Online Chat

VEELZIJDIG Zuid-Afrika

LANDSCHAPPEN om U tegen te zeggen

Zuid-Afrika is een vrij groot land en heeft een enorme variatie aan landschappen. Doorheen je reistocht kom je allerlei indrukwekkende uitzichtpunten tegen zoals onder andere God’s Window waar je bij goed weer een ongelofelijk vergezicht hebt op een 700 meter diep ravijn. De route die je volgt doorheen het noordoosten van het land noemt dan ook niet voor niets “De Panoramaroute”. Verschillende imposante watervallen, bizarre rotsformaties en het heuvelachtige landschap zorgen voor een onvergetelijke rit en je wordt spontaan stil van de overweldigende natuur.

DIEREN, DIEREN en nog eens DIEREN

De eerste giraffe (of “Kameelperd” in het Afrikaans) die we zagen in het immens grote Krugerpark hebben we wel 1000 foto’s van gemaakt, niet wetend dat we nog zo ontzettend veel giraffen en andere fotogenieke dieren zouden tegenkomen. Tijdens de safari kom je van alles te weten over hun leefwereld. Wist je dat zebra’s graag bij giraffen blijven rondhangen aangezien zij het verste zicht hebben op de vijand? Dus als de giraffen gaan lopen, lopen de zebra’s mooi mee, slim gezien. Al die wist-je-datjes over de fauna blijven ons verbazen. 

VERRASSENDE TAFERELEN

Je rijdt niet zomaar in een dierentuin, maar in de vertrouwde omgeving van het wild. Uitstappen tijdens een safari is dus niet aan te raden. Zo zijn wij ook eens tussen een kudde buffels beland en kon onze safaritruck niet meer verder, dus daar stonden we dan een uurtje vast te staren naar al die kauwende buffels die zich maar niet wilden verplaatsen. Twee vechtende neushoorns wouden ook niet van de baan afwijken in het Hluhluwe Nationaal park of de badende olifanten die zich verfristen in de waterplassen daar konden we naar blijven kijken. Zelfs de zeldzame wilde honden kregen we te zien, alleen het luipaard wilde maar niet tevoorschijn komen, maar dat is dan ook één van de moeilijkste dieren om te spotten. Dus als je er één ziet, neem dan maar gauw een foto.

WANDELPARADIJS in Drakensbergen

De ruige bergketen die lijkt op de rug van een getande draak verrast iedere wandelaar. Je kan het uitzicht daar vergelijken met allemaal “Tafelbergen” naast elkaar. Er zijn tal van wandelmogelijkheden op allerlei niveaus, dus voor ieder wat wils. Wij kiezen er meteen voor om tot de hoogste plateaus te wandelen, niet beseffend dat er een aardig potje klimmen bij komt kijken. De tocht is veel zwaarder dan verwacht, maar na 3 uur komen we op één van de hoogste plateaus en hebben we een onwijs mooi vergezicht op de vallei met zijn watervalletjes, hoge bergpieken, impressionante rotsformaties en groene bergwanden. Een wandelervaring die nog steeds in ons geheugen gegrift staat.

 

Alleszins, het is een land vol afwisseling en verrassingen die iedere natuurliefhebber zal aanspreken. Ons hart heeft het al veroverd, hopelijk dat van jullie ook!