header image

Familiereis INDIA EN NEPAL AVONTUUR

22 dagen - v.a. € 1.895,- Boek nu

Veelgestelde vragen Familiereis INDIA EN NEPAL AVONTUUR

 1. Heb ik een visum nodig voor India?
 2. Heb ik inentingen nodig voor mijn India rondreis?
 3. Hoe groot is de kans dat ik ziek wordt in India ?
 4. Hoe is de accommodatie in India?
 5. Hoe wordt er gereisd door India?
 6. Is er wifi in de hotels ?
 7. Kan ik als vegetariër goed terecht in India?
 8. Kan ik overal water kopen ?
 9. Kan ik pinnen in India?
 10. Mobiele telefonie India: heeft mijn GSM bereik?
 11. Moet ik een klamboe meenemen naar India?
 12. Moet ik een slaapzak meenemen naar India?
 13. Moet ik speciale stekkers meenemen ?
 14. Wat is de beste reistijd voor India?
 15. Wat is nog handig om mee te nemen naar India?
 16. Wat zijn de kledingvoorschriften in India?

Heb ik een visum nodig voor India?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor India nodig.

Vanaf heden is het mogelijk om een e-visum voor India aan te schaffen, indien je beschikt over de Nederlandse/Belgische nationaliteit.

Let op: aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum is een double entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kun je op zijn vroegst 30 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen (controleer voor de actuele informatie de website). Zorg dat je je visum tijdig aanvraagt. Het is belangrijk dat je de informatie op bovenstaande link goed doorleest, want het e-visum is niet voor elke reis van ons van toepassing. Wanneer je een visum nodig hebt, langer dan 60 dagen of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij BLS International.

Voor aanvullende informatie zie ook http://koningaap.visumloket.nl/nl/visum-india

Je kunt het e-visum aanvragen via de volgende link:

https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Heb je de Belgische nationaliteit en ben je woonachtig in België dan kun  je de benodigde visa laten regelen via ons. Dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf twee keer naar de betreffende ambassade(s).

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft.

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

·         Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

·         Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be


Heb ik inentingen nodig voor mijn India rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe groot is de kans dat ik ziek wordt in India ?

Als je reist in India bestaat de kans dat je een keer last zal krijgen van reizigers diarree. Het is handig om altijd een flesje desinfectie gel bij je te hebben zodat je regelmatig je handen kunt wassen ook als er geen water in de buurt is. Ook handig om voor de zekerheid diarree remmers mee te nemen.

Hoe is de accommodatie in India?

Op de meeste India reizen maken we gebruik van goede middenklasse hotels, waar mogelijk sfeer hotels ( heritage hotels) op een goede locatie. In principe boeken we tweepersoonskamers met een eigen douche en toilet.Op het Dalmeer in Srinagar (  de Jammu,Kashmir en Ladakh rondreis ) verblijf je op een zogenaamde ‘house boat’. Zo’n boot is sfeervol ingericht, ruim 40 meter lang en heeft aan één zijde 3 à 4 slaapkamers, voorzien van een eigen badkamer. Aan de andere zijde van de boot tref je een woon/eetkamer. De ‘house boat’ ligt aangemeerd aan de oever van het Dalmeer, en vaart zelf dus niet. De groep zal (afhankelijk van de definitieve groepsgrootte) verdeeld worden over één of meerdere boten. Het is raadzaam te zorgen voor een antimuggencrème of -spray in de omgeving van het Dalmeer. Wil je meer weten over de ‘house boat’? Neem dan alvast een kijkje op de site www.kashmir-houseboats.com.

Uitzonderingen zijn de reizen naar Jammu,Kashmir en Ladakh, de Sikkim en Orissa reis en de Assam,Arunchal Pradesh en Nagaland reis.

