Online Chat

Je reis voorbereiden

Kan ik al met medereizigers in contact komen voordat ik op reis ga?

Ja, dit kan zeker. Via het forum op de mijn.koningaap pagina kan je contact maken met je medereizigers.

Hoe en wanneer kan ik voor mijn vlucht inchecken?

10 Dagen voor vertrek komt de vertrektijdenbrief online te staan op jouw mijn.koningaap website. Hierin vind je de actuele informatie m.b.t. je reis. Ook de hotellijst en vluchttijden komen hierin te staan. Met je e-ticketnummer kan je vaak al online je stoel reserveren. Wanneer er sprake is van een groepsboeking kan het zijn dat je niet individueel online kunt inchecken, in dat geval kan je dit gewoon op de luchthaven zelf doen. Wij raden je dan ook aan ruim op tijd aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat je bij de incheckbalie van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij eventueel nog je stoel(en) kunt wijzigen/je voorkeuren kunt doorgeven.

Heb ik vaccinaties of malariatabletten nodig?

Het is altijd belangrijk om goed beschermd op reis te gaan. Per land kunnen wij helaas niet precies aangeven welke vaccinaties je nodig hebt, omdat wij daarin simpelweg niet gespecialiseerd zijn. Thuisvaccinatie is hierin wel gespecialiseerd en zal ook tips en advies geven om goed beschermd op reis te gaan. Hier vind je meer informatie.

Heb ik een reisvisum nodig?

Alle informatie over visa kan je vinden op deze pagina.

Wanneer ontvang ik mijn reisdocumenten van Koning Aap?

10 Dagen voor vertrek komt de vertrektijdenbrief online te staan op jouw persoonlijke mijn.koningaap website. Hierin vind je de actuele informatie m.b.t. je reis. Ook de hotellijst en vluchttijden komen hierin te staan. Dit is de laatste informatie die je van ons ontvangt.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren 20 kilo ruimbagage en 5 kilo handbagage. Echter adviseren wij om zo licht mogelijk te reizen. Daarnaast is een zachte koffer of een reistas heel handig op reis (liever geen harde schaalkoffer).

Hoeveel geld kan ik het beste meenemen?

Dit is per reis verschillend. Kijk voor jouw reis bij het tabje ´reisdata en prijzen´, hier staat per reis het zakgeld advies vermeld.

Waar moet ik nog meer aan denken?

  • Houd mijn.koningaap in de gaten;
  • Zorg dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is op de datum dat je terugkomt;
  • Zet je bankpas op wereldniveau;
  • Mocht je dagelijkse medicijnen gebruiken, zorg dan altijd dat je extra medicijnen meeneemt, dus niet het exacte aantal per dag. Mocht je reis onverhoopt toch langer duren dan ben je er altijd zeker van dat je voldoende medicijnen bij je hebt.