Online Chat

6x te zien in Oeganda

Het mooiste van Oeganda

1 - Gorilla's spotten

De gorilla's zijn zeker een hoogtepunt als je op reis gaat naar Oeganda. Heel bijzonder om deze dieren van dichtbij te zien. Wat een beloning na een paar uur wandelen door de jungle om ze dan eindelijk te kunnen bewonderen.

2 - Chimpansees

Ook de chimpansees zijn een waar hoogtepunt. Een genot om naar te kijken terwijl ze aan het spelen zijn.

3 - Queen Elizabeth National Park

In het zuiden van het Queen Elizabeth National Park (Ishasa) leven een paar groepen leeuwen die regelmatig in een boom te vinden zijn. Voorkeur heeft de vijgenboom. Volwassen leeuwen die daar liggen te relaxen en de welpjes die geen rust hebben en aan het klimmen en ravotten zijn met elkaar. Ook de ouders worden niet met rust gelaten. Heerlijk om daar een tijdje naar te kijken en foto’s te maken. Echt fantastisch

4 - Murchison Falls National Park

Het Murchison Falls National Park: een prachtig park met en afwisselend landschap en heel veel dieren. Overal waar je kijkt zie je dieren: olifanten, buffels, giraffen, grote groepen Oegandese kob, apen en leeuwen. Met een beetje geluk kun je een mooie foto maken van een prachtig dier met op de achtergrond de Nijl.

 

5 - Veel wandelmogelijkheden

Jungle Walk, birdwalk, community walk etc. Heel fijn om ook regelmatig in beweging te kunnen zijn.

 

 

6 - Lokale bevolking

Wat ook erg bijzonder is bij deze reis is dat je kan kennismaken met de lokale bevolking tijdens de wandelingen en een bezoek kan brengen aan een pygmeeënfamilie. Zij behoren tot de oudste bewoners van Oeganda. Ze verzamelen voedsel in de vorm van bodemgewassen, grondproducten en boomvruchten en leiden een zwervend bestaan.