Zoeken

De mooiste reisherinnering van...

Medewerkster Katinka

Jaartal: 1999// Bestemming: Israël en de Palestijnse gebieden 

"Ik wilde graag op reis voor een langere tijd maar ik had niet veel geld. Een ticket naar Tel Aviv was relatief goedkoop en het plan was om een aantal maanden op een Kibboets te gaan werken. Na aankomst in Tel Aviv was er iets misgegaan bij het bemiddelingskantoor. Er was geen Kibboets beschikbaar. Dit zou pas na de Sabbat geregeld kunnen worden. Ik had inmiddels Susan (ook uit Nederland) ontmoet en ook voor haar was er nog niets geregeld. Samen besloten we om naar Jeruzalem te gaan om vervolgens niet meer naar de kibboets te gaan.

Zelf vond ik werk als receptioniste/schoonmaakster in Tabasco hostel in het Arabische gedeelte van de oude stad van Jeruzalem. Daar heb ik een fantastische tijd gehad en heel veel interessante mensen ontmoet. Elke ochtend wakker worden met het geluid van de moskee. Voor of na het werk alle tijd om de stad te ontdekken met de klaagmuur, de El Aqsa moskee, de Via Dolorosa. Jeruzalem blijft voor mij nog steeds de meest interessante stad die ik ooit heb bezocht.

Verder heb ik uitstapjes gemaakt naar het meer van Tiberias, de dode zee, Bethlehem, Jericho, Tel Aviv. Ik heb zelfs Gaza kunnen bezoeken. Na een aantal maanden in Jeruzalem heb ik nog een tijdje in een restaurant in Eilat gewerkt. Daar is het altijd zonnig en warm en ’s avonds kleuren de bergen langzaam rood en kun je Aqaba in Jordanië zien liggen. Vanuit Eilat ben ik een aantal keer naar Dahab geweest in de Sinai woestijn. Deze reis was een groot avontuur en het Midden Oosten blijft altijd speciaal voor mij."