- Jammu,Kashmir en Ladakh-reis: tijdens de optionele  trekking overnacht je in tweepersoonstenten.  Je moet zelf een slaapzak meenemen .Ook gaat er een eet tent mee, waarin je bij slecht weer gezamenlijk de maaltijden kunt nuttigen. Er gaat dus een kok mee en ook matjes worden geregeld, de matjes zullen niet van een goede kwaliteit zijn.Er zijn geen sanitaire faciliteiten en was mogelijkheden zijn zeer beperkt.- Sikkim en Orissa reis: gedurende de Adivasi-tour in Orissa  overnacht je in Bissam Cuttack twee nachten in tweepersoonstenten. Koning Aap zorgt voor slaapmatjes, je dient zelf een slaapzak mee te nemen. Bereid je voor op enige improvisatie! Er zijn geen sanitaire faciliteiten. Wassen kan met water van een open bron of waterpomp. Wel hebben een kok tot onze beschikking die zorgt voor de maaltijden tijdens het kamperen.Hoe wordt er gereisd door India?

De meeste trajecten worden afgelegd met een eigen (Indiase) bus. Natuurlijk zullen we ook af en toe gebruik maken van de trein, soms een dag trein, soms een nachttrein. In dat laatste geval hebben we gereserveerde slaapplaatsen geregeld in de tweede klasse met airco.Tijdens de Jammu , Kashmir en Ladakh reis kan je kiezen voor een optionele trekking en leg je dus een gedeelte van de reis te voet af. Bij de Sikkim en Orissa reis zit standaard een trekking.

Voor onze India en Nepal reizen maken we soms gebruik van een  vlucht van Kathmandu naar Delhi op de terugweg.

Voor onze Bhutan reizen  maken we gebruik van twee vluchten. Van Delhi naar Guwahati en van Paro/Bagdogra terug naar Delhi.

Is er wifi in de hotels ?

Wifi is op veel plaatsen wel beschikbaar in het Zuiden en Noorden van India. Er zijn wel restricties wat betreft het gebruik ervan in hotels. Soms zal het alleen aangeboden worden in de lobby van het hotel en vaak tegen betaling.Het kan ook zo zijn dat  er een business center in het hotel aanwezig is en daar kan je dan gebruik maken van computers ook weer tegen betaling.Als je naar het Oosten ( Sikkim, Orissa en Nagaland )  gaat van India is wifi zeer beperkt tot de grote steden bijvoorbeeld Kolkotta . Tijdens de Ladakh reis zal je alleen wifi vinden in Delhi en Amritsar,  internet cafeetjes in alle andere plaatsen behalve in Kargill en Alchi.

Kan ik als vegetariër goed terecht in India?

India is bij uitstek een prima land voor vegetariërs, aangezien veel Indiërs zelf vegetariër zijn.

Kan ik overal water kopen ?

Je kan in India echt overal flessen water kopen en dat is belangrijk want je kan het water uit de kraan niet drinken.

Kan ik pinnen in India?

In steden kun je geld pinnen met een bankpas met Maestro of Cirrus logo. Neem voor de zekerheid altijd contante euro’s  mee voor het geval de geldautomaat defect is. Contant geld wisselen kan bij een bank of het hotel waar je verblijft. Het laatste gaat een stuk sneller en de koersen verschillen onderling nauwelijks. Creditcards worden alleen in  duurdere hotels, restaurants en grote winkels geaccepteerd. Als je bij het verlaten van India je overgebleven roepies terug wilt wisselen in euro’s heb je een wisselbewijs nodig. Je kan bij de India en Nepal reizen je overgebleven Indiase roepies ook bij de grens overgang van Nepal nog wisselen. Je hebt altijd nog wat Indiase roepies nodig voor het geval  je via  Delhi terug vliegt.De banken op de internationale vliegvelden zijn dag en nacht geopend. 

Mobiele telefonie India: heeft mijn GSM bereik?

Ja, in de meeste delen van India heb je bereik met je GSM. Het hangt echter ook af van welke provider je gebruikt. Vraag dat zelf nog even na bij je provider.

Moet ik een klamboe meenemen naar India?

