header image

Familiereis MAROKKO KORT

8 dagen - v.a. € 995,- Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
8,2
385 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 8,8
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,5
Transport: 8,2
Vertrekdatum: 22/02/2020
Beoordeling: 7
Aimee: Heerlijke reis! Veel reizen in relatie tot een 8-daagde reis maar zeker de moeite waard. In februari is het klimaat heerlijk. Wat een prachtige dingen hebben we gezien. Een klein cultuurshock toen we er een dag waren want het land is armer dan ik van te voren had bedacht. Van sneeuw tot zand. Van rijk tot arm. Mooie contrasten en vriendelijke Marokkanen. Aanrader!!
Vertrekdatum: 17/08/2019
Beoordeling: 7
Jacqueline: We vonden het een zeer afwisselende reis, waar we een goed beeld van Marokko hebben gekregen. Wat een mooie landschappen en cultuur! We hadden een fantastische gids en een hele leuke groep. Jammer dat de reis uiteindelijk maar zes dagen duurt, doordat je twee volledige reisdagen hebt van minimaal 12 uur, voor een land wat relatief dicht bij is, is dat veel te lang.
Vertrekdatum: 17/08/2019
Beoordeling: 9
Johanna: Wat hebben mijn kleinzoon van 12 en ik genoten van het gevarieerde programma, zwembaden in de hotels, de fijne reisbegeleiding die er voor kon zorgen dat we van het land houden.
Vertrekdatum: 27/04/2019
Beoordeling: 9
Andra: Een geweldige reis met een leuke en enthousiaste groep mensen. Mijn zoon en ik hebben enorm genoten van de reis. Het smaakt zeker naar meer!
Vertrekdatum: 27/04/2019
Beoordeling: 8
Annemarie: Heerlijke compacte reis waarin een goede indruk van het land wordt opgedaan. Ondanks de korte duur (week) heb ik echt het gevoeld 'op reis' te zijn geweest. Veel gezien en ervaren. De formule van de familiereis sloeg erg goed aan. Juist door met meerdere gezinnen te reizen leek te beleving nog beter.
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 8
Veronica: Prachtige reis in een heel mooi land!
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 8
Joop: Super leuke rondreis! Ook voor kinderen een hele leuke belevenis. Wij hadden een hele gezellige groep, waarbij de kinderen het ook prima met elkaar konden vinden! Je zit elke dag een aantal uur in de bus, waarbij je heel veel ziet van de prachtige natuur van Marokko, prachtig! Het zijn lange dagen met de verschillende indrukken. Wij hebben onze reis met 4 dagen verlengd in een all inclusieve resort, en vonden het fijn dat we nog even in die sferen konden nagenieten en uitrusten! Eten is prima, voor ieder wel wat wils. Advies kleding vanwege cultuur en weerswisselingen lange broek/rok en vestjes. Op kameel en ezel is een driekwart/ lange broek prettig ivm schuren.
Vertrekdatum: 22/12/2018
Beoordeling: 9
Peter: Het leuke is de keuze van gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd. De mix Nederlanders/Belgen was een verrijking voor zowel ouders als kinderen. Hoogtepunt was de kamelentocht in de woestijn. Ook een bezoek, op aanraden van onze gids aan de plaatselijke hamman was een belevenis. De plaatselijke gids (Berber) was een meerwaarde en heeft ons het echte Marokko en het Marokkaanse eten laten ontdekken. Al bij al een intensieve topvakantie gehad met het hele gezin.
Vertrekdatum: 20/10/2018
Beoordeling: 9
Yvonne: Een geweldige reis, met veel hoogtepunten. Ondanks de lange reisdagen is het prima te doen. Een mooie afwisseling tussen een drukke stad en de rust en uitgestrektheid van een woestijn. Ondanks het korte verblijf van 6 dagen, voelde het veel langer. Bus en gids beide super. Koning Aap is voor herhaling vatbaar.
Vertrekdatum: 05/05/2018
Beoordeling: 8
Marianne: Veel gezien en meegemaakt in korte tijd! Een korte reis met veel afwisseling. Van drukke stad door prachtige natuur en mooie plekken naar de Sahara en terug. Voor de kinderen was het erg leuk om met leeftijdsgenoten te reizen.
Vertrekdatum: 21/04/2018
Beoordeling: 8
Hildegard: Het was zo fijn om door groepsreis niet alleen verantwoordelijk te hoeven zijn voor mijn pubers. Het heeft mij enorm ontzorgt.
