Online Chat

Wadi Rum

Is een reisverzekering écht nodig en wanneer moet ik het regelen?  

Of je een reisverzekering moet afsluiten, is eigenlijk een financiële afweging. Vaak kunnen we wel inschatten of we het risico willen lopen of we verlies of schade aan onze bagage willen verzekeren. Maar als er onverwacht iets gebeurt op reis kan jij het je financieel veroorloven om je reissom kwijt te zijn of om zelf naar huis te reizen? Kan jij de noodzakelijke medische kosten zelf betalen? En eventueel extra verblijfskosten als je daardoor langer op de reisbestemming moet blijven? Als het antwoord hierop nee is dan kun je door wel een reisverzekering af te sluiten uiteindelijk geld besparen. Daarnaast krijg je ook directe hulp als dit nodig is. Dus heb je een ongeval, dan regelt de reisverzekeraar een ziekenhuis of geeft advies bij welk ziekenhuis je het beste behandeld wordt. Ze regelen een eventuele terugreis of laten iemand overkomen om je bij te staan. Daarnaast is het risico van schade of diefstal van je spullen op een vakantie toch groter dan als je thuis bent. Toch lekker als je die schade aan alle digitale apparatuur zoals een smartphone, tablet of laptop vergoed krijgt. Het beste is om de reisverzekering tijdens of direct na de boeking van de reis te regelen. Dan weet je zeker dat je het niet vergeet in de vakantiestress voordat je gaat.

 

Heb ik een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering nodig?

Voor verre reizen geldt dat als je van plan bent om langer dan twee weken te reizen, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Voor reizen binnen Europa ligt het omslagpunt bij drie tot vier weken.

Wadi Rum

Wat is precies gedekt bij de kortlopende reisverzekering? 

Dat is afhankelijk van jouw vakantie en jouw eigen wensen. Standaard bestaat de kortlopende reisverzekering uit de dekkingen SOS hulpverlening, Bagage, Medische kosten en Reisongevallen. Je kunt afhankelijk van de waarde van de spullen die je meeneemt en de hoogte van het eigen risico kiezen uit pakket A of B. Verder kan je nog de volgende dekkingen kiezen:Betaal ik niet dubbel voor medische kosten?

  • Geld en reischeques
  • Wintersport- en bijzondere sporten
  • Werelddekking
  • Annulering

Betaal ik niet dubbel voor medische kosten?

In de premie van de reisverzekering is rekening gehouden met het feit dat je minimaal een eigen basis zorgverzekering hebt. De dekking voor medische kosten is bedoeld voor de extra kosten waar je mee te maken kunt krijgen in het buitenland. Van de zorgverzekering krijg je in het buitenland namelijk een vergoeding tot maximaal twee keer het Nederlandse tarief. Vaak valt de rekening in het buitenland veel hoger uit. Daarnaast krijg je ook het verplichte eigen risico van de zorgverzekering vergoed met een reisverzekering met medische kostendekking.

Heb je een aanvullende dekking Buitenland op je zorgverzekering? Check dan of je alles vergoed krijgt. Een vergoeding tot 200% van het Nederlandse tarief is bijvoorbeeld in een land als de Verenigde Staten onvoldoende. Daar liggen de kosten al snel 6-7 keer hoger dan onze tarieven in Nederland.

Duiken

Ben ik overal ter wereld verzekerd? 

Als je werelddekking meeverzekerd op je reisverzekering dan ben je overal verzekerd. Je kunt de reisverzekering zelf samenstellen. Als je alleen binnen Europa reist, is het voordeliger om je alleen voor Europa te verzekeren dan een verzekering die over de hele wereld geldig is.

Hoe zit het met extreme sporten zoals duiken?

Duiken is wel verzekerd op onze reisverzekering, maar ga je extremere sporten doen zoals paragliding dan moet je een aanvullende dekking “wintersport- en bijzondere sporten” afsluiten. Dan zijn je sportspullen hiervoor ook meteen meeverzekerd.

Bekijk de lijst van bijzondere sporten op de website van Allianz Global Assistance.

Wat te doen als ik plotseling naar huis moet? 

Bel altijd eerst met de alarmcentrale. In overleg met jou kunnen zij de terugreis regelen. Als dit vanwege een genoemde reden (ziekte, ongeval of overlijden van een familielid of ernstige schade aan jouw eigendommen in Nederland) in de voorwaarden is, dan krijg je de kosten van jouw terugreis vergoed. 

 

Krijg ik geld terug bij vertraging?

Als je ook een annuleringsverzekering bij je reisverzekering hebt afgesloten en je hebt een vertraging van het openbaar vervoer van meer dan 8 uur, dan krijg je een deel van de reissom terug.

Wanneer ben ik niet verzekerd?

Bijvoorbeeld als je de reisverzekeraar misleid hebt bij het aangaan van de verzekering of als je opzettelijk schade hebt veroorzaakt. Kijk voor meer redenen in de voorwaarden van jouw afgesloten verzekering.

Interview met reisverzekeraar Allianz

Een reisverzekering wordt vaak gezien als iets waar je op kunt besparen, maar juist op reis loopt lang niet altijd alles zoals je van tevoren in gedachte had en een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Een beetje zekerheid is dus zeker niet overbodig en een goede reisverzekering heb je dus echt wel nodig. Maar welke verzekeringen heb je nodig en welke niet? Hoe voorkom je dat je teveel betaalt en wat wordt er eigenlijk allemaal gedekt? Koning Aap interviewde Audrey van reisverzekeraar Allianz Global Assistance die al jouw vragen over reisverzekeringen kan beantwoorden!