Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Groepsreizen naar Griekenland

Groepsreizen naar Griekenland

Groepsreizen Griekenland

Groepsreizen betekent sámen herinneringen creëren en koesteren. De meeste reiservaringen zijn moeilijk te plannen, maar waar je wél voor kunt zorgen is dat je reis zoveel mogelijk ingrediënten bevat om unieke herinneringen te maken.

Athene is een mix van de rijke Griekse geschiedenis met de hippe invloeden van deze tijd. Bijzonder sfeervol zijn de wijken Pláka en Monasteráki met hun winkels, restaurants, barretjes en terrasjes. De absolute nummer een van de bezienswaardigheden in Athene en hét symbool van de stad is de imposante Akropolis. Maar ook het antieke Olympisch Stadion en het Archeologisch Museum zijn een bezoek waard. Op de levendige Varvakios markt komt heel Athene zijn inkopen doen, van de koks van de Atheense tavernes tot in het zwarte kleding gehulde omaatjes.

Ben je op je groepsreis door Griekenland op zoek naar meer oude Griekse cultuur? Olympia met zijn Grieks-Romeinse monumenten is wellicht de bekendste en beroemdste bezienswaardigheid van heel Griekenland. Ook de heiligdommen Epidauros en Delphi zijn een ‘must see’. Mystras is een herinnering aan het middeleeuwse Byzantijnse Griekenland. Tegenwoordig is het een verlaten spookstad met prachtige kerken en kloosters. Meteora is een van de meest opvallende en imposante monumenten van de wereld, beschermd door UNESCO. Het gebied kenmerkt zich door de op steile rotsen gebouwde kloosters.

Eilandhoppen mag eigenlijk niet ontbreken op een groepsreis door Griekenland. Ten westen van het Griekse vasteland liggen de Ionische eilanden, zoals Kefalonia en Lefkas. Het zijn heerlijke eilanden met alle ingrediënten voor een succesvol verblijf. Denk bij de Ionische eilanden aan mooie stranden, schitterende bergen, gezellige dorpen, lekker eten en een rijke historie. Ook een bezoek aan de Cycladen archipel met zijn witte huizen met blauwe deuren, kozijnen en luiken is een aanrader.

Onze groepsreizen Griekenland laten je kennis maken met een eeuwenoude cultuur, de heerlijke keuken en een gastvrije bevolking. Wil je de sfeer in Griekenland zelf proeven? Maak dan een groepsreis Griekenland met Koning Aap!