Rondreis INDONESIË: SUMATRA, JAVA EN BALI
22 dagen - v.a. €1 995 Boek nu

Excursies Rondreis INDONESIË: SUMATRA, JAVA EN BALI

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 7 deelnemers en de koers van de Indonesische rupiah van november 2017. Bij minder dan 7 deelnemers worden de kosten uiteraard hoger. Ook door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Bromo – Zonsopkomst Bromo-vulkaan

Ter plaatse boekbaar voor € 18

Vroeg in de ochtend rijd je met jeeps naar een uitzichtpunt, vanwaar je een prachtige zonsopkomst over de vulkaan Bromo en de omringende zandzee kunt zien. Vervolgens rijd je met de jeeps de krater in, door de zandzee naar Bromo. Je kunt naar de kraterrand van Bromo klimmen en daar de gele zwaveldampen uit het middelste zien opstijgen. Met de jeeps keer je door de zandzee terug naar het hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
04:00 uur: Vertrek van hotel
08:00 uur: Terug in het hotel

NB: Als de Bromo nog steeds actief is ziet de excursie er afhankelijk van de omstandigheden anders uit, omdat dan de zandzee en de Bromo dan verboden terrein zijn. Je reisbegeleider zal je in dat geval laten weten wat het alternatief is.

NB: Vooral op feestdagen en in het weekend kan het erg druk zijn bij het uitzichtpunt Penanjakan. Het kan voorkomen dat je reisbegeleider dan zal voorstellen om een ander uitzichtspunt te kiezen

Inbegrepen: vervoer per jeep, rit per paard
Niet inbegrepen: entreegeld, fooi

Bukittinggi – Wandeltocht Karbouwengat

Ter plaatse boekbaar voor € 16

In de ochtend loop je vanaf het hotel naar het Panoramapark in Bukittinggi, met prachtig uitzicht over de 120 meter diepe Sianokkloof en Gunung Singgalang. Hier daal je af de kloof in, ook bekend onder de naam Karbouwengat. Je steekt de rivier over met een brug en langs de kloof tot aan Kota Gadang (het zilverdorpje). Soms zie je apen en altijd karbouwen. Onderweg zijn traditionele Minangkabau huizen te zien en oud koloniale huizen. Na een kopje koffie bij de warung loop je langs de rijstvelden naar het andere deel van de kloof door bamboebos tot aan het dorp Lambah, waar je op een lokaal busje stapt, dat je weer naar je hotel brengt.
De excursie duurt circa 3 uur.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
12:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: Engelssprekende gids, entree, vervoer
Niet inbegrepen: fooi

Solo – Fietstochtje

Ter plaatse boekbaar voor € 24

Tijdens de fietstocht bezoek je huisfabriekjes in de buitenwijken van Solo. Je bezoekt de productie van instrumenten voor het Gamelanorkest. Vervolgens bezoek je een alcoholdestilleerderij en een fabriek waar tempé wordt gemaakt. Tempé is een belangrijk ingrediënt in de Javaanse keuken en is gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Leuk onderdeel is het oversteken van de Bengawan Solo rivier per bamboe vlot.
NB: De fietsen worden bij de lokale mensen geleend, dus de kwaliteit is verschillend.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
14:30 uur: Vertrek van hotel
Ca. 18:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: entree of donatie te bezoeken onderdelen, Engelssprekende gids (1 gids op maximum 8 reizigers), vervoer, snack en flesje water
Niet inbegrepen: fooi

Tobameer – Batak tour

Ter plaatse boekbaar voor € 34

Vanaf het hotel vaar je met een boot over het Tobameer naar Simanindo. Het huis van de voormalige Batakvorst (dat nu een museum is) en een aantal rijkelijk versierde Batakhuizen hier vormen de achtergrond van een dansvoorstelling die je hier te zien krijgt. Op de terugweg stopt de boot bij Ambarita, waar de vergaderplaats en executieplek uit vroegere tijden valt te bezichtigen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek van hotel
13:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: vervoer per boot, Engelssprekende gids, dansvoorstelling, lunch
Niet inbegrepen: fooi, drankjes

Ubud – Diner bij Balinese familie thuis

Ter plaatse boekbaar voor € 19

Voor het diner krijg je een rondleiding door het huis met erf. Je ziet dat er meer dan één gezin leeft, elk met zijn eigen slaapvertrekken. Verschillende gebouwen op het erf zijn gebouwd volgens religieuze richtlijnen. Zo wordt de richting bepaald door de locatie van Gunung Agung, de voor hindoeïstische Balinezen ‘Heilige Berg’. Op het erf is een schrijn waar geofferd wordt aan de goden. Je gastheer kan je hier meer over vertellen. Het Balinese diner kan gecombineerd worden met een bezoek aan een klein heiligdom uitgehouwen in de rotsen, dat teruggaat tot de 11de eeuw. Je leert tijdens deze excursie veel over de Balinese cultuur.

Het diner nuttig je in Balinese stijl, zittend op de vloer. Je kunt ervoor kiezen om te eten met je handen, net als de Balinezen. Je maaltijd wordt vers bereid in de keuken en bestaat meestal uit soep, groenten, sojabonen en kip. ‘Selamat makan!’ De genoemde prijs geldt bij deelname van 4 reizigers.

Inbegrepen: diner, bezoek aan tempel Candi Tebing, transfer
Niet inbegrepen: drankjes

Ubud – Fietstocht

Ter plaatse boekbaar voor € 17

In de morgen stap je op je fiets. Met de auto word je buiten het drukke centrum van Ubud gebracht. Je fietstocht start in de om Ubud heen liggende rijstvelden. Met een beetje geluk kun je zien hoe de rijst geplant of geoogst wordt. Je fietst langs kleine dorpstempeltjes en krijgt een leuk beeld van het dagelijks leven op het platteland. Je rijdt via de mooie sawa's in de omgeving van Ubud terug naar het hotel, waar je tegen de middag weer aankomt. Houd er wel rekening mee dat de omgeving van Ubud niet vlak is en dat er je soms stevig moet trappen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
12:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: fiets, Engelssprekende gids
Niet inbegrepen: fooi

Yogyakarta – Borobudur

Ter plaatse boekbaar voor € 50

's Morgens vroeg rijd je in ongeveer anderhalf uur naar een van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld, de Borobudur. Dit uit de 9de eeuw na Christus daterende pelgrimsoord is opgebouwd uit verschillende terrassen, met maar liefst 15.000 verschillende reliëfs en 400 opengewerkte stoepa's. Het monument beeldt de weg naar het nirwana uit. Samen met een lokale gids die je er alles over kan vertellen bekijk je dit prachtige bouwwerk.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek van hotel
09:30 uur: Aankomst Borobudur
11:30 uur: Vertrek vanaf Borobudur
13:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelssprekende gids
Niet inbegrepen: fooien, drankjes

Yogyakarta – Stadstour

Ter plaatse boekbaar voor € 19

Het vervoer voor deze excursie is per becak, de populaire fietstaxi in de stad. Bij het hotel stap je in en word je naar het sultanspaleis, de Kraton, gereden. Onder begeleiding van een gids krijg je een rondleiding. Vervolgens bezoek je een zilver- en een batikwerkplaats. Natuurlijk bekijk je ook het Waterpaleis. Daarna brengen we je naar de winkelstraat Malioboro, waar je vrij kunt rondwandelen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek van hotel
14:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: vervoer per becak, entreegeld, Engelssprekende gids
Niet inbegrepen: fooien, lunch, drankjes
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.