Reizen naar Griekenland

Reizen naar Griekenland

Bezienswaardigheden Griekenland reizen:

Athene

Griekenland heeft een indrukwekkende geschiedenis. De hoofdstad Athene is eigenlijk een groot museum. Je vindt er nog vele historische gebouwen terug. De meest bekende is natuurlijk het Akropolis die echt een bezoekje waard is. Hier kun je veel ruïnes uit de oudheid bezichtigen, waaronder de meeste bekende; het Parthenon en het theater van Dionysus. Op de rots van het Akropolis heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad Athene.

Peloponnesos

Op het schiereiland Peloponnesos waan je jezelf in tijd van de Griekse oudheid. Je vindt hier de prachtige opgravingen in Olympia, bekend vanwege de eerste Olympische Spelen, waar nog steeds elke vier jaar de fakkel wordt aangestoken. Maar ook Epidauros, het best bewaarde Griekse theater, is schitterend! Breng een bezoek aan Mystras, een verlaten spookstad met kerken en kloosters die je doen herinneren aan het vroegere Byzantijnse Griekenland.

Cycladen

Lekker eilandhoppen over de verschillende eilanden van de Cycladen: Naxos, Paros, Santorini, Syros en Tinos. Veel van de Griekse kunstenaars hebben op Tinos gewoond. De dorpjes zoals Pyrgos en Ysternia zijn zeker schilderachtig te noemen. Je vindt hier de typische Griekse architectuur. Kleine witte huisjes en smalle steegjes.
Naxos is een waar paradijs voor families. Het is het grootste eiland van de Cycladen en er is voor iedereen genoeg te doen. Zo kun je windsurfen, is er een groot aanbod aan excursies die je ook wat bijleren over de Griekse oudheid, kun je slenteren door gezellige straatjes, wandelen door prachtige landschappen of gewoon lekker relaxen op het strand.

Ionische eilanden

Voor velen is Griekenland de perfecte zon, zee en strand bestemming. Het is heerlijk vertoeven op de verschillende stranden van de Ionische eilanden. Zo vind je op Kefalonië de stranden Myrtos en Antisamos, deze worden tot de mooiste stranden van Griekenland gerekend.