Vertrekdatum: 21/04/2018
Beoordeling: 7
Saskia: Heel mooie reis, met wel lange reisdagen. Familiereis maakt het dan extra leuk voor de kinderen. Maar ze moeten wel tegen lang zitten kunnen.
Vertrekdatum: 24/02/2018
Beoordeling: 9
Robert: Reis zat zeer goed in elkaar! Wel druk programma, maar afwisselend en reisleidster kwam met goede extra ideeën zoals een lokaal Hamambezoek en fijne restaurants om te eten. Hotels waren alle met zwembad, maar door drukke programma niet heel veel tijd gehad om te zwemmen. De kinderen leeftijd 8-17 jaar waren erg enthousiast, daar was het ons ook om te doen. We hadden het erg getroffen met onze groep van vier gezinnen wat goed klikte en er werd goed rekening met elkaar gehouden. Op één avond na hebben we altijd met elkaar gegeten en alle activiteiten samen ondernomen, hoewel dat niet verplicht was. En onze reisleidster was echt geweldig. Deze laatste twee zaken kunnen een vakantie maken of breken. In ons geval heeft het fantastisch uitgepakt.
Vertrekdatum: 24/02/2018
Beoordeling: 9
Jeroen: Wij zijn met ons gezin in de voorjaarsvakantie naar Marokko geweest. Wat een fantastisch ervaring was dat! De kinderen en ook wij hebben erg genoten van alles wat Marokko ons te bieden had.
Vertrekdatum: 24/02/2018
Beoordeling: 9
Len: Wat een geweldige ervaring. Een week vol met indrukken van het gevarieerde Marokko. Groene oases, woestijn, kashba's en we hebben zelfs in de sneeuw gestaan. Als je daar een geweldige reisleidster en 4 leuke families bij optelt heb je een vakantie waar je mooie herinneringen aan over houdt. Vermoeiend maar geweldig.
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Reiziger: Fantastische reis, in korte tijd heel veel gezien. Goed geregeld, fijne gids, prettige hotels, zeer vriendelijk personeel, mooie locaties. Zeer goede kennismaking met Marokko!
Vertrekdatum: 29/04/2017
Beoordeling: 8
Robert Jan: Marroko in 8 dagen, Marroko heeft een heerlijk bijzonder en veelzijdig landschap. We hebben fantastische mooie dingen gezien. Het marrokaanse volk is erg aardig en erg fijn voor kinderen. Met deze reis krijg je een indruk van veelzijdig Marokko. Het is voor ons echt een land om terug te keren met bijvoorbeeld een camper. Binnen de reis wordt er relatief veel tijd doorgebracht in een reisbus, dit vonden wij door het mooie afwisselende landschap zeker geen straf. We moeten wel zeggen dat de franse taal wel erg handig is in de communicatie met de Marokanen.
Vertrekdatum: 22/04/2017
Beoordeling: 9
Jurrien: Wij hebben met onze 5-jarige zoon genoten van een gewéldige reis door Marokko. Uiteraard was de rit op de 'drommy' en de overnachting in de woestijn een bijzondere ervaring die niet mag ontbreken. Maar ook de wandeling door de Hoge Atlas op het muilezeltje vond hij fantastisch. In Marakech keek hij zijn ogen uit: naar de slangen en apen op de markt, de trommels en de muziek, maar ook de bedelaars maakten indruk. Hij leerde goed omgaan met de irritante verkopers en had een mooie manier bedacht om te voorkomen dat ze iets in zijn handen konden duwen. De reviews -dat het lange reisdagen zijn- delen wij wel, maar als je je daarop instelt dan is dat prima te doen. Ook voor heel jonge kinderen. In de ochtend gaf de koffiepauze een welkome break, en na de lange lunch viel onze zoon meestal in slaap. Hierdoor beleefde hij de reisdagen als minder vermoeiend en hield hij de avonden langer vol. Alle hotels hadden een zwembad en dat was iedere dag weer een welkome 'beloning' na de lange reis. Nu hadden wij het ook wel bijzonder getroffen met de prettige groep en de vele andere kinderen die mee waren, maar daar hadden we de reis dan ook op uitgezocht. Ook de fijne reisbegeleiding was een relevante factor in de totale reisbeleving: zij had oog en aandacht voor iedereen, stemde goed af, bracht ideeën in, liet de ruimte waar gewenst, en was goed bekend met het gebied en haar gebruiken (zij woont er nu ook zelf). Kortom: een weliswaar intensieve maar zeker mooie kennismaking met een land dat smaakt naar meer.