Op onze reizen in India is het niet echt nodig om een klamboe mee te nemen. Dat neemt niet weg dat je 'm vast wel eens zult gebruiken, mocht je besluiten er wél een in je bagage te stoppen. Echter, in plaatsen waar veel muggen voorkomen zijn de hotelkamers goed afsluitbaar en de ramen voorzien van gaas. Een enkele keer zal er een klamboe hangen. Daarnaast kun je 'mosquito coils' vragen aan het personeel van het hotel of het restaurant waar je verblijft. Deze groene  coils  lijken op wierook die dan  onder je stoel of tafel geplaatst worden. Ze houden de muggen op een afstand. De elektrische 'coils' zijn beter voor afgesloten ruimtes. Mosquito coils zijn bovendien overal in India te koop. Airco en/of een ventilator is ook erg goed om eventuele muggen te verjagen. 

Moet ik een slaapzak meenemen naar India?

Op de meeste van onze India reizen is het niet nodig een slaapzak mee te nemen, een lakenzak is wel erg handig voor het reizen per nachttrein.

Uitzonderingen zijn de reizen naar Jammu Kashmir en Ladakh ( als je voor de optionele trekking kiest )  en de Sikkim en  Orissa  reis . Op deze reizen is - naast een lakenzak - het meebrengen van een eigen slaapzak beslist noodzakelijk. Matjes worden  door de lokale agent verstrekt, maar houd er rekening mee dat die meestal van inferieure kwaliteit zijn. Dus wellicht dat je er zelf nog een in je bagage wilt stoppen.

Moet ik speciale stekkers meenemen ?

In India kan je gebruik maken van  "onze" stekkers . Hieronder zie je nog een handige link over informatie electriciteit en voltage.http://www.wereldstopcontacten.nl/

Wat is de beste reistijd voor India?

Dit is erg afhankelijk voor de regio die je gaat bezoeken. De beste reistijd voor Noord-India  is februari, maart, oktober, november en december; voor Midden- en Zuid-India  oktober tot en met maart; voor Sikkim en Orissa  eveneens oktober tot en met maart; voor de Jammu,Kashmir en  Ladakh reis juni, juli en augustus, want dan alleen zijn de hoge bergpassen zeker open.

Wat is nog handig om mee te nemen naar India?

Eigenlijk is het handig om niet teveel mee te nemen aangezien je echt alles kunt kopen India. Bij de reis waar een trekking is inbegrepen (  Sikkim en Orissa  reis, ) en de optionele trekking in de Jammu,Kashmir en Ladakhreis  is het belangrijk om goed ingelopen wandelschoenen mee te nemen en  heel belangrijk een slaapzak. Voor de overige reizen is het handig om slippers of sandalen mee te nemen. Bij het bezoeken van een tempel of moskee of als je bij mensen thuis bent uitgenodigd moet je altijd je schoenen voor binnenkomst uittrekken.  

Wat zijn de kledingvoorschriften in India?

We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. In heel India met uitzondering van de toeristenstranden wordt te schaarse kleding als aanstootgevend beschouwd. Van vrouwen wordt verwacht dat hun schouders en hun bovenbenen tot en met de knieën bedekt zijn. Dus korte broeken en al te blote shirts of hemdjes kun je beter niet dragen. Maar ook van mannen vindt men het ongepast wanneer zij zich in het openbaar vertonen in een korte broek en/of mouwloos t-shirt. Voor iedereen gelden er strengere kledingvoorschriften bij het bezoeken van heilige plaatsen en/of tempels. Zo zul je over het algemeen je schoenen bij de ingang moeten achter laten. Daarnaast heeft elke tempel vaak nog zijn eigen regels, bijvoorbeeld bij  Jain tempels moet je alles van leer achterlaten. Als vrouw zul je je haar moeten bedekken in de moskee.Bij het betreden van een Sikh tempel moeten mannen en vrouwen hun haar bedekken.  Mocht je ter plaatse soms twijfelen, aarzel dan niet de reisbegeleiding om advies te vragen.
 1. Heb ik een bepaalde electriciteits stekker nodig voor Nepal?
 2. Heb ik een visum nodig voor Nepal?
 3. Heb ik inentingen nodig voor mijn Nepal rondreis?
 4. Is er Wifi in Nepal?
 5. Kan er vegetarisch gegeten worden in Nepal ?
 6. Kan ik last van hoogteziekte krijgen tijdens mijn Nepal groepsreis?
 7. Kan ik overal pinnen in Nepal?
 8. Moet ik een slaapzak/slaapmatje meenemen naar Nepal?
 9. Wat is de ideale periode om te reizen door Nepal?
 10. Wat is nog handig om mee te nemen naar Nepal?
 11. Zijn de wandelingen op de Nepal rondreis zwaar?
 12. Zijn er nog kledingsvoorschriften voor Nepal?

