Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

header image
Pionier

Rondreis Saoedi-Arabië, Qatar & Bahrein

14 dagen
v.a. € 5.153,-

Veelgestelde vragen Rondreis Saoedi-Arabië, Qatar & Bahrein

Saoedi-Arabië

Heb ik een visum nodig Saoedi-Arabië?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal 6 maanden geldig is. Als je naar Saudi-Arabië reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:
Ja, voor deze bestemming is een visum, e-visum of toeristenkaart nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Wij raden je aan om 4 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.

Je kunt ervoor kiezen om het visum via onze partner Visa4Travel aan te vragen, of zelf te regelen. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via +31 85 0218180, en helpt je graag bij je visumaanvraag. Het aanvragen van een visum kost namelijk veel tijd en kan foutgevoelig zijn. Wij raden onze reizigers dan ook aan om het visum vooraf te laten regelen door Visa4Travel om onnodige stress voorafgaand aan de vakantie te voorkomen.

Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische reispaspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij iedere reis.

De prijs van het visum staat op de website van Visa4Travel. Je betaalt rechtstreeks aan Visa4Travel bij het indienen van je aanvraag.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen

Welke inentingen heb ik nodig voor Saoedi-Arabië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.  Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd voor Saoedie-Arabie ?

De beste reistijd is vanwege de temperatuur van oktober t/m maart.

Saoedie-Arabië is een van de warmste en droogste landen ter wereld. Alleen heel ver in het noorden en zuiden valt per jaar gemiddeld 100 mm regen. In de winter is het in dit land gemiddeld 16°C. In het gebergte is het in de zomer en in de winter altijd koud. De meeste neerslag valt in het zuidwesten, in het Asirgebergte.

Het binnenland heeft een droog landklimaat. In de zomer, van mei tot oktober is het geen verassing als de temperaturen boven de 50 °C. In het binnenland en aan de oostkust komen regelmatig zandstormen voor.

Hoe overnachten we tijdens de reis?

Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op locatie, hygiëne en sfeer. In de hotels hebben we de beschikking over één- en tweepersoonskamers. Je verblijft hier op basis van logies met ontbijt. In Al Ulla verblijf je in een tented camp op basis van volpension. Elke tent is voorzien van een eigen badkamer.

Meer informatie en foto's van de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Hoe reizen we in Saoedi-Arabië?

Op onze reis door Saoedi-Arabië maak je gebruik van een eigen airconditioned (mini)bus.

Bij de 15 daagse Saoedie-Arabie rondreis bezoek je vanuit Riyad Jebel Fihrayn (ook wel Edge of the World genoemd )  met 4 WD voertuigen.

Ook verken je de woestijn rond Tabuk  met 4WD voertuigen.

Het voordeel van eigen vervoer is dat we op plekken kunnen stoppen, indien toegestaan, waar dat met openbaar vervoer niet zou kunnen.

Zijn er kledingvoorschriften voor mannen en vrouwen in Saoedi Arabie ?

Aangezien Saoedie Arabie  een  streng  islamitisch land is zal je erop moeten letten wat je draagt. Voor mannen is sinds kort een broek tot over de knie toegestaan. Voor  vrouwen is het dragen van een korte broek, t-shirt zonder mouwen, hemdje en een strakke lange broek niet mogelijk De meeste lokale vrouwen dragen niet alleen  een abaya ( loszittende lange jurk meestal in het zwart ) en hoofddoek  maar bedekken ook hun gezicht ( een niqab, een gezichtssluier die de ogen vrijlaat ). Voor toeristen is dit niet verplicht alleen is het ook een teken van respect om wel wat ruime kleding te dragen.  Een hoofddoek is niet verplicht .

Bij de 15 daagse Saoedie-Arabie rondreis bezoeken we in Buraidah de kamelenmarkt en daar is het gewenst dat de vrouwen een abaya dragen en een hooddoek aangezien het echt een mannen bolwerk is deze markt.

Wij bezoeken bij beide Saoedie-Arabie reizen Medina en voor dat bezoek aan de heilige stad moeten de vrouwen ook een abaya en hoofddoek dragen.

Het is niet nodig om vooraf aan de reis een abaya aan te schaffen, samen met de reisbegeleider of een lokale gids kan je in de souk makkelijk een abaya kopen.

 

 

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Kan er gereisd worden tijdens de Ramadan?

In veel Islamitische landen kan er nog goed gereisd worden tijdens de Ramadan ook al zijn er beperkingen. In Saoedi-Arabië is het niet wenselijk om te reizen tijdens de Ramadan en zullen wij daar rekening mee houden met onze vertrekdata. 

De Ramadan begint in 2025 op  28 februari  en duurt een maand.

Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Saoedie Arabie verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/

Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels  beschikken over wifi, , soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn.

In Al Ula bij Archmountain resorts waar we overnachten in een tented camp is geen WiFi aanwezig.

Belangrijk is dat je wel gebruik kunt maken van what's app om appjes te versturen maar je kan niet bellen via what's app op de momenten waar je WiFi hebt.

Meer informatie over de Wifi beschikbaarheid per hotel vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Hoe reizen we in Saoedi-Arabië?

Op onze reis door Saoedi-Arabië maak je gebruik van een eigen airconditioned (mini)bus. De woestijn rond Tabuk verken je met 4WD voertuigen. Het voordeel van eigen vervoer is dat we op plekken kunnen stoppen, indien toegestaan, waar dat met openbaar vervoer niet zou kunnen.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Saoedi-Arabië vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

Waar staat de keuken in Saoedi-Arabië om bekend?

De Saoedische keuken is vooral beïnvloed door de Libanese en Ottomaanse keuken. Er is volop keuze uit kebab en mezze , kleine hapjes van hoemoes, moetabal, e.d. Een populaire snack tussendoor is shawarma, gemarineerd lamsvlees dat aan een grote spies is gestoken en waarvan dunne plakjes worden afgesneden. Een pitabroodje shawarma kan ook kip bevatten en verder wat groente en een pittige saus.. Een populair bedoeïenengerecht is khoezi, lamsvlees gevuld met rijst, noten, uien, rozijnen, ei en kip.

Restaurants in Saoedi-Arabië :
In Saoedi-Arabië zijn alle internationale keukens vertegenwoordigd, van eenvoudige Indiase eettentjes tot dure Franse en Italiaanse restaurants. De Indiase, Filipijnse en Thaise eethuisje richten zich vooral op gastarbeiders. Hier kun je vaak prima eten voor relatief weinig geld. Verder vind je overal in Saoedi-Arabië de bekende internationale fastfoodketens.

Drinken in Saoedi-Arabië :
Saoedi’s drinken vooral Turkse koffie. Daarnaast is ook de Franse en Italiaanse variant verkrijgbaar. En ook Starbucks. Daarnaast wordt in de koffiehuizen ook thee gedronken. Ook de bekende frisdranken zijn overal verkrijgbaar. Het drinken van alcohol is streng verboden. Wel serveert men in de betere restaurants Saoedische champagne, een frisse alcoholvrije drank van appelsap en bubbels waar wat fruit aan is toegevoegd.

Hoe regel ik mijn geldzaken voor deze reis?

De lokale valuta van Saoedi-Arabië is de Rial (SAR). 1 Rial =100 Halalah. Naast de Saoedi Arabische Rial wordt de US Dollar aangeraden. Je kunt je euro's/dollars omwisselen op de luchthaven en bij de banken. Tip: wissel nooit op straat of de z.g. zwarte markt!

Vooral buiten de grote steden en toeristische centra zijn de mogelijkheden tot pinnen beperkt of zelfs afwezig. We raden je dus aan cash geld mee te nemen of in de grote steden ruim voldoende te pinnen. Je pinpas moet in ieder geval voorzien van het Cirrus en/of Maestro logo om te kunnen gebruiken in betaalautomaten (pinbetalingen) en ATM’s (geldopnamen) in het buitenland. De meeste banken en internationale hotels accepteren creditcards.

Waarom is een reis naar Saoedi-Arabië zo duur?

Saoedi-Arabië is een relatief jonge bestemming en staat in toeristisch opzicht nog in de kinderschoenen. Het aanbod van accommodaties die geschikt zijn voor buitenlandse toeristen is vooralsnog beperkt. Vanwege de gestegen vraag naar kamers vertaalt dit zich in (te) hoge prijzen.
Daarnaast zijn de kosten voor (verplichte) lokale gidsen aanzienlijk. Zo ligt het salaris van een lokale, Saudische gids aanzienlijk hoger dan het modaal salaris in Nederland.

Hoe is de stroom voorziening?

De stroomvoorziening is 220V, alleen moet men wel een wereldstekker meenemen. Het verschilt per gebouw welke stekker je aantreft. Soms zijn het Nederlandse/Belgische stekkers, dan weer WA-5 met rechte pootjes en dan schuine pootjes.

Meer informatie over het gebruik van een wereldstekker vind je hier: www.wereldstopcontacten.nl

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

↦ Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen 

Bahrein

FAQ Item

Qatar

FAQ Item