Vertrekdatum: 15/04/2017
Beoordeling: 10
Reiziger: Fantastische reis. In 7 dagen zie je Marrakesh, de woestijn en de Atlas. Desondanks is het heel ontspannen en krijg je niet het gevoel alleen maar in de bus te zitten. Geen overdreven luxe. Wel comfortabel.
Vertrekdatum: 25/02/2017
Beoordeling: 8
Jack: Zeer diverse reis met de beste gids die je je kan wensen. Er zitten wel een paar lange reisdagen in, maar daardoor kom je wel op de plekken die deze Marokko reis de moeite waard maken.
Vertrekdatum: 25/02/2017
Beoordeling: 8
Marieke: Top reis met een fantastische reisbegeleider. Wel lange reisdagen die wel goed te doen zijn met een leuke groep.
Vertrekdatum: 25/02/2017
Beoordeling: 8
Revelino: Heerlijke rondreis gehad met deze familiereis. Gezin met 2 dochters. Leuke groep en prima reisbegeleiding. Prima manier om onbezorgd heel veel te zien in een week tijd. Marrakech, overnachting in de woestijn en wandeling door de bergen met ezels zijn een erg mooie ervaring. Reistijden vielen mede door vele wegwerkzaamheden tegen verder alleen maar goede herinneringen
Vertrekdatum: 25/02/2017
Beoordeling: 9
Suzy: Een reis boordevol met magische momenten!
Vertrekdatum: 18/02/2017
Beoordeling: 9
mark: Marakko is een fantastisch land om te verblijven . Mooie steden , aardige bevolking en een geweldig landschap . En niet te vergeten het heerlijke eten !!!!! Wij hadden daarentegen ook een perfecte reisbegeleider die ons meest goede locaties liet zien . Een land om zeker nog een een naar terug te keren .
Vertrekdatum: 24/12/2016
Beoordeling: 8
Roger: Een geweldige manier om je kinderen ervaring te laten opdoen met een andere cultuur. De combinatie Marrakesh, het Atlas gebergte, Ait Ben Haddou en het verblijf in het duizend sterren hotel in de Sahara maken deze reis onvergetelijk. Voor de kinderen is de reis naar het tentenkamp op de dromedaris echt een hoogtepunt. Wil je iets van Marokko zien dan ontkom je niet aan de iets langere reistijden. Het is echter wel de ideale manier om de verschillende woestijnlandschappen te zien. De reis is wat ons betreft echt een aanrader.
Vertrekdatum: 24/12/2016
Beoordeling: 10
Johan: Fantastisch mooie reis met uitstekende locale reisbegeleider. Veel afwisseling en daardoor voor iedereen boeiend.
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 10
Janneke: Marokko was een geweldige en indrukwekkende reis, de eerste reis met onze kinderen van zes en elf jaar in een niet westers land. In een week tijd beleef je zoveel dat het lijkt of je veel langer weg bent. We hadden een top gids die veel rekening hield met onze kinderen! Een aanrader!
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 8
Inge: bovenstaande opmerkingen mogen gebruikt worden.
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 8
Reiziger: Een geweldige ervaring om met een groep , een Engelstalige gids en veel pubers een nieuw land te ontdekken. Een bijzondere indruk van Marrakesh en omgeving. Vooral Ait Ben Haddou en het uitzicht over het vulkanische landschap tijdens de busreis hebben indruk gemaakt. Fantastisch om het schip der woestijn te berijden en De gids heeft een mooi aandeel in de contacten en sfeer in de groep. Een aanrader!
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 9
Jacqueline: een geweldige reis, waarbij je goed moet weten dat de afstanden aanzienlijk zijn en dat een reistijd ook echt reistijd is, dus de lunch komt daar nog bij. Verder gaat het bestellen en bedienen in Marokko erg langzaam dus neem de tijd voor de lunch dan valt het altijd mee. Het zakgeld was meer dan zat, We hebben van onze eur 75 inleg van de reisbegeleiding zelfs nog iets terug gekregen en daarnaast heb ik (2 volwassenen en 2 kinderen) eur 300 opgemaakt. Natuurlijk als je voor heel veel grote souvenirs gaat kom je niet uit!
