Online Chat

Reizen naar Mozambique

Communicatie Mozambique

Zoals veel Afrikaanse landen heeft Mozambique het tijdperk van de vaste telefonie goeddeels overgeslagen. Mobiele telefoonbedrijven maken, vooral buiten de grote steden, de dienst uit. In bijna alle steden en stadjes zijn winkels of loketjes van Mcel, Vodacom en Movitel te vinden. Het landnummer van Nederland is 0031, van België 0032 en van Mozambique +258.

Mobiel bellen in Mozambique
Mozambique beschikt over een mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een telecombedrijf in Mozambique. Zie voor de beltarieven per provider www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om een SIM-kaart met beltegoed aan te schaffen. Movitel biedt de beste dekking in meer afgelegen gebieden, maar op straat en bij toeristische pleisterplaatsen is het meestal makkelijker om aan beltegoed van mCel te komen.

Internet in Mozambique
In de meeste hotels en lodges heb je WiFi waar je met je smartphone, iPad of laptop kunt e-mailen, whatsappen, skypen en/of face timen. In de meeste steden in Mozambique vind je internetcafés. Maar houd er rekening mee dat de verbindingen buiten de hoofdstad Maputo vaak niet al te snel zijn.