Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Groepsreizen naar Bosnië-Herzegovina

Groepsreizen naar Bosnië-Herzegovina

Groepsreizen Bosnië en Herzegovina

Groepsreizen betekent sámen herinneringen creëren en koesteren. De meeste reiservaringen zijn moeilijk te plannen, maar waar je wél voor kunt zorgen is dat je reis zoveel mogelijk ingrediënten bevat om de unieke herinneringen te maken. Ervaar samen met je reisgezelschap tijdens een Bosnië en Herzegovina groepsreis hoe mooi dit prachtige Zuid-Europese land is en geniet van al het cultuur- en natuurschoon wat dit land te bieden heeft.

Tussen 1992 en 1995 werden grote delen van Bosnië verwoest door oorlog, een tragisch feit dat met name dertigplussers zich zullen herinneren. Nog steeds draagt Bosnië de erfenis van deze periode. Zo zie je in de hoofdstad Sarajevo kogelgaten en stadsparken met grafstenen uit de oorlog die je met de neus op de feiten zullen drukken. Een bezoek aan het Oorlogstunnelmuseum is de moeite waard. Inmiddels heeft Sarajevo zich hersteld en zijn veel van de indrukwekkende monumenten weer in oude glorie te bewonderen. Maak een wandeling langs de kerken en moskeeën, ga winkelen in de bazaar of ga met de kabelbaan de berg op voor een mooi uitzicht over de stad.

Het fort Kapetanova Kula in Bihac verdedigde de inwoners van de stad tegen de Ottomanen, tegenwoordig doet het dienst als museum. Jajce is een middeleeuws stadje met een 21 meter hoge waterval in het stadscentrum. In de middeleeuwen was Jajce de plaats waar de Bosnische koningen werden gekroond. De enige Nobelprijswinnaar uit het voormalig Joegoslavië, schrijver Ivo Andric, is geboren in het gezellige en authentieke Bosnische stadje Travnik. Zijn huis staat er nog steeds. Er zijn veel leuke cafés en restaurantjes te vinden waar je het beroemdste lokale gerecht kunt proberen: de cevapcici.

Een van de bekendste historische steden van Bosnië-Herzegovina is Mostar. Het oude centrum van de stad is te bereiken via de beroemdste brug van de Balkan, de Stari Most (oude brug). Je kunt op je groepsreis door Bosnië en Herzegovina heerlijk door het oude stadscentrum en de bazaar dwalen, koffiedrinken bij de brug en genieten van hoe het leven zich afspeelt. Net buiten het dorpje Visoko ligt een structuur welke volgens Bosnische archeologen de grootste en oudste piramide ter wereld zou moeten zijn. Of de structuur inderdaad een piramide is of toch gewoon een berg, is al sinds de ontdekking in 2005 onderwerp van gesprek.