Online Chat

Tradities over de hele wereld: Trouwen

Hoe wordt het huwelijk gevierd in de volgende landen?

China

Hier in Nederland hebben we een mooie trouwauto die ons van ons huis naar de locatie van het huwelijk brengt. In China organiseren ze hier een volledige optocht voor de bruid en wordt ze geëscorteerd naar de ceremonie in een bruidssedan. Rood is een krachtige kleur bij Chinese bruiloften, symbool voor durft, geluk en liefde. De bruid draagt ook een rode sluier om haar gezicht te verbergen en haar moeder houdt een rode paraplu boven het hoofd van de bruid om de vruchtbaarheid aan te moedigen.

Cuba

Geld geven op de bruiloft? Tijdens een Cubaanse receptie moeten mannen die tijdens de gelddans met de bruid dansen geld aan de jurk hangen. Dit om te helpen de huwelijksreis te betalen. Ze moeten dus gewoon betalen voor een dans met haar, natuurlijk wel met een goed doel. Naast het gooien van het boeket wordt van de single dames verwacht een speciale pin ondersteboven te dragen. Als de pin eraf valt en kwijt is zal diegene de volgende zijn die gaat trouwen.

Kenia

Bij de stam Masai spuugt de vader van de bruid op het hoofd en borsten van zijn dochter als ze vertrekt naar haar nieuwe man. Met als doel om haar niet te veel steun te geven als vader omdat het huwelijk niet alleen roze kleur en maneschijn is. Wel een beetje jammer van de mooie jurk die je dan draagt op de bruiloft. Voordat ze in het huwelijk treden is de bruidegom al door een heel comité van mannen van de familie van de bruid geweest om goed gekeurd te worden.