Online Chat

Reizen naar Kosovo

Weer en klimaat Kosovo

Kosovo is een klein land, maar heeft vanwege de bergen toch heeft verschillende klimaten, waaronder een continentaal klimaat (Pristina) en een zeeklimaat (Prizren).

Beste reistijd in Kosovo: Van mei tot en met oktober is de beste periode voor een reis naar Kosovo met Koning Aap. De temperaturen liggen in juli en augustus in grote delen van Kosovo gemiddeld tussen de 20 en 28 graden. Uiteraard geldt voor bergachtige gebieden dat de temperatuur over het algemeen lager ligt naarmate je meer stijgt. De zomers zijn aangenaam warm, maar ook in de lente en herfst is het lekker weer. In de lente valt relatief wat meer regen. De winters zijn koud met sneeuw en de temperatuur kan gemakkelijk tot -10 graden Celsius zakken. Aangezien Kosovo geen toeristische bestemming is hoef je qua drukte geen rekening te houden met een hoog- en laagseizoen.

Klimaattabel Kosovo: De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximumtemperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm neerslag per dag en de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

PRISTINA

Maand

T gem

Zon

Neerslag

T w

Januari

-1

2

11

-

Februari

2

3

11

-

Maart

5

4

12

-

April

10

5

13

-

Mei

15

7

13

-

Juni

19

8

12

-

Juli

22

9

8

-

Augustus

23

9

8

-

September

17

7

8

-

Oktober

13

5

9

-

November

7

3

12

-

December

1

2

12

-