Online Chat

Tradities over de hele wereld: Geboorte

Hoe vieren andere volkeren nieuw leven?

Bali, Indonesië

Een oude traditie op Bali concentreert zich rond het begraven van de placenta, een orgaan waarvan sommige hindoes denken dat het ‘leeft’, bijna als een tweeling van de pasgeboren baby. De placenta wordt gereinigd, in een container geplaatst en buiten het huis begraven. Ook mag de baby de eerste drie maanden de grond niet aanraken. De eerste maanden zijn heilig, omdat de verbinding van een baby met de geest intact blijft. Daarom worden baby’s als een soort god behandeld.

Brazilië

Hier in Nederland is de babyshower overgewaaid vanuit Amerika, dan ontvangen aanstaande moeders allemaal cadeaus voor de nieuwe baby. Ook bij de geboorte zelf ontvang je veel kaartjes en sokjes, rompertjes of knuffels voor de nieuwe baby. In Brazilië is dit omgedraaid, want de verse moeder geeft aan iedereen die op kraamvisite komt een kleinigheidje zoals snoep, notitieboekjes of iets anders. Ook weten ze de naam van de baby al lang voordat het geboren is, wel handig!

Ecuador

In sommige gebieden van Ecuador geeft de aanstaande vader zijn vrouw een vochtig shirt met zweet van een dag hard werken terwijl ze aan het bevallen is. Dit zodat ze kracht krijgt om de bevalling te doorstaan. Het is ook gebruikelijk dat de ouders tegen de baby in de buik praten om te vragen voor een makkelijke bevalling, het is het proberen waard ;). Aan het einde van de periode ‘la Dieta' krijgen moeders een bad met kruiden en parfum om hun terugkeer naar het dagelijks leven te markeren.