Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Griekenland

Reizen naar Griekenland

Reizen naar Griekenland

Als je tijdens je rondreis door Griekenland in de hoofdstad Athene op straat loopt heb je het gevoel van het ene historische Griekse gebouw naar het andere te lopen. De absolute nummer een van de bezienswaardigheden in Athene en hét symbool van de stad is de Akropolis. Ben je op zoek naar meer cultuur uit de Griekse oudheid? Het Grieks-Romeinse Olympia is wellicht de bekendste en beroemdste bezienswaardigheid van heel Griekenland. Het is de plek waar de Olympische Spelen ooit zijn begonnen. Olympia is een ‘must see’ op een rondreis Griekenland. Ook indrukwekkend is het heiligdom Epidauros, dat als trekpleister een groot amfitheater heeft.

Mystras, op het schiereiland Peloponnesos, is een herinnering aan het Byzantijnse Griekenland. Tegenwoordig is het een prachtige verlaten spookstad met fotogenieke kerken en kloosters op een steile heuvel, waar alleen nog enkele nonnen hun onderkomen vinden. Meteora is een van de meest opvallende en imposante monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO. Het gebied kenmerkt zich door de op hoge rotsige pilaren gebouwde kloosters uit de middeleeuwen.

Kenmerkend voor de 56 Cycladen eilanden in de azuurblauwe Egeïsche zee zijn de witte koepelkerken en de witte huisjes met hun blauwe deuren en kozijnen. De archipel ten zuidoosten van het Griekse vasteland, met eilanden als Naxos, Paros, Santorini en (minder bekend) Syros en Tinos is een paradijs voor fotografen! Eilandhoppen is op de Cycladen zeker een aanrader tijdens een Griekenland rondreis: ieder eiland is anders heeft zijn specifieke bijzonderheden behouden. Ten westen van het Griekse vasteland liggen de Ionische eilanden, zoals Kefalonia en Lefkas. Het zijn heerlijke eilanden met alle ingrediënten voor een succesvol verblijf. Denk bij de Ionische eilanden aan mooie stranden, schitterende bergen, gezellige dorpen, lekker eten en een rijke historie.

Kies voor een van de meest veelzijdige bestemmingen ter wereld en verrijk jezelf door een rondreis Griekenland!