header image

Familiereis INDONESIË: BALI CULTUUR & STRAND

15 dagen - v.a. € 1.720,- Boek nu

Excursies Familiereis INDONESIË: BALI CULTUUR & STRAND

8,1 (215)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 7 deelnemers en de koers van de Indonesische rupiah. Bij minder dan 7 deelnemers worden de kosten uiteraard hoger. Ook door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Candidasa – Oost-Bali trekking

Ter plaatse boekbaar € 27,-

Een mooie tocht door het gebied Karangasem. Een van de meest authentieke delen van Bali met rustieke dorpjes, gastvrije bevolking en een onbedorven landschap van bergen, rijstvelden en jungle. Landelijke charme!

Je wordt in circa 30 minuten naar het startpunt van de trekking gebracht. Vanuit hier start je met een trektocht door de rijstvelden van ongeveer 2 uur. Je loopt vervolgens via een bergpad in circa 45 minuten steil naar beneden het dorp Tenganan binnen. Tenganan is een dorp dat aan eeuwenoude tradities gebonden is, je vindt hier de unieke Geringsing (dubbele ikat geweven) sarongs. Rond het middaguur ben je weer terug in Candidasa.

Excursietijd: in de ochtend, overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, vervoer, entreegeld
Niet inbegrepen: fooi, drankjes

Candidasa – ‘White Sand Beach’

Ter plaatse boekbaar € 23,-

De kusten van Bali zijn vaak van zwart vulkanisch zand. Er is echter ook een prachtig wit zandstrand te vinden op Oost-Bali. In circa 30 minuten (met de auto/bus vanaf Candidasa) kom je aan bij het mooie en afgelegen witte zandstrand van Pasir Putih. Hier kun je een parasol en ligbed gebruiken, als je ook iets gebruikt bij een van de uitbaters. Een wandeling langs het strand, spelen in de golven en een heerlijk hapje en drankje onder de parasol zijn de ingrediënten voor een ontspannen middag aan zee.

Excursietijd: in de middag, in overleg met de reisbegeleiding.

Inbegrepen: vervoer
Niet inbegrepen: fooi, drankjes

Onderweg in Indonesië altijd bereikbaar en ‘connected’! (Opgeven bij boeking)

Te boeken voor vertrek € 60,-

Heerlijk in de bus je social media updaten, een selfie sturen naar je familie, of een lekker gerecht opzoeken voor de lunch? Dit kan nu in Indonesië, met onze mobiele wifi-hotspot! Je eigen persoonlijke wifi-netwerk gedurende de gehele reis, deelbaar met je partner of gezin.

Bij aankomst op de luchthaven ontvang je een mobiele wifi-hotspot met 10 GB-data te gebruiken tijdens de gehele reis. Je kunt er tot 5 apparaten tegelijkertijd mee verbinden, en het heeft een batterij! Dus bruikbaar, in de bus, onderweg of in het hotel. De meeste hotels in Indonesië hebben wifi, maar de kwaliteit verschilt, met je eigen wifi, ben je dus altijd bereikbaar, en hoef je geen lokale simkaart te kopen.

Goed om rekening mee te houden:
  • Je dient een borg van 680.000 Indonesische rupiah te betalen bij afname van het wifi-apparaat.
  • Wij gebruiken de beste provider in Indonesië, maar niet overal is het signaal even sterk, zeker in afgelegen gebieden.
  • De datalimiet is 10 GB te gebruiken gedurende maximaal 30 dagen.
  • Je kunt maximaal 5 apparaten met de wifi verbinden.

Sanur – Nusa Lembongan

Ter plaatse boekbaar € 69,-

Per boot reis je in circa 30 minuten naar het eiland Nusa Lembongan. Een boot brengt je naar een mooi rif. Je kunt hier vanaf de boot snorkelen, of er voor kiezen om door de glazen bodem de tropische vissen en het rif te bekijken. Aan het strand wordt een lunch geserveerd. Na tijd voor strand en zwembad ga je per auto het eiland ontdekken. Een pick-up truck met dakje brengt je naar een mangrovebos. Je stapt hier over op een grote kano. Met een lange stok wordt de kano geluidloos door kanaaltjes tussen de mangroven geduwd. Een heerlijk ontspannen tochtje, met de mogelijkheid om vogels te spotten in de bomen die met hun wortels in het water staan.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
17:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: Engelssprekende gids, huur snorkelmateriaal, mangrove tour, vervoer, lunch, mineraalwater
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

NB: de genoemde prijs is voor personen vanaf 17 jaar. Voor kinderen tot en met 12 jaar, en voor kinderen van 13 t/m 16 jaar gelden andere tarieven; je reisbegeleider kan je hierover informeren.

