Online Chat

Ik ga op reis en neem mee...

Reistassen van Decathlon

Onze collega Astrid heeft jarenlang als reisbegeleider rondgereisd en daardoor ontelbare bagagestukken gezien. Niet alleen leefde ze uit een rugzak, maar ze ontwikkelde ook een scherp inzicht in welk type tas het beste past bij verschillende soorten reizen. Bij Decathlon vond ze een uitgebreide en perfect passende collectie bagage. Maar welke tas past nu het beste bij jouw geboekte avontuurlijke rondreis? Astrid heeft het antwoord en heeft speciaal voor jou onze reizen gekoppeld aan de diverse reistassen uit het assortiment van Decathlon.

↓ Duffeltas 80 tot 120L

Deze duffletas, waterafstotend en stofdicht, draag je moeiteloos in één hand of comfortabel op je rug. Het ruime hoofdvak kun je met handige spanbanden wat inkrimpen als je niet de hele ruimte nodig hebt, zodat je bagage toch compact blijft. Costa Rica is bezaaid met weelderige regenwouden en natuurpracht. Om het natuurgroen te behouden, mag een spatje regen niet ontbreken en is de kans zeer groot dat je het niet helemaal droog houdt. Tijdens onze rondreis door Costa Rica is een stevige, waterafstotende tas dus een onmisbaar accessoire!

↓ Trolleykoffer 105L

Australië is een behoorlijk eind vliegen, dus ga je er waarschijnlijk niet voor een korte vakantie naartoe. Het land biedt alles, van het frisse Melbourne tot het broeierige noorden. Een ruime koffer is dan ideaal, maar met een gedeelde bus en beperkte bagageruimte is een kolossaal plastic gevaarte niet praktisch. Decathlon heeft de oplossing: een trolleykoffer met een 'zachte' bovenkant waarin je veel kwijt kunt, maar die ook als een puzzelstukje in een kofferbak past. Perfect voor de busreizen en ideaal voor het meenemen van al die verschillende lagen kleding die je nodig hebt in Australië!

↓ Dames backpack met kofferopening 50+6L

Stations betekenen vaak trap op, trap af, en een constante stroom van mensen die haastig hun weg zoeken naar het juiste perron. Geen zin om een koffer achter je aan te slepen? Tijdens de Rondreis China Compleet met veel treinreizen komt deze rugtas goed van pas. Het grootste voordeel? Vakjes, vakjes en nog eens vakjes. Je kunt van alles in een eigen vakje opbergen. Er is vak voor schoenen, ruimte voor snoertjes, een laptop of tablet, een houder voor een waterfles, een haakje om je sleutel aan te hangen. Haal je het losse vak bovenop weg, dan past deze tas in de handbagagevakken van de meeste airlines (check van tevoren de afmetingen). Bij het reizen met een backpack raadt Astrid overigens altijd aan een extra hoes rondom je backpack te gebruiken, zodat je tas langer mooi blijft en de banden nergens aan kunnen blijven haken. 

↓ Heren backpack 70+6L

Deze ruime backpack biedt ruimte voor alles wat je nodig hebt tijdens een rondreis door Zuidelijk Afrika. Kleinere spullen berg je handig op in de zijvakken, en de opening aan de voorkant van de tas maakt toegang tot het grote vak eenvoudig, zonder dat je steeds alles overhoop hoeft te halen. Deze rugtas past gegarandeerd in de bagageruimte van de bus, en is tegelijkertijd ruim genoeg om voldoende spullen in mee te nemen. Dankzij de zachte schouderbanden en de rugpadding voelt het comfortabel, zelfs als de tas tot de rand toe is gevuld. Ook kun je de schouderbanden met een easyfit systeem precies instellen op de lengte van je eigen rug voor extra comfort.

↓ Travel backpack 40L

Met een inhoud van 40 liter past deze compacte rugzak precies binnen het gevraagde handbagageformaat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen. Ondanks zijn bescheiden formaat kun je er veel in kwijt dankzij de handige indeling. En omdat je deze tas als een koffer in twee delen open ritst, kun je alles makkelijk terugvinden. Ideaal voor een meerdaagse trekking, zoals in Nepal. Door de heupband kun je het gewicht mooi verdelen en voelt de tas een stuk lichter. Door de aparte vakken kun je schone en vuile was goed gescheiden houden (uit eigen ervaring een must tijdens een intensieve trekking!). Bovendien is de tas gemaakt van stevig en waterafstotend materiaal.

Dit blogartikel is mede tot stand gekomen door de samenwerking met de Decathlon Nederland.