Online Chat

Bezienswaardigheden in China

Een overzicht van de mooiste highlights

De panda's bij Chengdu

De reuzenpanda's zijn dé bezienswaardigheid van Chengdu, de hoofdstad van Sichuan. Dit is de thuisprovincie van de reuzenpanda en in het Panda Breeding Centre aan de rand van de stad kun je deze fraaie dieren zien. Er leven er naar schatting nog ongeveer duizend in het wild.

De Chinese Muur

Onmisbaar aan een bezoek aan China is een wandeling over dit wereldwonder van formaat. Steile trappen, kronkelpaden waar de trappen ontbreken, stukken vlakke muur, het komt allemaal voorbij tijdens je ontdekkingstocht over de Muur. Het prachtige landschap is een verademing om naar te kijken.

Minderheden in Dali

Dali ligt tussen het Erhaimeer enerzijds en 4000 meter hoge bergen anderzijds. Het is het leefgebied van de kleurrijke Bai en Yi minderheden.

Hong Kong

In het hypermoderne Hong Kong kijk je je ogen uit. Pak de Starferry over de Victoria Bay met zicht op kolossale wolkenkrabbers, stap in het trammetje naar Victoria Peak of stort je in het 'shop gebeuren'.

De Longji-rijstterrassen

De Longji-rijstterrassen liggen sensationeel tegen én over een bergrug heen gedrapeerd. Een prachtige wandelomgeving en een walhalla voor fotografen!

Pingyao

Deze goed bewaard gebleven traditionele Han-stad is niet voor niets door UNESCO uitgeroepen tot Cultureel Werelderfgoed. Je droomt weg terwijl je door de kleine steegjes loopt, langs de door rode lampions versierde huizen en met op de achtergrond rinkelende riksja's.

Het Terracottaleger

Xi'an is in historisch opzicht een zeer belangrijke stad. Even buiten de stad is het beroemde Terracotta leger van keizer Qin Shihuang te bewonderen. Duizenden manshoge kleisoldaten bewaken zijn graftombe uit de 3de eeuw voor Christus.

Yangshuo en het Karstgebergte

Het landschap van Yangshuo ben je vast al eens tegengekomen op placemats en kalenders bij Chinese restaurants in Nederland. Een absolute must-do is een fietstocht door deze sprookjeachtige omgeving.