Veiligheid Paraguay

Paraguay is geen onveilig land. Wel kun je n het centrum van de hoofdstad Asunción en Ciudad del Este ’s avonds beter niet te voet op pad gaan. Neem liever een taxi en informeer vooraf welke delen van de stad je beter kunt vermijden. Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van een roofoverval, verzet je dan niet en geef je spullen af. Zorg wel dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Het centrale alarmnummer in Paraguay is: 911.
In Paraguay moet je je, net als in andere Zuid-Amerikaanse landen, niet inlaten met drugs. Drugsbezit en de handel hierin worden streng bestraft. Neem nooit zomaar iets aan van een vreemde en laat je niet verleiden tot het kopen van drugs.

Reisadviezen voor Paraguay
Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in Paraguay vind je op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder reisadviezen bij Paraguay) of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.  

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.