Online Chat

Op familiereis door Sri Lanka

Een interview met moeder en dochters

Wat was jullie allermooiste reismoment?

Mirthe: Ik vond echt alles leuk! De kinderen in de groep waren leuk, in de bus was het supergezellig en alle excursies waren gaaf. We hebben heel veel apen gezien, ook olifanten, varanen en schildpadden. Zelfs een slang. Ik vond het ook zo gezellig dat we samen aten. Toen we thuis waren moest ik echt weer even wennen.

Charlotte: Soms keek ik om me heen dacht ik 'wauw, kon ik maar voor altijd in dit moment leven'. Bijvoorbeeld tijdens de mooie zonsondergang aan het einde van de safari of toen we in een tuktuk naar een waterval reden. Ook de gezelligheid met de groep is een mooie herinnering. Zo zaten we na een lange maar leuke dag in de bus op weg naar het hotel en hadden we veel lol met onze reisgenootjes. Lekker kletsen en de dag bespreken.

Cora: De jeepsafari in Udawalawe National Park was geweldig om mee te maken. Het was aan het einde van de dag, de zon stond rood aan de hemel, er was een lekker briesje en ik zat samen met mijn kinderen in de jeep. Plots zagen we de olifanten op nog geen twee meter afstand. Wat een majestueuze dieren!
 

Welke excursie mag je zeker niet overslaan?

Mirthe: De jeepsafari toen we olifanten zagen.

Charlotte: Ik vond alle excursies even leuk. Wat ik bijzonder vond was de dag toen mijn moeder bij mijn zusje met griep bleef en ik alsnog mee kon met de groep. Doordat de groep zo vertrouwd voelde, kon ik in een wildvreemd land toch mee met de excursie die ik absoluut niet had willen missen!

Cora: Eigenlijk zijn alle excursies de moeite waard! De treinreis waarbij we tussen de lokale bevolking zaten was een belevenis. De mensen willen graag een praatje maken, je boemelt door de bergen en de theeplantages en onderweg komen verkopers langs met etenswaren.

Waarom is het zo leuk om in een groep met andere families op reis te gaan?

Mirthe: Je maakt nieuwe vrienden, het is gezelliger, je bent met een grotere groep, je hebt veel mensen om je heen.

Charlotte: Je maakt nieuwe herinneringen met nieuwe vrienden en dat is gewoon het leukste wat er is!

Cora: Het is fantastisch om te zien hoe snel de kinderen vriendschappen aangaan, de groep was al vrij snel hecht met elkaar.

Welke dingen moet je zeker in je koffer stoppen voor een reis naar Sri Lanka?

Mirthe: Een bikini en een slaapkussentje. Deze is niet alleen handig voor in het vliegtuig, maar ook voor in de bus.

Charlotte: Handgel! Verder moet je altijd je schouders bedekken bij de tempels, dus een omslagdoek is een must-have.

Cora: Wat handig is om iedere dag in je tas mee te nemen zijn een paar sokken. Je moet namelijk je slippers uitdoen bij de tempels en de grond kan heel heet zijn.

Waar hoop je dat je volgende reis naartoe gaat?

Mirthe: Afrika!

Charlotte: 
Marokko, maar elke andere reis met Koning Aap lijkt me ook heel gaaf!

Cora: 
Marokko!