header image

Familiereis CUBA

14 dagen - v.a. € 1.995,- Boek nu

Excursies Familiereis CUBA

8,0 (43)

Havana - Bezoek sigarenfabriek

Ter plaatse boekbaar € 10,-

Ervaar hoe de wereldberoemde Cubaanse sigaren worden gemaakt. Van de selectie van de tabaksbladeren tot het rollen, de kwaliteitsbeoordeling en het inpakken in één van de beroemde sigarenhuizen: Partagas, Carl Upmann etc.

Transport niet inclusief, prijs geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Havana - Havana per cocotaxi

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Ontdek Havana op een unieke manier: per cocotaxi!  De tour voert langs de Prado en Parque Central via de Malecon naar Miramar, bezoek de groenten- en fruit markt, het standbeeld van John Lennon (door Fidel Castro zelf onthuld als groot bewonderaar van de Beatles), Cementario de Colon (een van 5 mooiste begraafplaatsen van de wereld, vol met verhalen en legenden) en Plaza de la Revolucion (waar de jaarlijkse 1 mei optochten worden gehouden en waar de Paus de mis opdroeg).

Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers

Havana - Rondrijden in klassieke auto

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Altijd al eens in zo'n oude Amerikaanse slee uit de jaren '50 willen rijden? Grijp je kans: in Havana kun je er ongeveer 2 uur mee rondrijden, en ervaren hoe het échte Cuba voelt! Let op, je rijdt niet zelf!

Prijs per persoon geldig bij minimaal 3 deelnemers. Onder begeleiding van een gids.

Trinidad - Stadswandeling

Ter plaatse boekbaar € 12,-

Begeleide excursie door het historische en gerestoreerde centrum van Trinidad , gesticht in 1514, en als Werelderfgoed verklaard door Unesco.  Je bezoekt het prachtige Plaza Mayor, het museum Romantico (over hoe de rijke suikerbaronnen hebben geleefd in de gouden tijd van Trinidad ). Ook wordt een bezoek gebracht aan de Chanchanchara, een bar en tegelijkertijd de naam van een lekker drankje dat enkel in Trinidad wordt gedronken.  Het drankje bestaat uit honing, ijs, citroen, water en brandy wijn.

Trinidad - Topes Collantes

Ter plaatse boekbaar € 9,-

Trinidad ligt aan de voet van de imposante bergketen van Midden Cuba: de Escambray. De natuurwandeling El Cubano heeft een prachtig hiking traject (niet te zwaar) eindigend bij de waterval El Cubano, waar je kunt zwemmen, kamperen, vogels kijken, paardrijden of lekker in een restaurant kunt eten.

Prijs persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers

Trinidad - Valle de los Ingenios

Ter plaatse boekbaar € 15,-

Het gebied rond Trinidad, Valle de los Ingenios (het gebied van de suikerfabrieken) was het rijkste suikerriet gebied van Cuba. De vele grote huizen in het gebied bevestigen nogmaals de rijkdom waarin de eigenaren leefden. De oogst werd binnengehaald door slaven.  De Isnagatoren is een voorbeeld  hoe het gebied in de gaten werd gehouden om bijvoorbeeld  brand of het vluchten van slaven tijdig te constateren.  Deze toren werd in 1816 gebouwd. De zeven verdiepingen tellende toren is 45 meter hoog, bekroond door een uitkijktoren van waar suikerrietplantages  gezien kunnen worden. In de jaren '90 van de vorige eeuw was de wereldsuikerprijs zo laag dat Castro besloot meer dan 70 suikerfabrieken te sluiten, waaronder veel in Trinidad. Het trieste van deze beslissing was dat een jaar later de suikerprijs weer steeg  maar Cuba niet meer die grote suikerleverancier van weleer werd.

Varadero - Snorkelen vanaf Playa Coral

Ter plaatse boekbaar € 0,-

Je wordt opgehaald bij je hotel. Je gaat deze ochtend snorkelen bij de koraalriffen van Playa Coral. Je kunt hier ook zwemmen in de grot bij Cueva de Saturno. Snorkelgerei is inclusief de prijs. Na de snorkeltocht word je weer teruggebracht naar je hotel.

Viñales - Bezoek tabaksplantage

Ter plaatse boekbaar € 6,-

Bezoek een van de plantages en zie hoe de tabaksbladeren worden gedroogd en gefermenteerd voordat ze naar Havana worden gebracht voor de sigarenproduktie
Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers.

Viñales - Paardrijden

Ter plaatse boekbaar € 30,-

Verken dit prachtige karstlandschap op het vervoersmiddel voor de Cubaan dat voor ons de fiets is: het paard!

Duur: 2 uur.
Inclusief: lokale gids, huur paard.

Viñales - Wandeling Valle de Viñales

Ter plaatse boekbaar € 10,-

Begeleide wandeling door Viñales, langs de tabaksvelden, fruitplantages en de imposante natuur van kalkstenen rotsen (mogotes) die zo uit de grond lijken te rijzen.

Prijs per persoon geldig vanaf minimaal 6 deelnemers.