Online Chat

Reizen naar Bosnië-Herzegovina

Eten en drinken Bosnië-Herzegovina

De Bosnische keuken is vooral bekend om de verschillende soorten stoofpotten. De meest bekende is de Bosanski lonac, dat bestaat uit rundvlees, wortels, uien, aardappels en knoflook. Net als in vele Balkanlanden vind je ook de bekende Cevapcici, worstjes van lams- en rundvlees. Vaak kun je dit bestellen op een broodje. Daarnaast vind je ook veel Turkse invloeden terug in de Bosnische keuken. Vooral als het gaat om vlees, rijst en aardappelen. Maar ook de zoete baklava is door het hele land te verkrijgen.

Vegetariërs in Bosnië en Herzegovina: Voor vegetariërs is het aanbod aan gerechten nog niet heel uitgebreid in Bosnië en Herzegovina. Veel maaltijden bevatten vlees, en salades zijn vaak simpel. Als je kaas lust wordt de keuze al wel weer wat makkelijker. Er zijn namelijk ook veel gerechten met kaas te vinden.

Drinken in Bosnië en Herzegovina: In Bosnië en Herzegovina wordt wijn geproduceerd, maar dit wordt voornamelijk lokaal gedronken en niet vaak geëxporteerd naar andere landen. Tot de lokale biermerken behoren Tuzlanski pilsner en Sarajevsko pivo, maar ook import merken zijn populair. Een fameus drankje in de hele Balkan, en dus ook in Bosnië en Herzegovina, is de sterkedrank rakija, een vruchtenjenever. Ook bekend zijn šljivovica (pruimenbrandewijn) en pelinkovac (kruidenlikeur). Geen liefhebber van alcohol? Probeer dan zeker de vruchtensappen, deze worden vaak door de bevolking van hun eigen fruitoogst gemaakt. Koffie ('kava', vaak sterk, in kleine kopjes en te vergelijken met espresso), thee en frisdrank zijn in heel Bosnië en Herzegovina verkrijgbaar.

Prijsniveau in Bosnië en Herzegovina: Het gemiddelde prijspeil in het land is lager dan in Nederland en België, soms wel meer dan 50% goedkoper. In de belangrijke toeristische gebieden liggen prijzen voor dranken en voedsel wel wat hoger.