Online Chat

Op familiereis door Noord-India

Een interview met vader en dochter

Wat was jullie allermooiste reismoment?

Annabel: Het rijden op een kameel in de woestijn. De kameel staat op een aparte manier op en gaat ook heel raar liggen. Je vliegt dan van voor naar achteren.

Mike: Ik vond het een geweldige ervaring om dit samen met mijn dochter te kunnen doen. Er is niet specifiek één moment dat het allermooiste is, omdat de reis een aaneenschakeling is van hoogtepunten. Het verblijven in de vele heritage hotels is al memorabel, net als een bezoek aan de Taj Mahal en de Sikh tempel in Delhi. 

Welke excursie mag je zeker niet overslaan?

Annabel: De rattentempel, gewoon omdat het zo vies en gek is. De Taj Mahal mag je natuurlijk ook niet missen!

Mike: Junagarh Fort is prachtig net als de bekende Taj Mahal uiteraard.  

Welke dingen moet je zeker in je koffer stoppen voor een reis naar India?

Annabel: Een telefoon of fototoestel, want je wilt deze reis ook echt nog eens terugkijken. Zonnebrand natuurlijk want het is er heel warm en luchtige kleding.

Mike: Wij zijn goed en gezond door de reis heen gekomen. De gids helpt nadrukkelijk waar wel en waar niet te gaan eten. Desondanks zijn pillen tegen buikloop erg handig. Vergeet vooral je zwembroek ook niet want bij ieder hotel kun je heerlijk zwemmen.

Waarom is het zo leuk om in een groep met andere families op reis te gaan?

Annabel: Je maakt makkelijk vrienden waarmee je lekker kunt spelen. Het is gezellig met eten en je kunt telkens met iemand anders praten.

Mike: Ik ben al vaker met Koning Aap op reis geweest middels een familiereis. Mijn ervaring is dat het kleine groepen zijn met mensen die er voor kiezen om ook in gezelschap van anderen te zijn. Er is uiteraard voldoende ruimte om je terug te trekken of om louter met het eigen gezin iets te ondernemen. De gezelligheid en het delen van ervaringen maakt het voor mij leuk om met andere families op reis te gaan. De kinderen vermaken zich ook altijd met elkaar.

Waar hoop je dat je volgende reis naartoe gaat?

Annabel: Costa Rica met name voor de stranden en het oerwoud.

Mike: Goede vraag. Ik heb Latijns-Amerika nog op mijn lijstje staan dus ik hoop Colombia en/of Peru!