Online Chat

Veelgestelde vragen over de familiereizen

Krijgen wij een groepskorting wanneer wij met meer dan 8 personen reizen?

Indien je met minimaal 8 personen op één van onze familiereizen boekt, dan ontvang je een extra korting van maar liefst € 50,- per persoon. Ook voor de kinderen!

Deze zogeheten ‘groepskorting’ is niet met andere kortingen en/of acties te combineren.

Geldt er voor kinderen nog een korting op de reissom?

Op veel familiereizen kunnen we aantrekkelijke kinderkortingen aanbieden. Veel luchtvaartmaatschappijen geven immers korting wanneer je met een kind onder de 12 jaar reist.
Deze besparing geven we je vanzelfsprekend terug in de vorm van een kinderkorting.

Meer informatie hierover vind je onder het tabblad "Reisdata en prijzen" bij iedere reis. (Deze korting is alleen geldig op reizen inclusief vlucht).

Welke familiereis past bij ons?

Wij bieden familiereizen aan voor kinderen van zowel 6+ en 12+. We hebben hier een onderscheid gemaakt tussen (jonge) kinderen en tieners (tot 19 jaar). Zo hebben de kinderen namelijk meer aanspraak met andere leeftijdgenootjes tijdens de reis, wat het voor de kinderen extra leuk maakt en waardoor vriendschappen snel gesloten zijn. Bij de vertrekdata staat of een 6+ of een 12+ vermeldt, hieraan kun je de verschillende reizen met leeftijdscategorie herkennen. De reizen zijn voor zowel twee- als eenoudergezinnen.

Mijn kind is 11 maar heeft een oudere broer / zus kunnen wij mee met de 12+ reizen ?

Jazeker, een jonger broertje/zusje is meer dan welkom op de 12+ reis. Wij streven ernaar dat er voor de kinderen zoveel mogelijk leeftijdsgenoten mee gaan op reis. Ook kinderen mogen mee die maximaal 1 jaar jonger zijn dan de aangegeven leeftijdscategorie. Soms maken wij een uitzondering op deze regel.

Praat de reisbegeleider Nederlands?

Je kunt kiezen tussen een lokale Engels sprekende reisbegeleider of een Nederlandstalige reisbegeleider.

Hoe zit het met de kamerindeling?

Uiteraard wil je met je gezin het liefst bij elkaar zitten in de kamer. Daarom bieden wij twee en drie persoons kamers aan. Een gezin van vijf zal een twee en een drie persoons kamer krijgen (naast elkaar). In sommige landen zal het extra bed een uitklap bed/stretcher zijn.

Wat is de groepsgrootte?

Dit is per reis verschillend maar meestal heeft de reis een minimum van 6 personen en een maximum van 22 personen. Koning Aap behoudt zich het recht voor hierop een uitzondering te maken en de groepsgrootte met maximaal 2 reizigers te verhogen tot 24 deelnemers, in het geval dat een laatste boeking net niet past. Vanzelfsprekend doen we dit uitsluitend indien vervoermiddelen en accommodaties hierop zijn afgestemd.

Is er een vluchtkeuze?

Wij werken alleen samen met een select aantal van betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Hierbij streven we ernaar dat er maximaal 1 overstap gemaakt wordt op de internationale vlucht en kijken we sterk naar de prijs-kwaliteit verhouding. Voor de meeste reizen die we aanbieden reserveren we al een jaar voor je vertrek vliegtuigstoelen bij de luchtvaartmaatschappij (een ‘allotment’). Tegen een vooraf afgesproken prijs ontvangen we dan bijvoorbeeld 20 stoelen voor een bepaalde reisdatum.

Het bijbehorende vluchtschema vermelden we vervolgens op onze website bij de betreffende reis. Dit vluchtschema en de luchtvaartmaatschappij zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Vanaf 10 dagen voor vertrek vind je je definitieve vluchtschema en e-ticketnummer in de vertrektijdenbrief op Mijn Koning Aap.

Mocht je liever een rechtstreeks vlucht willen met bijv. KLM geef dit dan aan op het boekingsformulier, wij zullen dan een offerte op maat maken ( meerprijs KLM is zo’n €400,- PP)

Ik reis met mijn kind, maar hij/zij heeft een andere achternaam. Waar moet ik dan op letten?

Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kinderontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Rijksoverheid kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Zitten wij naast elkaar in het vliegtuig?

Wij proberen de stoelen voor de gezinnen altijd naast elkaar te reserveren. Helaas maken luchtvaartmaatschappijen ons dit erg lastig. Zij hebben immers ingevoerd dat je als klant vaak alleen tegen betaling vooraf vaste stoelen kunt reserveren. Dit bedrag kan oplopen tot € 100,- per retourvlucht (voor een standaard stoel). Vanaf 24 uur voor vertrek kun je dit soms ook kosteloos doen.

Het is echter zo dat wij voor onze groepen meestal geen specifieke stoelen kunnen reserveren, hoe graag we dat ook willen. Dit heeft doorgaans te maken met de groepsreserveringen (‘allotments’) die wij gebruiken of de toeslagen die luchtvaartmaatschappijen vragen voor het selecteren van je gewenste stoel. Dit leidt incidenteel tot situaties waarbij de luchtvaartmaatschappij je als gezin, koppel of groep niet bij elkaar plaatst. Wij vinden dit, net als jij, zeer vervelend, maar hebben hierop helaas amper invloed.
Wat wij in deze situaties doen, is dat wij vooraf een mail naar de luchtvaartmaatschappijen sturen met de namenlijst en het verzoek deze reizigers bij elkaar te plaatsen. Vervolgens is het aan de luchtvaartmaatschappij om dit op te pakken. De meeste luchtvaartmaatschappijen honoreren onze verzoeken gelukkig, maar met name in het hoogseizoen kan dit soms vergeten worden of niet meer mogelijk zijn, met alle gevolgen van dien.

Wij doen er dus al het mogelijke aan, maar zijn wel afhankelijk van de medewerking van de luchtvaartmaatschappijen.

Zijn er zwembaden aanwezig?

De meeste hotels zullen een zwembad hebben echter zijn er een aantal bestemmingen waar hotels met zwembad minder vaak voorkomen (denk hierbij aan bestemmingen zoals Georgië) Bij het kopje accommodatie/vervoer kan je al een indruk krijgen van onze hotels die wij in de reis aandoen.

Kan ik de reis verlengen met een aantal dagen aan het strand?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen! Indien je dit graag wilt kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Wij sturen na het uitzoeken van je wensen zo spoedig mogelijk een mail om je de mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas als je hiermee akkoord bent gegaan, word je boeking definitief. Ben je niet akkoord met het voorstel dan zit je dus niet aan de boeking vast. Bij sommige reizen hebben wij ook een standaard verlening waar je uit kunt kiezen, deze verlening staat omschreven bij het dag-tot-dag programma.

Houd er wel rekening mee dat er meerkosten voor de vlucht, een transfer van het vliegveld naar het eerste hotel en/of extra hotelnachten bij kunnen komen.

Kan ik mijn dieetwensen doorgeven?

Jazeker geef dit aan op het boekingsformulier dan geven wij dit door aan de luchtvaartmaatschappij. Ter plekke kan je dit zelf ook aan de reisbegeleider doorgeven.

Wat houdt de prijs- en vertrekgarantie precies in?

Een prijsgarantie betekent dat je reissom na het bevestigen van je boeking niet meer verhoogd zal worden. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast (met calamiteiten uitgezonderd). De vertrekgarantie houdt in dat wij garanderen dat de reis doorgaat, zodra de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over het feit of de reis wel of niet doorgaat!

Waar moet ik nog meer aan denken?

  • Houd Mijn.Koning Aap in de gaten;
  • Zorg dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is op de datum dat je terugkomt;
  • Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kind ontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.
  • Zet je bankpas op wereldniveau;
  • Mocht je dagelijkse medicijnen gebruiken, zorg dan altijd dat je extra medicijnen meeneemt, dus niet het exacte aantal per dag. Mocht je reis onverhoopt toch langer duren dan ben je er altijd zeker van dat je voldoende medicijnen bij je hebt.

Bij wie kan ik met mijn andere vragen terecht?

Ons Familieteam helpt je graag verder, vraag gerust naar Hilde, Marisa of Paola.