Online Chat

Over Koning Aap

Reizen... het maakt gelukkig, verrijkt je leven, ontroert, verwondert, zorgt voor verhalen, maar maakt je op sommige momenten juist ook zo ontzettend stil. Reizen is de ultieme manier om de wereld van een andere kant te leren kennen. Ga met ons mee naar de meest prachtige bestemmingen en kijk, maak kennis, proef, ontdek, ervaar en bovenal: GENIET!

Écht op reis!

Koning Aap organiseert al meer dan 30 jaar reizen voor fijnproevers die op zoek zijn naar een authentieke en bijzondere reiservaring. Niet het einddoel maar de ervaring tijdens de reis staat bij ons centraal! Je reist in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding en er is veel ruimte voor individuele vrijheid. De liefde voor het reizen naar unieke bestemmingen, de persoonlijke aandacht voor onze reizigers en het op een verantwoorde manier omgaan met de wereld staan bij ons centraal.

Nieuwe smaken, nieuwe geuren, andere culturen... Reizen staat voor onvergetelijke herinneringen creëren. En dat is nu precies waar wij goed in zijn: met Koning Aap ga je écht op reis!

Groepsreizen

Koning Aap organiseert groepsreizen die een eerste introductie zijn in een land, maar ook reizen voor mensen die een land beter willen leren kennen en speciale reizen met een thema of georganiseerd rondom een speciaal festival.

Bekijk onze groepsreizen

Familiereizen

Met je kinderen op verre reis? Ja, doen! Ontdek de wereld door de ogen van je kind en beleef samen met je gezin een onvergetelijke tijd. De familiereizen van Koning Aap zijn er voor de échte (jonge) avonturiers.

Bekijk onze familiereizen

Reizen: de feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
• Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
• Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
• Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
• Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
• Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen

Onze naam: Koning Aap

Regelmatig horen we reizigers zeggen: "Gekke naam eigenlijk, 'Koning Aap'..." Heb jij altijd al willen weten waar onze naam vandaan komt? We vertellen het jullie graag:

Koning Aap is de hoofdfiguur uit de zestiende-eeuwse Chinese klassieke roman 'De reis naar het Westen'. Hij is een populaire volksheld in China en speelt een belangrijke rol in de naar hem genoemde Peking Opera. Koning Aap symboliseert inventiviteit, doorzettingsvermogen en optimisme. Het zijn de eigenschappen die voor een reiziger waar ook ter wereld onmisbaar zijn.