Online Chat

Reizen naar Kosovo

Veiligheid Kosovo

In gebieden waar oorlog is gevoerd liggen nog mijnen. Meer dan 50.000 mijnen zijn nog niet geruimd. Deze mijnen liggen vooral in de binnenlanden en in de bergen. Let op borden die waarschuwen voor mijnenvelden. Volg de aanwijzingen op de borden en verlaat de gemarkeerde wegen niet.

Over het algemeen is Kosovo redelijk veilig. Wel is het zaak om je gezonde verstand te gebruiken. Als je 's avonds op pad gaat is het verstandig om in je hotel te informeren welke gebieden je beter kunt mijden. Zoals overal moet je oppassen voor kleine criminelen. Drukke plaatsen als markten, winkelstraten en openbaar vervoer zijn favoriet bij zakkenrollers (net als in Nederland en België). Pas op in het verkeer. Automobilisten hebben soms de neiging om verkeerslichten, snelheidsgeboden en zebrapaden te negeren. Mocht je onverhoopt bestolen worden of iets naars overkomen, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. En vergeet niet om aangifte bij de politie te doen in verband met de verzekering.

Reisadviezen Kosovo: Actuele informatie over de veiligheid vind je op nederlandwereldwijd.nl of op diplomatie.belgium.be. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.