Online Chat

Op familiereis in Zuid-Afrika

Arbel ging met zoon Toon mee op familiereis

Het Kruger Park

Binnen een mum van tijd vindt mijn zoon aansluiting met de andere kinderen en zitten ze net zoals bij een schoolreisje gezamenlijk achteraan in de bus. Musea bezoeken, uitleg van de gids, dit is allemaal mogelijk aangezien de kinderen elkaar hebben en ze zich op deze manier niet vervelen. Na de eerste twee dagen cultuur zijn we klaar voor het beroemdste dierenpark ter wereld: Kruger Park! Dit park, wat groter is dan Vlaanderen, is een must voor de safariliefhebber. De Big Five (neushoorn, leeuw, olifant, buffel en luipaard) wonen hier, maar ook honderden verschillende vogelsoorten en tientallen soorten bokjes. De komende drie dagen zullen we al ‘gamedrivend’ dit mooie park ontdekken.

De Big Four

Onze gids vertelt passievol over ‘zijn’ park en spot actief mee, het gaat goed, want de Big Four wordt in geen tijd gespot, zelfs het luipaard poseert prachtig in de boom. Alleen de leeuw laat nog even op zich wachten. ’s Avonds eten we in het Kruger Park met op de achtergrond het geknor van de nijlpaarden. Nog even onder de buitendouche met zicht op de sterren en dan vroeg naar bed, want morgenochtend om zes uur gaan we weer op pad. Hopelijk zien we de leeuw dan wel.

Helaas laat de leeuw zich wederom niet zien. Wel spotten we veel jonge hyena’s, neushoorns en schattige girafjes. Na drie dagen nemen we met pijn in ons hart afscheid van dit mooie park, de reis gaat weer verder.

Mlilwane Park in Swaziland

Tijdens de reis gaan we ook fietsen door het Mlilwane Park in Swaziland, zien we talloze nijlpaarden en krokodillen in St Lucia en maken we prachtige wandelingen in Drakensbergen.

En die leeuw … Behalve het Kruger Park heeft Zuid-Afrika nog veel meer mooie parken die we tijdens deze reis bezoeken. In het Hluhluwe Nationaal Park ligt hij dan uiteindelijk, de koning der dieren, lui, trots en zonder enige angst aan het zonnen langs de kant van de weg. De Big Five is compleet!

Na twee weken is het tijd om naar huis te gaan, nog één keer geven mijn zoon en ik elkaar een dikke knuffel en ik weet dat deze reis er een is om nooit te vergeten!