Religie Mozambique

Grofweg 40 procent van de Mozambikanen noemt zich christen en zo’n 20 procent is moslim. De meeste anderen hangen vooral traditionele geloofsvormen aan. Het merendeel van de christenen is rooms-katholiek, hoewel ook steeds meer mensen in de omgeving van Maputo zich bekeren tot evangelische kerken, zoals de van oorsprong Zuid-Afrikaanse Zionist Christian Church.

Traditionele godsdienst in Mozambique
Veel christenen combineren hun geloof thuis trouwens vaak met meer traditionele godsdiensten, waarbij de verering van de voorvaderen een grote rol speelt. Die moeten bij tegenspoed gunstig gezind worden omdat hun geesten vaardig zijn over het lot van hun nakomelingen. Moslims vind je vooral in het noorden van het land, in de provincies Nampula, Cabo Delgado en Niassa.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.