Heb ik een bepaalde electriciteits stekker nodig voor Nepal?

Wanneer je op de volgende link klikt, kun je de stekkers over de hele wereld zien.http://www.wereldstopcontacten.nl/

Heb ik een visum nodig voor Nepal?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor Nepal (single entry, 15 dagen) nodig.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 4 weken voor vertrek van je Nepal groepsreis je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

 Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:

 

 

Beschik je niet over een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Neem dan zelf contact op met de betreffende ambassade(s) om je eventuele visum te regelen.

 

Heb ik inentingen nodig voor mijn Nepal rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is er Wifi in Nepal?

In Nepal kan je in veel hotels en restaurants (gratis) gebruik maken van Wifi.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Nepal ?

Ja ! Overal in Nepal kun je heerlijk vegetarisch eten.Kan ik last van hoogteziekte krijgen tijdens mijn Nepal groepsreis?

Bij de meeste van onze Nepal reizen kom je niet hoog genoeg om last van hoogte ziekte te krijgen.  Nagarkot ligt in de vallei van Kathmandu en ligt op 2200 meter , dat is de hoogste plaats waar je in de vallei komt. Tijdens de trekking bij de 15 daagse Nepal rondreis kom je ook niet hoger dan rond de 2300 meter. Bij de Everest Basecamp trek kom je tot 5500 meter maar is je hoogste punt waar je slaapt 4950 meter. Bij de Annapurna trekking kom je op een hoogte van 4100 meter. Aangezien je langzaam op hoogte komt bij de trekkings hebben de meeste mensen geen last van hoogteziekte.Kan ik overal pinnen in Nepal?

Tegenwoordig kan je in de grotere plaatsen pinnen in Nepal. Cash euro's kan je overal inwisselen, het is niet nodig om dollars mee te nemen.Als je de bergen in gaat moet je voor de gehele tijd cash roepies meenemen.

Moet ik een slaapzak/slaapmatje meenemen naar Nepal?

Voor de 15-daagse rondreis Nepal ( reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal Kidz ( reiscode FNP/KNP) is de slaapzak/slaapmatje niet nodig. Lakenzak is aangeraden.

Voor deelnemers aan de Nepal reizen met een trektocht:  Annapurna basecamp (reiscode INX/BIX) en Everest basecamp (reiscode INV/BIV) geldt het volgende:

De avond vóór de trektocht vul je met twee personen één rugzak (maximaal 7 kilo p.p. inclusief slaapzak), die door een drager gedragen zal worden. De overige bagage wordt gestald in het hotel waar we in Kathmandu of in Pokhara logeren en dat zie je pas na de trektocht terug. Je hebt voor de trektocht een klein dagrugzakje nodig voor je camera, veldfles en datgene wat je onderweg denkt nodig te hebben.

Belangrijk: Nepal Everest basecamp reis (reiscode INV/BIV) voor de binnenlandse vlucht naar Lukla is een bagage beperking van toepassing.  Er is 10 kg bagage toegestaan + 5 kg handbagage voor de cabine.In de lijst hieronder wordt aangegeven wat je zal mee dient te nemen op de trekking en tevens of het betreffende item eventueel te koop of te huur is in Kathmandu of/en in Pokhara. Dit is aangegeven door een K (te koop) en/of H (te huur) erachter:

* setje pasfoto's

* paspoort

* goede, ingelopen, waterafstotende of waterdichte bergschoenen

* goede wandelsokken

* ondergoed

* lange broek K

* korte broek K

* bloesjes, T-shirts K

* warme trui (fleece) K

* windjack

* poncho/ regenkleding K/H

* pet of hoed tegen de zon K

* muts/ sjaal/ handschoenen tegen de kou K

* zonnebril

* wandelstok K/H

* slaapzak (met een -20 warmtefactor voor de maanden November – Maart) K/H

* kleine rugzak voor dagelijkse zaken K

* veldfles K (drinkwater is in flessen ook onderweg verkrijgbaar )

