Online Chat

Iran in beeld: de 7 mooiste foto's


Iran is één van de meest magische landen van het Midden-Oosten. Er valt ook zo veel te bewonderen: kleurrijk betegelde paleizen en moskeeën, besneeuwde bergtoppen, overblijfselen van het oude Perzische rijk, middeleeuwse stadjes en een buitengewoon vriendelijke bevolking. De beelden liegen er ook niet om. Laat jezelf belanden in een Oosters sprookje met de volgende schone kiekjes van Iran!


Foto #1: Kandovan 

Dit schitterende dorpje is met rotswoningen tegen een karakteristiek karstgebergte aangebouwd. De rotsen steken steil uit boven het omliggende platteland en zijn omgeven door besneeuwde bergen. 
 Iran Kandovan


Foto #2: Persepolis

Persepolis is een paleisstad dat je terugbrengt naar het oude Perzische Rijk. De kapitelen van de paleiszuilen zijn versierd met beelden van leeuwen, griffioenen of stieren en zijn opmerkelijk genoeg nog vrij intact.
 Iran Persepolis


Foto #3: Nasir al-Mulk moskee

De Nasir al-Mulk is een traditionele moskee in de stad Shiraz en wordt ook wel Roze Moskee genoemd, door de rozekleurige lichtinval die door de moskee helder doorschemert.  En wat een sfeervol plaatje levert dit op!
 Iran Shiraz Nasir-al-Mulk


Foto #4: Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran, gelegen aan de voet van de Alborzberg. In de stad vind je veel gezellige restaurantjes waar je de Iraanse keuken kan proeven. De sportievelingen kunnen een mooie wandeling maken door het Alborzgebergte.
 Teheran Alborz bergen


Foto #5: Sheikh Lotfollah

De Sheikh Lotfollah-moskee staat in de stad Isfahan en is het grootste meesterwerk van de Iraanse architectuur. Er wordt gebruik gemaakt van zeven kleuren, waardoor de moskee van binnen een goud-blauwkleurige uitstraling krijgt.
 Iran Isfahan Lotfollah moskee


Foto #6: De schrijn van Imam Reza

Mashad is dé heilige stad van Iran. In deze stad staat de grootste moskee ter wereld in vloeroppervlakte en trekt jaarlijks miljoenen pelgrims. 
 Iran Mashad Imam Reza


Foto #7: Iraanse bevolking

Tijdens je reis door Iran merk je al snel op dat de bevolking erg gastvrij en warmhartig is. Je voelt je meteen welkom. Wat een plaatje hieronder!
 Iran lokale bevolking


Deze schitterende foto's van Iran spreken natuurlijk tot je verbeelding en het is duidelijk dat Iran veel schoonheid te bieden heeft. Maar dit sprookje kan ook realiteit worden. Bekijk daarom de verschillende Koning Aap rondreizen door Iran, die je zowel individueel als in een groep kan meemaken. Ook onze reisbegeleider Nariman Arya vertelt je meer over deze reizen in onderstaande video. Een grote belevenis!