Zoeken

De mooiste reisherinnering van...

Medewerkster Rosanne

Jaartal: 2012 // Bestemming: Rwanda

"Rwanda, 'land of a thousand hills'. Mijn eerste reiservaring buiten Europa. Voor de studie HTRO deden we een onderzoek naar het toerisme in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, en hoe we toeristen konden triggeren óók deze mooie hoofdstad te bezoeken en niet alleen de Nationale Parken.

Op deze manier verbleven we met zeven studiegenoten (waaronder Marcella. Sinds vorig jaar wederom collega, nu bij Koning Aap) in een huis in Kigali en werden gekoppeld aan twee studenten van de lokale universiteit. Erg leuk om het verschil tussen hun toeristische opleiding en die van ons te zien. Zo leerden zij bijvoorbeeld tenten opzetten, maar ook kregen zij Engelse les. Met de studenten ontdekten we alle hoogtepunten van Kigali, deden we doordeweeks interviews, namen enquêtes af en we gingen er in het weekend samen op uit naar de Nationale Parken.

Door het vele samenwerken met deze twee Rwandese studenten leerden we ze snel beter kennen. Tijdens het bezoek aan het Kigali Genocide Memorial Centre vertelden ze veel over het verleden tussen de Hutu’s en de Tutsi’s en deelden hierbij ook hun eigen verhaal, iets wat niet veel gedaan werd. Heel bijzonder, dit heeft zeker invloed gehad op mijn interesse in verschillende culturen en gemaakt dat mijn reiservaring niet bij deze eerste verre bestemming is gebleven."