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 8
Alma: Leuke afwisselende reis, als je het niet erg vindt lang in een bus te zitten.
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 7
Maria: Het plezier tijdens deze reis hangt voor een groot deel af van de samenstelling van de groep. Daarnaast zijn de reisdagen echt lang. Na aankomst in de stad is er tijd voor het zwembad en diner. Veel tijd om een stad(je) te leren kennen is er daardoor niet. Neemt niet weg dat alles goed geregeld is door Koning Aap & de gids en dat je in een korte week toch een goede indruk krijgt van het land. Het is een land om naar terug te keren! nb Het loont de moeite om te kijken naar vluchttijden vanaf vliegvelden in Duitsland/België.
Vertrekdatum: 02/05/2015
Beoordeling: 9
Paul: Zeer mooie korte groepsreis voor ouders met kinderen (12-17). Je ziet in een week bijna alle kanten van Marokko. Woestijn, Hooggebergte, steden, Oases en uitgestrekte landschappen. Naast de vele indrukken is er voldoende tijd voor ontspanning en gezelligheid.
Vertrekdatum: 21/02/2015
Beoordeling: 9
Darja: Wij waren met 3 moeders en 3 kinderen van 4, 4 en 6 jaar oud. De Marokkanen doen onwijs lief tegen kinderen. We hebben een geweldige reis gehad. De reis is heel erg afwisselend qua natuur en cultuur. Je ziet heel erg veel in een toch korte tijd. Voor de kinderen is er ook veel te zien en mooie indrukken voor hun toekomst. Die bekijken de reis door kinderogen en zien overal wel wat te spelen. De reisdagen stop je heel veel en zijn het niet alleen maar rijdagen maar prachtige reisdagen met veel belevingen. Ondanks dat onze kinderen nog klein zijn hebben zij het als een hele leuke vakantie ervaren en heeft de dromedaris en de woestijn heel veel indruk achter gelaten.
Vertrekdatum: 27/04/2014
Beoordeling: 9
Therese: Prachtige reis, in een week zie je veel afwisselende landschappen (woestijn, bergen, sneeuw) De reisdagen zijn wel erg lang, je zit 4 volledige dagen in de bus Vluchttijden van de door Koning Aap aangeboden vluchten zijn niet best (aankomst en vertrek 's nachts) Ik zou deze reis niet aanraden voor kinderen jonger dan 11, vanwege de vlucht en lange reisdagen
Vertrekdatum: 27/04/2014
Beoordeling: 7
Petra: intensieve reis, veel gereisd en veel gezien. zeker een aanrader! adviesbedrag voor het zakgeld is heel erg aan de hoge kant. Dit bedrag hebben we met zijn 2-en opgemaakt en zijn zeker niet zuinig geweest.
Vertrekdatum: 27/04/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: Mooie en intensieve reis, echte reiservaring voor onze kinderen (9 en 11 jaar). Er worden flinke afstanden afgelegd, maar er is veel te zien.
Vertrekdatum: 26/04/2014
Beoordeling: 8
Ingrid: Een heerlijke, afwisselende en avontuurlijke korte en intensieve tocht door een prachtig deel van Marokko voor families met grotere kinderen.
Vertrekdatum: 26/04/2014
Beoordeling: 9
Reiziger: Wij vonden deze reis helemaal top! Mooie opbouw, gevarieerd, en voor kids altijd een zwembad. Het vele reizen is door de diverse stops onderweg (musea, shops, lunch met zwembad !!!) toch heel aangenaam. Voor kinderen vanaf 10 jaar is deze reis heel spannend en goed te doen, maar door het hoge tempo lijkt het me pittig voor de kleinere kinderen.
Vertrekdatum: 26/04/2014
Beoordeling: 8
Jurjen: Wat een geweldige rondreis door Zuid-Marokko! Een rijke cultuur, heel veel vriendelijke mensen, prima programma: het was erg de moeite waard. De kinderen (8, 11 en 12) waren erg enthousiast over alle nieuwe ervaringten (slapen onder de sterrenhemel in de woestijn!). Zelf vond ik de "georganiseerde" chaos op straat mooi: zoveel drukte en lawaai en desondanks het vertrouwen dat je veilig bent tussen aanstormende taxi's, auto's, bussen, scooters en koetsen...