Zoeken

De mooiste reisherinnering van...

Medewerkster Anna

Jaartal: 2014 // Bestemming: Nepal

"Na veel van Noord-, Zuid- en Oost-Europa en de Verenigde Staten te hebben gezien, besloot ik in 2014 dat het tijd werd om buiten Europa naar een niet-Westers land op vakantie te gaan. Nepal stond al een tijd op mijn bucketlist, omdat ik gek ben op berglandschappen en op wandelen. De keuze was dus snel gemaakt: ik ging mee op een groepsreis op trekking naar het Everest Basecamp.

Bij aankomst in Kathmandu keek ik mijn ogen al uit: de onbekende geuren, de koeien, scooters en mensen op de stoffige straten. Dit stond in groot contrast met de schoonheid van het Himalaya gebergte, waar we 2 dagen later zouden aankomen met een gammel klein viegtuigje. De trekking was adembenemend (letterlijk en figuurlijk). Het was ontzettend mooi, maar ook zwaar door de hoogte. Onderweg sliepen we in houten lodges, gerund door de lokale bevolking. We luisterden ’s avonds naar de heroïsche verhalen van sherpa’s over de beklimming van de Mount Everest, we aten (in the middle of nowhere) een chocolade taart op de allereerste Koningsdag ‘because it is your kings birthday’ en we speelden een boel Yathzee, want Wifi was er toen nog niet op die hoogte.

Het bereiken van het Everst Basecamp was voor onze hele groep een overwinning. Na een kleine 3 weken waren we weer terug in het warme stoffige Kathmandu en hebben we afscheid genomen van de gastvrije en lieve bevolking. Ik wist toen als dat ik nog eens terug wilde komen en in 2018 heb ik dat dan ook gedaan voor een trekking door het Annapurna gebergte."