Reisdocumenten Turkmenistan

Voor Turkmenistan is een geldig internationaal paspoort verplicht dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst. Daarnaast moet je een visum hebben.

Om een visum te verkrijgen is ook een uitnodigingsbrief vereist. Koning Aap regelt deze uitnodigingsbrief via haar lokale agenten. Hierdoor is het niet mogelijk de visa zelf af te halen.

Het visum voor Turkmenistan kost € 35,- en wordt afgegeven door de Turkmeense ambassade in Brussel.

Voor Turkmenistan moet daarnaast bij aankomst ook een permit gekocht worden, waarvoor je een kleurenpasfoto nodig hebt  en ter plaatse nog eens 10 USD (permit) + 2 USD (bankkosten) moet betalen. Vergeet dit dus niet mee te nemen! Bij deze willen de deelnemers verzoeken een setje kleurenpasfoto's (4 stuks) mee te nemen. Dit omdat we bij een recente reis extra pasfoto's nodig bleken te hebben. In Centraal-Azie krijgen we wel eens te maken met onverwachte procedures.

Indien je de benodigde visa voor Centraal Azie via ons regelt (wat we bij deze reis ten zeerste aanraden!), dien je de ingevulde visumformulieren, de pasfoto(s) en je paspoort volgens instructie op te sturen naar Taurus (hét Visumburo). Je ontvangt je paspoort met visum dan voor vertrek per post terug.

Het visumburo heeft uiterlijk 8 weken (voor de reis met reiscode RCA) of 10 weken (reis met reiscode RDB) voor vertrek je paspoort nodig, i.t.t. tot de gebruikelijke 4 weken. Dit vanwege de hoeveelheid visa die nodig zijn. Het is noodzakelijk bij boeking al een kopie van je geldige paspoort naar ons toe te sturen en je beroep, naam en adres van je werkgever. Wij hebben die kopie nodig bij het regelen van de uitnodigingsbrieven.

In het dag-tot-dag-programma kun je zien wanneer je welk land binnenkomt, handig bij het invullen van de visumformulieren voor de desbetreffende landen.

Mocht je in een later stadium toch besluiten het visum wel of juist niet via Koning Aap te laten regelen, dan brengen we € 12,50 wijzigingskosten in rekening.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.