Online Chat

Bucketlist bestemming: Georgië

Afwisselende reisroute

Waarom Georgië de ideale bestemming is? Omdat de afwisseling van steden en natuur mooi in evenwicht is. Je begint in de hoofdstad, Tbilisi, wat een hele mooie en gezellige stad is. Je eindigt in Batumi, wat een mooie maar tegelijkertijd ook een lelijke stad is. Oude Sovjetgebouwen, afgewisseld met moderne gebouwen en kunst. In allebei de steden kun je uren ronddwalen, musea bezoeken, op terrasjes zitten en heerlijk eten. Batumi ligt aan de Zwarte Zee, waar je ook nog heerlijk kunt zwemmen. Tussendoor bezoek je de regio Svaneti. Hoge toppen van het Kaukasusgebergte, gletsjers en lieflijke dorpjes gelegen tussen groene velden; je kijkt je ogen uit.

Reis vol hoogtepunten

Je kunt hele mooie wandelingen maken in Telavi en Kazbegi. De omgeving daar is geweldig met mooie vergezichten. Ook zijn de forten en kerken de moeite waard. Die zijn altijd gelegen op de mooiste plekken! Het land is aan de ene kant heel modern en aan de andere kant zie je de oude Sovjetgebouwen. In Kutaisi staan oude houten huizen gezellig schots en scheef aan de rivieroever en het centrum is een genot voor liefhebbers van statige 19e eeuwse architectuur. Er wordt heerlijk gekookt in de guesthouses, waar de Georgische wijn natuurlijk niet ontbreekt! Ook de tocht naar Ushguli per Four-wheel drive is fantastisch, daar heeft de tijd echt stil gestaan!

Mijn ultieme tip

Mocht je ooit een reisje naar Georgië overwegen, dan adviseer ik je om je van tevoren iets over het land te lezen. Het heeft zo een roerige geschiedenis. Dan begrijp je het land en de mensen veel beter. Ik had de reis met lokale reisbegeleider. Die wist veel over het land, de geschiedenis en sprak heel goed Engels. Dit was dus heel erg fijn! Ik heb ook nog wel wat tips voor excursies die je zeker niet over mag slaan. De meest bijzondere excursie vond ik Vardzia, een heel indrukwekkende grottenstad. Ook het Stalinmuseum in Gori vond ik heel apart! Deze bezoek je, inclusief verplichte rondleiding, zonder een kritische noot over het regime in die tijd.

Wil je ook een reis maken door Georgië? Koning Aap biedt verschillende groepsreizen naar Georgië aan. Ook voor families!