Online Chat

Fietsen tussen de wilde dieren

Interview: collega Arbel mét zoon Toon (11) naar Zuid-Afrika

Waarom is Zuid-Afrika zo ideaal met kinderen? 

“Het land heeft prachtige natuurparken, behalve het beroemde Kruger Nationaal Park vond ik ook het Hluhluwe Nationaal Park heel bijzonder. Dit park is een heel stuk kleiner dan Kruger en in onze zomer zijn hier heel veel jonge dieren te bewonderen, zoals een moeder met babyneushoorn die zomaar voor onze jeep langsliep.”

Wat was het hoogtepunt van de reis? 

“Zoveel! Het luipaard wat we zagen, parmantig in een boom, de grote kuddes olifanten die kwamen drinken in de rivier, de leeuw langs de kant van de weg, het prachtige gezang van de dames in Swaziland, de busreis waar de kinderen allemaal achterin zaten de mooiste verhalen te vertellen… zijn slechts een aantal voorbeelden. Het allermooiste vond ik toch wel de dikke knuffel die ik kreeg van mijn zoon in Zuid-Afrika net voordat we in het vliegtuig terug naar huis stapte. Dit was voor hem (en ook voor mij!) echt een droomreis. Wat een mooie herinneringen hebben we samen gemaakt!”
 

Wat is het meest bijzondere dier dat jullie hebben gespot? 

“De luipaard! Maar ook de baby hyena’s, goed verstopt in een hol, waren heel bijzonder.”

Welke excursie mag je niet overslaan?

“Fietsen in het Mlilwane Nationaal Park in Swaziland, tussen de gnoes, zebra’s en de krokodillen. Leuk om even actief bezig te zijn!”
 

Wat vond je van de reisbegeleiding?

“De Zuid-Afrikaanssprekende gidsen vertellen enthousiast alles over hun land. Zuid-Afrikaans klinkt in het begin als gek Nederlands. Voordeel is dat ook je kinderen gewoon kunnen communiceren met de bevolking.”

Wat was jullie favoriete accommodatie?

“De safaritenten in het Kruger Nationaal Park waren heel sfeervol, het gevoel van kamperen maar dan met de luxe van een hotel. Vooral de buitendouche is een unieke ervaring.”