header image

Familiereis ALBANIË KORT

9 dagen - v.a. € 1.120,- Boek nu

Excursies Familiereis ALBANIË KORT

8,2 (20)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Durrës: Bezoek aan Berat

Ter plaatse boekbaar € 40,-

Vanuit Durrës bezoek je de UNESCO Werelderfgoedstad Berat. Het stadje wordt een openluchtmuseum genoemd en ligt prachtig tussen twee heuvels aan de Osum rivier. Bovenop een van de heuvels ligt de kathedraal van Sint Nikolaas en het Onufri museum. Tijdens de terugreis naar Durrës maak je een stop bij het Ardenica Klooster, dat beroemd is om de goed bewaarde fresco's. 

Duur:  uur
Inbegrepen: Vervoer, gids
Niet inbegrepen: Entreegeld, fooi

Durrës: Stadstour

Ter plaatse boekbaar € 15,-

De havenstad Durrës ligt aan de Adriatische Zee en is een van de oudste steden in Albanië. De Grieken hebben de stad gesticht en Epidamnus genoemd, de Romeinen noemden haar later Dyrrachium. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het amfitheater en de Venetiaanse toren. 

Duur: 4 uur
Inbegrepen:Vervoer, gids
Niet inbegrepen: Entreegeld, fooi

Saranda: Historische stad Butrint, Ksamili Beach en Mesopotam

Ter plaatse boekbaar € 30,-

Na het ontbijt vertrek je voor een halve dag durende excursie naar de archeologische plaats Butrint. De stad is in het eerste millenium v.Chr. gesticht door Grieken en wordt als een van de belangrijkste plaatsen uit de oudheid in de Balkan gezien. Je bezoekt er onder andere het amfitheater, de overblijfselen van het thermische bad en de leeuwenpoort. Na het bezoek aan Butrint, bezoek je Ksamili, een prachtig strand dat onderdeel is van het Butrint Nationaal Park. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 – 12:30 uur 

Inbegrepen: Vervoer, entree Butrint, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: Fooi