Communicatie Indonesië

Telefoneren kan vanuit een postkantoor of een hotel, bij commerciële kantoortjes (Wartel) of bij Telkom, de door de overheid gerunde telecommunicatiecentra. Over het algemeen zijn de verbindingen goed. De tarieven verschillen nogal. Over het algemeen berekenen hotels een hoger tarief dan Wartel en Telkom.

Indonesië beschikt over een mobiel netwerk. Dat betekent echter niet dat je overal en altijd bereik hebt. In de afgelegen gebieden zal dat zeker niet het geval zijn. Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Indonesische maatschappij. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale landennummer voor Indonesië is 0062, voor Nederland 0031 en voor België 0032. Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om een lokale simkaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. Er zijn verschillende mobiele telefoonmaatschappijen zoals Indosat, 3 en XL Axiata maar het beste bereik in Indonesië heeft Telkomsel.

Internet in Indonesië

In grote steden en plaatsen waar toeristen komen zijn internetcafés. In veel hotels is gratis WiFi. Heb je geen smartphone, laptop of iPad, dan kun je gebruik maken van een computer in het hotel. Ook in een groot aantal cafés en restaurants is gratis WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’. De verbindingen op Java en Bali zijn meestal goed, hoewel internet wel wat trager is dan je thuis gewend bent. In de vroege ochtend en laat in de avond zijn de verbindingen meestal sneller.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.