Eten en drinken Azerbaijan

De Azerbaijaanse keuken kent Turkse, Georgische en Centraal-Aziatische invloeden. Het nationale gerecht is plov, een stoofschotel van rijst en vlees. Er zijn ook variaties met kip, groente en gepofte kastanjes. Ook sjasliek en kebab zijn populaire gerechten. In eenvoudige restaurants bestaat het menu vaak uit maaltijdsoep.

Drinken in Azerbaijan

In de theehuizen (tshai khanas) drinken mannen de hele dag thee met veel suiker. Hoewel moslims eigenlijk geen alcohol mogen drinken is wijn en wodka ruimschoots verkrijgbaar. Ook buitenlandse sterke drank is verkrijgbaar in hotels en restaurants.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.