Online Chat

Vietnam, een feest voor de smaakpapillen

Culinair Vietnam

Bun Cha

Hanoi staat bekend om de lekkerste Bun Cha. Het bestaat uit verschillende schaaltjes. Bouillon, verse kruiden, rijstnoodles, porkribbetjes en een crispy krab loempiaatje. Dit alles spoel je weg met een ijskoud Hanoi biertje. Je eet het het lekkerst in een van de kleine restaurantjes met plastic lage tafels en stoeltjes. De ambiance wil ook wat toch?

Bourdain at het ooit samen met Barack Obama in Hanoi. Sandra at het met heel veel andere Vietnamezen.

Bahn Mi

Het volgende wat Sandra wilde proberen is Banh Mi. Werkelijk een verukkelijk broodje om mee te lunchen, de lekkerste heeft ze gegeten in Hoi An. Banh Mi is een zeer zorgvuldig en rijkelijk belegd stokbroodje (overgebleven uit de Franse koloniale tijd). Niet zomaar een broodje, want het wordt zorgvuldig laag voor laag belegd en de ingrediënten kan je helemaal zelf kiezen.

White Rose dumplings & Vietnamese loempia's

Er is zoveel te doen en te beleven in Hoi An dat het niet erg is wat langer hier te blijven, prachtig historisch oud centrum en heerlijk op de scooter langs de rijstvelden naar de kust toeren. Tijdens dit tochtje passeer je het restaurant waar ze naar het schijnt de lekkerste White Rose Dumpling serveren. Niets minder is waar. "Als liefhebster van dumplings zijn dit wellicht de lekkerste die ik ooit heb geproefd."

Sandra: "Keizerlijk eten doe je in Hue. Langs de parfumrivier vind je de heerlijkste traditionele eettentjes. Lage plastic tafeltjes en stoelen een specialiteit uit de streek, mijn avond kan niet meer stuk."

Banh Khoai

Banh Khoai zijn rijstpannekoekjes met varkensvlees en garnalen en varkensgehakt gegrild op stokjes van citroengras. Het ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar het smaakt ook erg goed!

Workshop loempia's maken

Vietnam kan je natuurlijk niet verlaten zonder je zelfgemaakte loempiaatjes te nuttigen. Een workshop loempiaatjes maken deed Sandra op een prachtige Jonk in Halong Bay. Sandra: "Terwijl het karstgebergte aan mij voorbijtrekt, geniet ik van mijn eigen kookkunst en een gekoeld Halongbay biertje. Cheers!"