Online Chat

Foto's

Foto 1: Het bekendste bouwwerk van Casablanca is uiteraard de Hassan II-moskee. Deze prachtige moskee behoort tot de grootste ter wereld. De moskee staat vlak naast de zee wat heel mooi combineert met de groenblauwe mozaïeken van de moskee. 

Foto 2: De moskee langs binnen bezoeken is zeker aan te raden. Ze is opgebouwd in elegante Moorse stijl en straalt grandeur en macht uit. 

Foto 3: Fès wordt steevast gerelateerd aan de leerlooierijen. In de Koningsstad zijn tal van huisjes met balkon vanwaar je de mannen het leer ziet looien en kleuren. Door de dierenhuiden ruikt het er niet erg fris, maar gelukkig krijg je muntblaadjes om de geur te verbergen. 

 Foto 4: Rondreizen in Marokko is erg aangenaam. De landschappen zijn adembenemend en erg uitgestrekt. Ik vond vooral de groene palmoases tussen de oranje ruwe rotsen mooi om naar te kijken. 

Foto 5: Tijdens je Marokko rondreis kan een bezoek aan de woestijn natuurlijk niet ontbreken. Overdag kan je een tochtje maken op het 'Schip van de Woestijn', na de zonsondergang is het gezellig vertoeven met z'n allen rond het kampvuur, waarna je na het avondmaal van een waanzinnig heldere sterrenhemel geniet. 

Foto 6: Wil je de drukte van Marrakesh en het Djemaa el Fna plein verlaten? In Marrakesh zijn enkele hele mooie stadstuinen te vinden. Jardin Majorelle is een voormalige tuin van Yves Saint-Laurent waar enkele kleurrijke gebouwen te vinden zijn. 

Foto 7: In Essaouira is het erg prettig vertoeven. Het stadje is niet erg groot en je wandelt zo van het strand naar de vesting met de bekende blauwe bootjes (foto 8), naar de souks of naar een gezellig terras.

Foto 9: In de Todravallei wandel je naast de oevers van de rivier, onder palmbomen door en langs authentieke dorpjes. Na de wandeling even blootvoets wandelen in de rivier is een heerlijke verfrissing. 

Sfeerbeelden Marokko

Collega Elise in Marokko