Online Chat

Reizen naar Mozambique

Geld Mozambique

De munteenheid van Mozambique is de metical (meervoud: meticais). Voor 1 euro krijg je 48 meticais (september 2015). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter. Momenteel zijn biljetten in omloop van 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 meticais. Munten zijn er van 1, 5, 10, 20 en 50 cent (centavos) en van 1, 2, 5 en 10 meticais.

Pinnen in Mozambique
In de steden vind je geldautomaten (ATM) waar je met je Cirrus/Maestro bankpas kunt pinnen, dat geldt in ieder geval voor de automaten van Millennium Bim. Let op dat bij de machines dezelfde symbolen staan vermeld als op je pas: ‘Maestro’ bijvoorbeeld.
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Mozambique dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Geld wisselen in Mozambique
In het zuiden van het land kun je hotelrekeningen vaak ook in Zuid-Afrikaanse rand betalen en in het noorden van het land is de Amerikaanse dollar vrij gangbaar. Let wel op dat je vooral biljetten van na 2004 meebrengt. Oudere worden vaak niet geaccepteerd. Bij banken kun je ook euro’s wisselen. In luxe hotels en duurdere restaurants en winkels kun je betalen met een creditcard (Visa- of Mastercard).