Online Chat

's Werelds mooiste uitzichten

Van de rijstterrassen in Vietnam tot de Tafelberg in Zuid-Afrika


Familie de Geus: "Rijstvelden in overvloed in Vietnam. Laat je voorlichten over het hele proces: van plantje naar rijstkorrel. Erg leerzaam!"

Rijstterrassen in Vietnam

Het noorden van Vietnam is befaamd om zijn prachtige rijstterrassen. Maak een lange wandeltocht langs de meest groene rijstvelden, bamboebossen en zwaaiende kinderen.
 
Waar te spotten: Vietnam
Reistip: Zorg dat je je fototoestel of telefoon hebt opgeladen: je camera zal overuren draaien!

Linda & Joop: "De omgeving is surrealistisch qua vorm en kleur, helemaal in combinatie met de rust en stilte."

Erg Chebbi woestijn

De Erg Chebbi woestijn is onderdeel van de Sahara en een van de mooiste woestijnen ter wereld. De geelrode duinen zijn tot maar liefst 150 meter hoog. Het uitzicht vanaf de top is de klim meer dan waard!

Waar te spotten: Marokko
Reistip: De beste tijd om schitterende foto’s te maken is bij zonsopkomst of -ondergang.

MARTIJN:  "De Perito Moreno gletsjer bij El Calafate is zo indrukwekkend, dat het nooit verveelt om ernaar te kijken..."

Perito Moreno gletsjer

De gletsjer verplaatst zich 1,5 meter per dag en veroorzaakt daarbij een cyclus die uiteindelijk leidt tot het ‘breken’ van stukken ijs van de Perito; wat een oorverdovend natuurspektakel!

Waar te spotten: Argentinië
Reistip: De gletsjerkleuren zijn op zijn mooist als het een beetje bewolkt is.

Amilla: "Zowel letterlijk als figuurlijk vormt Sigiriya Rots, ook wel bekend als de Leeuwenrots, één van de hoogtepunten van Sri Lanka."

Uitzicht vanaf Lion's Rock

De Leeuwenrots van Sigiriya wordt door twee reusachtige leeuwenklauwen bewaakt. Via trappen kom je op de top en geniet je van een magnifiek panorama.
 
Waar te spotten: Sri Lanka
Reistip: Het is een vrij pittige wandeling, dus neem voldoende water mee.

Alfons & Antoinette: "Overal té mooie uitzichtpunten en het gebulder van het water is oorverdovend. Dit vergeet je echt nooit meer!"

Foz do Iguaçu watervallen

Met de Garganta do Diablo als bulderend middelpunt storten bij Foz do Iguaçu enorme watervallen naar beneden. Fenomenaal!
 
Waar te spotten: grens Brazilië & Argentinië
Reistip: Vaar met een bootje vlak langs de watervallen.

Familie Mertens: "Als je in Kaapstad bent, móet je echt de Tafelberg beklimmen. Het uitzicht over de stad is fantastisch mooi!"

Uitzicht vanaf de Tafelberg

Kaapstad en de Tafelberg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het uitzicht vanaf de Tafelberg behoort voor veel reizigers dan ook tot de mooiste ter wereld.
 
Waar te spotten: Zuid-Afrika
Reistip: Er zijn honderden verschillende routes om de Tafelberg te beklimmen, van de wat simpelere routes tot routes voor 'die-hards'.