Sanur – Tempels en Barong-dansvoorstelling

Ter plaatse boekbaar € 39,-

De dag begint met een Barong dansvoorstelling in Denpasar. Daarna bezoek je de Pura Taman Ayun tempel in Mengwi en vervolgens de bekende tempel Tanah Lot gelegen in de zee, waar we ook in de buurt zullen lunchen. Aan het begin de middag ben je weer terug in je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek van hotel
10:00 uur: Barong dansvoorstelling in Denpasar
11:30 uur: Bezoek Pura Taman Ayun tempel
14:00 uur: Bezoek Tanah Lot tempel
14:00 uur: Lunch
16:30 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: Barong dansvoorstelling, Engelssprekende gids, entrees, lunch, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Sanur/Tuban – Surfles (vanaf 7 jaar)

Ter plaatse boekbaar € 56,-

We werken samen met Soul Surf, een non-profit organisatie die de winst gebruikt om surflessen te geven aan Balinese weeskinderen. Maak van je kind a 'little ripper' met het speciaal voor kinderen gemaakte surf lesprogramma. Maximaal 3 kinderen per instructeur.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 tot 11.00 uur of 13:00 tot 15.00 uur

Inbegrepen: transfer, surfles, lesmateriaal, handdoek, zonnebrandcrème
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Sanur – Waterbom Park (alle leeftijden)

Ter plaatse boekbaar € 34,-

Je kunt naar dit goed onderhouden waterpark. Het is gesitueerd in een tropische tuin met diverse baden en spannende glijbanen, waar groot en klein zich de hele dag kunnen vermaken. Er is ook een ‘river rafting’ waar je je op een binnenband lekker rond kunt laten drijven. Je reisbegeleider kan je helpen met het regelen van transfer.

Openingstijden: 09.00 – 18.00 uur

Inbegrepen: entreegeld

NB: de genoemde prijs is voor personen vanaf 12 jaar. Voor kinderen tot en met 11 jaar gelden andere tarieven; je reisbegeleider kan je hierover informeren.

Ubud – Diner bij Balinese familie thuis

Ter plaatse boekbaar € 18,-

Voor het diner krijg je een rondleiding door het huis met erf. Je ziet dat er meer dan één gezin leeft, elk met zijn eigen slaapvertrekken. Verschillende gebouwen op het erf zijn gebouwd volgens religieuze richtlijnen. Zo wordt de richting bepaald door de locatie van Gunung Agung, de voor hindoeïstische Balinezen ‘Heilige Berg’. Op het erf is een schrijn waar geofferd wordt aan de goden. Je gastheer kan je hier meer over vertellen. Het Balinese diner kan gecombineerd worden met een bezoek aan een klein heiligdom uitgehouwen in de rotsen, dat teruggaat tot de 11de eeuw. Je leert tijdens deze excursie veel over de Balinese cultuur.

Het diner nuttig je in Balinese stijl, zittend op de vloer. Je kunt ervoor kiezen om te eten met je handen, net als de Balinezen. Je maaltijd wordt vers bereid in de keuken en bestaat meestal uit soep, groenten, sojabonen en kip. ‘Selamat makan!’ De genoemde prijs geldt bij deelname van 4 reizigers.

Inbegrepen: diner, bezoek aan tempel Candi Tebing, transfer
Niet inbegrepen: drankjes

Ubud – Fietstocht (vanaf 7 jaar)

Ter plaatse boekbaar € 16,-

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald. Met de auto word je in ca. 10 minuten naar het startpunt van de fietstocht gereden. De tocht voert je langs rijstvelden en door dorpjes. Onderweg zijn er leuke stops bij belangrijke tempels. Buiten de vakantiedagen zal een schooltje worden bezocht waar je samen met de kinderen kunt zingen of sporten of een spelletje doen. We wandelen een stukje door de rijstvelden en met een beetje geluk kunnen we zien hoe de rijst geplant of geoogst wordt. De tocht eindigt bij de gids thuis waar je nog wat kunt drinken en ziet hoe een Balinees huishouden er uit ziet.

De omgeving van Ubud is heuvelachtig en er zijn stukken bij waar je flink moet trappen. Er rijdt een auto als bezemwagen mee – als het te zwaar wordt kun je een deel van de route met de auto verder gaan. Dit is een prachtige tocht waarbij je veel van het dagelijkse platteland leven van Bali krijgt te zien. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zelf fietsen. Jongere kinderen kunnen met de auto mee rijden.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
12:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: fiets, Engelssprekende gids
Niet inbegrepen: fooi

NB: de genoemde prijs is voor personen vanaf 13 jaar. Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar ligt de prijs circa € 4 lager.