Zoeken

De mooiste reisherinnering van...

Reisbegeleidster Annemarie

Jaartal: 1999 // Bestemming: Azië

"Ruim twintig jaar geleden had ik de mogelijkheid om een half jaar verlof te nemen. In de herfst van 1999 vertrok in met een ticket enkele reis (gekocht bij Koning Aap) naar Moskou om daar vervolgens op de beroemde Transsiberië Express te stappen. Via Harbin en langs de mooiste landschappen naar de miljoenenstad Beijing. Dat was al een hele belevenis. Daarna vervolgde ik mijn reis verder met het openbaar vervoer en doorkruiste ik de volgende landen: China, Tibet, Nepal en India. Een hele uitdaging, maar oh wat heb ik bijzondere avonturen beleefd!

Het eerste stuk reisde ik alleen. Na twee en halve maand kwamen er twee nichten bij en hebben we de teruggave van Macao aan China gevierd en zijn we illegaal naar Tibet gereisd. We wilden het millennium daar vieren. Maar in de winter Tibet bezoeken is niet aan te raden. In India hebben we de Boeddha-route gedaan, een schrijfvriend van een tante bezocht en familie van een adoptienicht gevonden. Ook heel bijzonder was het bijwonen van een feest ter ere van het 10-jarig bestaan van ons donatieproject. Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan dit onvergetelijke avontuur. Mijn laatste stop was Nepal en toen wist ik het zeker: ooit kom ik terug!

Mocht je ooit de kans hebben om een lange reis te maken: GAAN! Vanaf 2008 werk ik met veel plezier als reisbegeleidster voor Koning Aap, dankzij dat ene ticket naar Moskou..."