het aan te raden vooral bij zonsopgang of zonsondergang een lichte lange broek en shirt met lange mouwen te dragen. 

Moet ik een lakenzak, slaapzak of slaapmatje meenemen naar Indonesië?

In principe is het niet noodzakelijk om een lakenzak mee te nemen. Het kan wel handig zijn voor de Rondreis Indonesië: Soenda Eilanden (reiscode: AIS/BAS), deze reis is meer basic dan de andere Indonesiëreizen.

Zijn er kleding voorschriften in Indonesië?

Indonesië is een overwegend islamitisch land, discreet gekleed gaan is daarom respectvol. Denk aan kleding die knieën en schouders bedekt, dit is zeker van belang als je een heilige plaats gaat bezoeken. Wanneer je naar een badplaats gaat, kan je je kleding daar ook weer op aanpassen.

Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. Ga je zo’n ‘exotische’ regio in, bereid je dan goed voor. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen die je gaat ontmoeten. Hier enkele do’s & don’ts die je als richtlijn kunt gebruiken:

  • Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
  • Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
  • Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
  • Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
  • Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballonnen (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Door dit soort donaties kan er onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
  • Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen