header image

Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI

Groepsgrootte: 6-18 30 dagen
v.a. € 4.443,-
Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
8,3
186 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 9,0
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 7,3
Transport: 7,6
Vertrekdatum: 08/11/2019
Beoordeling: 9
Marvin: In een gemoedelijke sfeer en onder uitstekende (!!!) reisbegeleiding genoten van een maand Zuid-Amerika (Peru, Chili en Bolivia). Helaas door de politieke spanningen in Bolivia het beoogde reistraject niet kunnen afmaken, maar veiligheid gaat voor alles. Qua natuurpracht en culturele verrijking een absolute topreis! (ps: in Peru mogen ze eens leren sauzen gebruiken bij hun eten, gortdroge kost)
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 9
Jan: Het is een avontuurlijke rondreis die aan onze verwachtingen heeft voldaan , het is zeker geen relax vakantie. Doordat je 90% van de 30 dagen op hoogt vertoefd maakt dat ook vermoeiend,maar het was de moeite waard. Zeker onze reisbegeleider verdiend een dikke10 met een gouden randje.
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 8
Reiziger: Het was echt een fantastische reiservaring met veel afwisseling en variatie in het programma. De zee op voor de zeevogels, dan de lucht in voor Nazca, de grens over naar Chili, geisers en erg mooie lagunues bekijken in Bolivia en niet te vergeten de zoutvlakte. Ook terug naar Peru was weer een belevenis aan de grens en niet te vergeten Machu Pucchi. Je moet niet licht denken over het reizen op hoogte maar met een goede voorbereiding en medicatie is het goed te doen.
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 6
Wil: wat je te zien krijgt is veel, mooi, reëel en soms overweldigend. de reisleiding en het transport was goed tot uitstekend. de accomodaties en het ontbijt waren veelal onvoldoende tot slecht
Vertrekdatum: 20/09/2019
Beoordeling: 8
Lutgarde: In één woord 'FANTASTISCH'. Heel veel mooie natuur, gekoppeld aan de cultuur. De reis heeft enorm veelzijdige aspecten. Wel rekening mee houden met de hoogteziekte (neem je pilletje een dag voor je naar de Colca Canyon vertrekt, en blijf deze dagelijks nemen tot einde reis). Zorg voor een hele goeie conditie, hou rekening met veel lange busritten. En vooral: zelfs de 2 daagse Incatrail mag je niet onderschatten - wens je deze te doen oefen ruimschoots veel op ruwe vele trappen, maak intense zware wandelingen want het vraagt meer dan een gewone fitheid.
Vertrekdatum: 20/09/2019
Beoordeling: 10
Jan: De reis Inka's door Peru, Chili en Bolvia is een zeer mooie en leerrijke reis. De reis is wel lastig gezien de hoogte , tussen de 3000 en 4000 m. Maar de mooie landschappen, de mooie locaties, het avontuur van de 3 daagse jeep trip, de cultuurverschillen en klimaat en weer verschillen zijn groot maar aangenaam om te beleven. Het is een mooie reis om Zuid Amerika te ontdekken en te beleven in al zijn aspecten van de Pacific tot het Andes gebergte.
Vertrekdatum: 28/05/2019
Beoordeling: 7
Reiziger: Vaak erg koud gehad mede doordat we in de hotels niet konden opwarmen, geen verwarming en geen warm water In het zouthotel hadden we een kamer met badkamer. De badkamer was echter afgesloten. We moesten naar een algemene douche. We bleken geen handdoeken in de kamer te hebben. Die konden we huren bij de receptie. De kosten voor het warme water van de algemene douche moesten we de volgende dag afrekenen. Dat vonden we een hele slechte service.
Reactie:

Bedankt voor het invullen van de enquête. We stellen jouw beoordeling op prijs. 

Wij vinden het vervelend om te lezen dat jullie het koud hebben gehad tijdens de reis. In de hotels in Peru en Bolivia is verwarming niet standaard aanwezig, hetzelfde geldt voor sommige restaurantjes. Met name gedurende onze zomermaanden kan het erg koud zijn in het Andesgebied. Tevens hebben we vernomen dat het in de afgelopen maanden ook kouder was dan normaal het geval is.

Op de locatie van het zouthotel zijn beperkte voorzieningen qua energie aanwezig. De beschikbaarheid van warm water is beperkt en daarvoor moet ook de nodige energie worden geleverd op deze afgelegen plek. Om die reden wordt warm water tegen betaling geleverd. Dat de handdoeken niet standaard voorzien worden voor onze reizigers gaan wij opnemen met onze lokale agent in Bolivia. Wij zullen dit ook doorgeven aan onze reisbegeleiders om onze deelnemers voor vertrek naar het zouthotel hier beter over te informeren, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. 

We hopen jullie hiermee een en ander te hebben verduidelijkt en dat jullie desalniettemin hebben genoten van deze indrukwekkende reis.

Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 8
Gé: Prachtige rondreis met vele hoogtepunten. Met name Bolivia was fantastisch. Schitterende natuur. Dat dat besef ook mag doordringen bij de regeringen van deze landen. Er is veel zwerfafval op straat en de Chinezen hebben al consessies om lithium uit de zoutvlakte Salar de Uyuni te winnen. Over 20 jaar is van de zoutvlakte wellicht niets meer over...
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 8
Reiziger: Liiever niet.
Vertrekdatum: 13/07/2018
Beoordeling: 8
Hendrik Jan: Interessante maar pittige reis. Veel reizen en veel op grote hoogte. . cultuurshock in Bolivia vanwege de armoede en luchtvervuiling met name in La Paz.
Vertrekdatum: 28/05/2018
Beoordeling: 9
Irene: Zeer mooie gevarieerde reis met natuur, cultuur en steden.. We hebben genoten!
Vertrekdatum: 28/05/2018
Beoordeling: 9
eric: Weliswaar een van de duurste reizen die ik reeds gemaakt heb, doch een goede reisbegeleider met georganiseerde bijkomende facultatieve reizen maakt deze reis meer dan de moeite waard. Ongelooflijk veel gezien. Daarenboven een droom gezelschap met 13 mensen (12reizigers en 1 gids) gedurende 30 dagen zonder spanningen is ongelooflijk doch waar.
Vertrekdatum: 28/05/2018
Beoordeling: 9
Cornelia: Een prachtige reis door Zuid-Amerika met veel hoogtepunten. In korte tijd heb ik de cultuur en natuur van deze landen tot me kunnen nemen, en het contact met de bevolking maakte de reis compleet.
Vertrekdatum: 10/11/2017
Beoordeling: 10
Monique: Mooie natuur in Chilli en Bolivië, vooral de zonsondergang kleurde het Andesgebergte prachtig in alle kleuren. De tweedaagse wandeling in Peru naar de Machu Picchu vraagt een inspanning maar mag je zeker niet missen! Gewoon doen, het is één dag wandelen en één dag genieten op de Machu Picchu.
Vertrekdatum: 10/11/2017
Beoordeling: 8
Reiziger: Wij hebben heel erg genoten van deze reis . Ze is vooral een aaneenschakeling van mooie natuur en cultuur . Het ene hoogtepunt na het andere . Mede door de supere begeleiding en de gezellige medereizigers was dit een zeer geslaagde reis .
Vertrekdatum: 13/10/2017
Beoordeling: 9
jordi: Het was een hele mooie met viel mooie dingen om te zien. Het is natuurlijk ook een zware reis van 30 dagen en het is soms ook vroeg opstaan. Maar dat mag de sfeer en de dingen die je ziet niet verpesten. Denk erom in wat voor seizoen je reis en neem daar de genodigden kleding voor mee.
Vertrekdatum: 22/09/2017
Beoordeling: 8
nico: mooie afwisselende reis. wel vermoeiend gezien de vele vroege vertrektijden ook de hoogte kan bij sommige mensen de conditie flink beinvloeden
Vertrekdatum: 07/07/2017
Beoordeling: 10
Claudine: De rondreis Peru-Bolivia-Chili overtrof alle -torenhoge- verwachtingen: het was echt een aanéénschakeling van hoogtepunten! Eens Lima uit, volgen de spektakels zich in een snel tempo op: crossen met de wandbuggy en sandboarden aan Laguna de Huaccachina, Nascalijnen bewonderen vanuit de lucht, het -bijna persoonlijk contact met de mummies van Chauchilla, aangrijpende realitytoer en Santa Catalina in Arequipa, de massa's lama's, alpaca's en gracieuze vincuna's op weg naar de condors in Colca Canyon, de roetstoten van de actieve vulkaan Sabancya, drijven op zoutmeer Laguna Cejar en er bij de ondergaande zon genieten van een Pisco, mountainbiken door de Chileense maanvallei, absoluut hoogtepunt: de driedaagse jeeptour met onvergetelijk natuurschoon en overnachten in zouthotel, stil worden in de zilvermijn van Potosi, knotsgek La Paz, uitwaaien bij de chullpas van Sillustani, varen op het Titicacameer en als kers op de taart Machu Piccu bereiken na de 3 daagse Incatrail, afscheid nemen van het prachtige land met een privé toer doorheen de Heilige Vallei. Dit wordt heel lang nagenieten!!!
Vertrekdatum: 28/05/2017
Beoordeling: 9
Jozef François: Deze reis van 30 dagen vraagt veel energie, maar de beloning die je ervoor terugkrijgt(natuur, inca-cultuur...) doet je deze ongemakken snel vergeten. Dit was één van onze topreizen! De hoogtepunten volgen elkaar in snel tempo op en dit geldt zowel voor de alom gekende hoogtepunten(zoutvlakte Bolivia, Meatchupicchu) als voor de minder gekende hoogtepunten(1500 jaar oude mummies, andere bouwwerken van de inca's). één negatieve opmerking: Het veel te grote verschil in prijs tussen jullie aanbod aan excursies en diezelfde excursies, maar plaatselijk geboekt!
Vertrekdatum: 28/05/2017
Beoordeling: 8
Peet: Het meenemen van een slaapzak was bij ons niet nodig muv degene die de 4 daagse inkatrail of larestrek gingen lopen. De hotels hadden voldoende extra dekens en bijna allemaal ook een kacheltje. Thermo ondergoed is wel aan te bevelen vooral op de zoutvlakte was het erg koud. Wij hebben de 2daagse inkatrail gelopen. Persoonlijk heb ik die als erg pittig ervaren. Het vele klimmen in combinatie met de hoogte maakte dat ik het wel gehaald heb, maar dat het veel tijd en energie heeft gekost. Is toch zwaarder dan ik aanvankelijk dacht. Mijn conditie is gemiddeld maar dat is dus maar net aan genoeg.
Vertrekdatum: 14/04/2017
Beoordeling: 9
Dick: geweldige reis; zeer goede reisbegeleider met veel kennis van zaken; prachtige natuur, mooie steden.ik heb vrij veel landen bezocht, maar dit was een van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb.
Vertrekdatum: 14/04/2017
Beoordeling: 9
Jolien: Geweldige reis door Peru, Chili en Bolivia. Veel excursies naar de mooiste plekken waarbij je echt kennismaakt met de bewoners van de landen die je bezoekt. Goede afwisseling van natuur en stad en het tempo en opbouw in hoogte van de reis is prima ! Hoogtepunt voor mij zijn de tocht naar Salar de Uyuni en de Lares Trek voorafgaand aan het bezoek van de Machu Picchu (neem voor beiden warme kleren mee). De reisbegeleiding was fantastisch. Kortom : niet twijfelen maar deze reis maken !
Vertrekdatum: 07/10/2016
Beoordeling: 10
Alexandra: Een reis die van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt gaat, landschappelijk een van de mooiste reizen die ik heb gemaakt zover
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 7
Antonius: Een mooie maar intensieve reis. Diverse hoogtepunten, zowel letterlijk als figuurlijk. Zeer goede reisbegeleiding met veel kennis van land en cultuur. De geboden excursies -aanrader om dit als privégroep te doen- zijn zeer de moeite waard. Reis als landerarrangement krijgt van ons het cijfer 7,5 tot 8. Reizen met Iberia en via Madrid heeft niet de voorkeur, vandaar een totaalscore: 7.
Vertrekdatum: 08/07/2016
Beoordeling: 9
Reiziger: Prachtige reis met elke dag weer een nieuw hoogtepunt.
Vertrekdatum: 28/05/2016
Beoordeling: 9
Saskia: Deze reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten; je kijkt je ogen uit en hebt nauwelijks tijd om alles goed te verwerken. Adembenemende natuur: van rood woestijnzand tot de sneeuwtoppen van de Andes in Peru, van borrelende geisers in Chili tot gekleurde meren en zoutvlaktes van Bolivia. Dit alles afgewisseld met prachtige steden met elk weer een geheel eigen sfeer. Mede door de enthousiaste en deskundige reisbegeleiding is deze reis een topper geworden. Ik zeg: niet twijfelen, boeken deze reis! Enjoy!
Vertrekdatum: 09/10/2015
Beoordeling: 8
André: Fantastische kennismaking met Peru, Bolivia en Chili. Mooie steden afgewisseld met prachtige natuur. Leuke ontmoetingen met de bewoners. De zoutvlakten en de Incatrail waren voor ons de hoogtepunten. Onderschat de Incatrail niet, het is ongelooflijk mooi, maar behoorlijk zwaar. Trainen dus en vergeet je stokken niet. Wij vonden het wel een must om zo Machu Picchu te bezoeken, i.p.v met het treintje. Neem voldoende dollars mee, in de grote plaatsen kun je ook prima lokaal geld pinnen. Wifi in bijna alle hotels. Verloopstekker ( Amerikaanse/Japanse platte pennen) meenemen. Wij hadden voor de Inca Trail onze eigen slaapzak mee.
Vertrekdatum: 09/10/2015
Beoordeling: 7
Kristel: Een heel fijne en gevarieerde reis! Toch wel zwaar met de vele hotels die ze aandoen!!! We hadden een reisleider met heel veel kennis van de landen wat alleen maar positief is!!!! Het enige minpunt is de prijsverschillen van de reisbeschrijvingen van de excursies en de prijzen van de excursies werkelijk !!! Dit brengt discussies mee wat heel vervelend is voor de reisleider!!! De hotels zijn heel goed meegevallen behalve het hotel in la paz waar we bestolen zijn !!!! Voor de rest is deze reis zeker aan te raden voor personen die van natuur en steden houden !!! Bart en Kris
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 9
Reiziger: Geweldige reis!! Prachtig natuurschoon afgewisseld met gezellige steden. Absoluut hoogte punt: het beroemde Inca Trail, in vier dagen naar iconisch Machu Picchu lopen. Zeker een aanrader!!
Vertrekdatum: 10/07/2015
Beoordeling: 8
Germa: Het was een fantastische reis die ik iedereen kan aanraden. Op grote hoogte de meest wonderbaarlijke natuur aanschouwen. Je moet wel bestand zijn (of voorbereid) op wat kou en je conditie moet niet te slecht zijn, maar dan zie je ook het ene na het andere hoogtepunt. Reisbegeleider Remco was een rots in de branding die iedereen zijn onverdeelde aandacht gaf. Ook wist hij overal de beste plaatselijke gids te regelen, wat ons heel veel extra heeft gebracht. Wel een dure reis. Het opgegeven zakgeld van 900 euro bleek niet realistisch en de dagelijkse uitgaven liepen best in de papieren. 1500 euro werd algemeen als meer waarheidsgetrouw gezien. Elke dag moest er wel iets worden afgerekend, dat had mijns inziens heel wat handiger vooraf of in een keer voor meerdere activiteiten geregeld kunnen worden. Ook de 'verplichte' tips liepen snel op. Mijn tip voor een volgende reis: ben eerlijker over het echte bedrag ipv de prijs laag te houden en dan de reiziger ter plaatse er mee op te zadelen en voortdurend naar de pinautomaat te verwijzen. De hotels - waar we nauwelijks tijd hebben doorgebracht - zouden best wat minder kunnen, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Voor mij was Bolivia het hoogtepunt, nog bij lange na niet zo in de toeristische stand als Peru. Mijn top 3 van deze reis: 1. De Nascalijnen, 2. Jeeptocht Salasar, 3. Macchu Pichu.
Vertrekdatum: 10/07/2015
Beoordeling: 8
Patrick Edward L.: Ik zou de reis aanraden vooral voor de adembenemende natuur en kennismaking met andere culturen.
Vertrekdatum: 10/07/2015
Beoordeling: 8
Katleen: toffe reis, prachtige excursies, goede opbouw waardoor we op het eind, aan het hoogtepunt Machu Picchu, helemaal mee waren met de denkwijze van de Inka's en hierdoor de site ook beter begrepen.
Vertrekdatum: 10/07/2015
Beoordeling: 8
Suzanne: Woestijn, de zee, bergen, gletsjers, rivieren, regenwoud, steden en dorpen wat kom je deze reis niet tegen. De afwisseling tussen de verschillende landschappen is geweldig. Een geweldige afwisseling deze reis.
Vertrekdatum: 28/05/2015
Beoordeling: 8
Leendert: Zeer afwisselende reis. Cultuur, natuur, steden., activiteiten. Goed georganiseerd. Veel gezien en beleefd. Druk reisschema, maar erg lange busreizen waren er weinig. slechts 1 met weinig onderbrekingen.
Vertrekdatum: 28/05/2015
Beoordeling: 9
Naomi: De reis was een prachtige ervaring! De drie landen zijn schitterend en zeker de moeite waard. Wat me het meest is bij gebleven is de 3 daagse jeeptour en de maanvallei en geisers in San Perdo de Atacama. Het is zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 28/05/2015
Beoordeling: 9
Yvonne: Prachtige afwisselende reis in schitterende deel van Zuid Amerika. Onze verwachtingen absoluut overtroffen . Zouden zo terug willen , met dezelfde reisleider en dezelfde groep!. Deze 30 dagen waren ongekend genieten!
Vertrekdatum: 24/04/2015
Beoordeling: 9
Alfons: Zeker een aanrader, vermoeiend? Ja maar zelfs voor een 70 jarig koppel te doen. Probeer goed naar je lichaam te luisteren en neem medicijnen bij het minste teken van bv hoogte ziekte.
Vertrekdatum: 24/04/2015
Beoordeling: 8
Helmer: Een hele mooie -maar soms pittige- reis met als absolute hoogtepunten de Nazca-lijnen, jeepsafari over de hoogvlakte in Bolivia en het lopen van de Incatrail met als extra beloning Macchu Picchu! De Incatrail heeft zijn pittige momenten, maar goed te doen als je een redelijke basisconditie hebt. De tocht is zeer fraai en afwisselend en is absoluut aan te raden!
Vertrekdatum: 24/04/2015
Beoordeling: 8
Kristiaan: Graag enige toelichting over de sociale projecten die Koning Aap schijnt te ondersteunen!
Vertrekdatum: 25/07/2014
Beoordeling: 7
Reiziger: boeiende reis, maar vermoeiend door lange reisdagen en weinig rust.
Vertrekdatum: 25/07/2014
Beoordeling: 9
Hans: Wij hebben de rondreis Peru, Chili en Bolivia gemaakt. Tevens deze reis verlengd met 3 dagen Jungle. Het was een fantastische ervaring. Cultuur en natuur, mensen en dieren, prachtige vergezichten en temperaturen van - 10 tot + 42! Indrukwekkende landschappen en leuke contacten met de bevolking. Je komt terug met een hoofd vol indrukken. Een geweldige reis!
Vertrekdatum: 25/07/2014
Beoordeling: 8
Margreet: Aansluitend op de reis naar Bolivia, Peru en Chili koos ik voor de jungleverlenging. Er wordt niet veel vermeld in de beschrijving, maar het is zeker een aanrader. Prachtige locatie, goede gids, lekker eten en even echt lekker warm.
Vertrekdatum: 28/05/2014
Beoordeling: 8
Paulus: Een geweldige reis, met alle facetten die je van zo'n reis verwacht. Adembenemende natuur en landschappen, historische culturen en geweldig om een echt festival mee te maken, inclusief de feesten in de kleinere dorpen. De jungleverlenging is een aangename afsluiting met nog meer natuurervaringen.
Vertrekdatum: 28/05/2014
Beoordeling: 9
Koen: Wil je een reis waarbij je actief wil genieten van natuur, landschappen, cultuur en onvergetelijke momenten? Dan is de reis naar Peru, Chili & Bolivia zeker voor jou! De hoogtepunten zoals ze staan beschreven: Inca Trail naar Machu Pichu, de zoutvlakte, de condors, etc... Alles is de moeite waard! Enige conditie is wel vereist om deze reis makkelijk te kunnen volbrengen. De wandelingen zijn op zich niet heel intensief maar de hoogte en de ijle zuurstof dat deze met zich meebrengt maakt het geheel toch wat zwaarder. Mensen die opteren voor de incatrail, ga op voorhand zeker stappen, want anders wordt de tocht wel zwaar... Maar, de inca-trail (4daagse) is zeker de moeite waard! Indien je houdt van dieren en planten, neem dan ook zeker de Jungleverlenging erbij, slapen in een prachtige lodge, maar dit midden in de jungle, een echte aanrader!
Vertrekdatum: 28/05/2014
Beoordeling: 7
G.A.H.M.: Fantastische opgebouwde reis Peru-Chili-Bolivia-Peru met heel veel schitterende hoogtepunten. Noem er enkele: Zandduinen (buggie), Condors, vlaktes in Bolivia (jeep), Cuzco, Machu Picchu, Inti-Raymi festival. Vanaf dat men terugkeerd in Peru start de opbouw naar de geschiedenis van de Inca's, met als hoogtepunt Machu Picchu. Kleding advies vond ik te beperkt in de brochure. In deze periode is het overdag aangenaam , maar de nachten zijn erg koud. Verschillende accommodaties hebben geen verwarming. Top vakantie gehad. Geert
Vertrekdatum: 25/04/2014
Beoordeling: 8
Marije: Het was een zeer afwisselende reis met adembenemende uitzichten op vulkanen, zoutvlaktes, ruige bergen en geisers. De 4WD tocht is een absoluut hoogtepunt van de reis, evenals de Incatrail. Volop genoten!