* zaklantaarn met reservebatterijen en lampje K

* kleine verbanddoos

* toiletspullen K

* afbreekbare zeep/ shampoo

* toiletpapier K

* kleine noodvoorraad voedsel K

* hangslotje K

* pen en papier

* een goed boek

* eventueel een verrekijker / hoogtemeter

* fotoapparatuur

* spelletjes

* voldoende Nepalese roepies in biljetten van 100 en kleiner.Wat is de ideale periode om te reizen door Nepal?

Wat de beste tijd is om Nepal te bezoeken, hangt af van wat je gaat doen. De beste maanden voor bergwandelingen zijn april, mei, oktober en november. In die maanden is het overdag lekker en dalen de nachttemperaturen nog niet zo snel. De lucht na de regentijd, in oktober en november is helder zodat de besneeuwde toppen vaker en scherper te zien zijn dan anders. De moessonmaanden zijn ongeschikt voor de bergwandelingen, omdat de paden modderig en glad zijn en de bergen nauwelijks zichtbaar. Maar tijdens de moessonmaanden kan je wel prima Kathmandu en de vallei ontdekken, aangezien het vaak s'nachts regent en overdag soms 1 korte flinke regenbui.  Van oktober tot midden maart is een droge en zonnige periode. Het kan dan 's nachts flink koud zijn, maar zodra de zon schijnt loopt het kwik snel op.

Wat is nog handig om mee te nemen naar Nepal?

Het beste kan je laagjes kleding meenemen. In de winter kan het flink afkoelen zodra de zon ondergaat. De meeste hotels en restaurants hebben geen verwarming dus warm aankleden is dan belangrijk. Je kan veel kleding ook in Nepal aanschaffen ( net zoals bijvoorbeeld een slaapzak of andere trekkings benodigheden )  Als je ook Chitwan gaat bezoeken neem dan badkleding mee want  in Chitwan bestaat de mogelijkheid om in de rivier olifanten te wassen. ( een unieke ervaring ! )

Zijn de wandelingen op de Nepal rondreis zwaar?

Nee, de wandelingen in de Kathmanduvallei (rondreis Nepal, reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal Kidz worden helemaal aangepast aan de wensen van de groep. Je wandelt van plaats tot plaats onder begeleiding van een lokale gids. Er kunnen meerdere varianten (korte en lange afstanden) worden afgelegd. Mocht je niet mee willen wandelen, dan kan dat ook en reis je mee met de bagagebus.


De rondreis met een trektocht : Annapurna basecamp (reiscode INX/BIX) en Everest basecamp ( reiscode INV/BIV) is een van de zwaardere in Nepal. Je dient over een goed(e) conditie en uithoudingsvermogen te beschikken. Het is zeer belangrijk om goed ingelopen bergschoenen te dragen. De route gaat over met boomwortels bezaaide bospaden, stenige bergpaden met trappen, sneeuw en droge keiige rivierbeddingen. Houd rekening met extreme weersomstandigheden, zorg voor warme (!) kleding en een goede slaapzak. Je slaapt in eenvoudige berglodges. De ruimte waarin je eet is over het algemeen verwarmd; je slaapruimte is onverwarmd. In bijna alle lodges kun je je wassen, soms in een eenvoudige douche, soms met een emmer koud of warm water. Sommige accommodaties hebben zonne-energie, zodat er enig warm water aanwezig is.

Zijn er nog kledingsvoorschriften voor Nepal?

Tijdens wandeltochten kan je prima in een korte broek lopen, in de stad kan je beter als vrouw je benen  en schouders bedekt houden.  Verder zal je bij het bezoek aan tempels je schoenen moeten uittrekken voor het betreden van de tempel. Als je op safari gaat in Chitwan is het beter om geen felle kleuren te dragen .
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.